Budapest 2015. Oct. 25. (20:00)

IV. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG – Döntő


IV. ORSZÁGOS SLAM POETRY BAJNOKSÁG – Döntő

Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokságot a tavalyi évben Horváth Kristóf - Színész Bob nyerte meg, a döntőben két forduló után összesen 0,5 ponttal legyőzte a korábbi kétszeres bajnokot, Süveg Márk Saiidot. Arról, hogy ezúttal más állhasson a dobogó tetejére, 25 döntőbe jutott slammer próbál gondoskodni. 
 
#szabad – szól a Slam Poetry Budapest (SPB) idei kampánymottója. A hazánkban kilenc éve jelenlévő, amerikai gyökerű előadóköltészeti műfaj annyira népszerű lett az évek alatt, hogy valóságos olvasztótégelye a legkülönfélébb embereknek. Költők, újságírók, színészek, rapperek, diákok, jogvédők, háztartásbelik – a lista végtelen. A közös bennük, sok egyéb mellett, a szabadon kifejezett gondolatok megosztása iránti olthatatlan vágy. A szabadság kiolthatatlan vágya.
 
A döntőn, Horváth Kristóf - Színész Bob és a friss erdélyi bajnok mellett, 24 slammer vesz részt, akik a szeptemberi előválogatókon 170 nevező közül jutottak be az októberi döntőbe. A produkciókat 5 fős zsűri értékeli, 3 előre felkért szakmai taggal, amelyben idén is helyet foglal Petrányi Zsolt művészettörténész, a hazai slam mozgalom és a Budapest Slam események atyja, további két zsűritag pedig, önként jelentkezéses alapon, a közönség soraiból kerül ki. Az ő pontszámaik alapján derül majd ki az első 3 helyezett kiléte, emellett zsűri különdíjast hirdetnek, és a publikum által a helyszínen leadott szavazatokkal kiosztásra kerül a közönségdíj is.
A hangulatot fokozza az Amoeba zenekar, felkért vendégelőadók valamint a megunhatatlan konferanszié páros, Mavrák Kata Hugee és Németh Péter Zeek.
 
Konferansziék / Hosts:
 
Mavrák Kata / Hugee 
Németh Péter  / Zeek
 
Zene / Music:
Amoeba
 
Látvány / Visual:
 
Kiégő Izzók

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek