Budapest 2014. May. 10. (20:00)

Hadd szóljon! Wastaps koncert a Klubrádió támogatásával. Vendég: Soltész Rezső.


Hadd szóljon! Wastaps koncert a Klubrádió támogatásával. Vendég: Soltész Rezső.

A WASTAPS, a 70-es 80-as évek ismert és sikeres funk-rock zenekara 2011-ben több mint húsz év hallgatás után a Németországban élő, Charly Nice néven sikeres szólókarriert magáénak mondható régi frontemberével, Szép Károly énekes-szaxofonossal, és néhány korábbi tagjával ismét összeállt. A zenekarnak az újra összeállás óta két lemeze jelent meg, az első, egy 12 új dalt tartalmazó album, 2011-ben, Bolond világ címen, a második – egy négyszámos maxi CD – 2013-ban, melynek címe, Körforgás. A WASTAPS most készíti harmadik lemezét, amely megjelenése a május végére várható.

A WASTAPS soulos, funkys elemeket, helyenként a jazz világát idéző harmóniákat, improvizációkat tartalmazó kompozícióival igyekszik megidézni múltat és jelent, zenéjük, ha úgy teszik fekete és fehér, olykor vad majd lágy, vidám és lírai. Olyan ez, mint a világ, ahol élünk, a mód, ahogy élünk, vagyis kissé bolond.

A koncertek lelkes fogadtatásából lemérhető, hogy van fogadókészség a WASTAPS által játszott funky és soul elemeket tartalmazó, zenére. Ugyanakkor a zenekar lassúbb, lírai szerzeményei, mint pl. a „Nem vigyázol rám”, vagy a címadó „Bolond világ” című dalok ügyesen ellenpontozzák a kemény, lüktető zenei blokkokat.

A zenekar frontembere Charly Nice – Szép Károly – aki karakteres hangjával már eleve meghatározza a WASTAPS zenéjének irányvonalát, szaxofon és fuvolajátékával jelentékenyen hozzájárul a zene hitelességéhez. A többiek – Brindzik József billentyűs, Keres Tibor gitáros, Nagy István basszusgitáros és Szendrey István dobos – is fáradhatatlanul játsszák a fekete zenét, ha kell erőteljesek, ha kell, visszafogottak, mindenképpen egyenrangú partnerei Szép Károlynak.

A 2012 januárjában megtartott lemezbemutató koncert óta a WASTAPS rengeteg koncertet adott, szinte az összes ismert klubban fellépett, fesztiválokon vett részt, visszatérő vendége a Magyar Dal Napja rendezvénynek. A WASTAPS koncertjein az összeállás óta megjelent két CD-je anyagát, nagysikerű külföldi funky és soul nóták invenciózus feldolgozásait adja elő.

A Bolond világ és a Körforgás albumok dalait a Jazzy Rádió, és  a Klubrádió rendszeresen játssza, a maxi lemez Búcsúdal című dalára a tavalyi év végén készült el a zenekar harmadik videoklipje.

A Klubrádió szervezésében és támogatásával megrendezésre kerülő New Orleans Clubbeli koncert érdekessége, hogy a zenekar vendége Soltész Rezső lesz, akivel a zenekar a 80-as években számos sikeres külföldi és hazai turnén vett részt.

A koncerten a WASTAPS készülő, harmadik lemezéről is elhangzanak dalok.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek