Kis türelmet, gondolkozom!Kis türelmet, gondolkozom!
hirdetés
presser
Kodály: Háry János – A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróelőadása
Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

Kodály: Háry János – A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróelőadása

2017. április 23. (19:30)
 
Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017(Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)

Kodály: Háry János. A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróelőadása.

Közreműködik: Balga Gabriella, Dobák Attila – ének, Magyar Rádió Zenei Együttesei (karigazgató: Pad Zoltán)

Vezényel: Palló Imre

Rendező: Anger Ferenc

A Háry „enigma, igazi rejtvény, amit megérteni ugyan könnyű, de megfejteni nehéz. Tréfa, szatíra, mélyebb értelem – s mindez egyszerre” – írta nem sokkal Kodály daljátékának bemutatója után egy angol zenetörténész. Hasonlóan sokrétegűnek és mélyen elgondolkoztatónak tartotta Szabolcsi Bence, aki 1926-ban így fogalmazott: „Ami itt sokféle álarc mögül, végső, igazi arcként néz át hazugságon, eposzon, mesén, kalandon: a magyar fellobogás és a magyar álom tragédiája. Megíratlan tragédia; s itt sem a szöveg mondja el, hanem Kodály zenéje.”

A Háry János tehát nem pusztán egy találékonyan, zenében elmesélt, színes és kacagtató történet, hanem – mind színpadi lehetőségeit, mind mélyebb értelmét tekintve – egy rendkívül összetett darab, mely újra és újra gondolkodóba kell hogy ejtsen minket. Ehhez a közös gondolkodáshoz igyekszik új szempontokat adni Anger Ferenc rendezése.

Jegyárak és információk
2 900,- Ft
3 500,- Ft
4 500,- Ft
7 900,- Ft
 
 
 

 
 
 
21128Koncert
3449Előadó
1654Helyszín
 
Koncert naptár
 
Töltsd fel az oldalrasaját koncertedet, helyszínedet, zenekarodat
Chick Corea május 2-án a MoM...
Chick Corea május 2-án a MoM... Másfél év után ismét magyar színpadon játszik Chick Corea, a dzsessz történetének egyik legkiválóbb billentyűse. A 22 Grammy-díjjal rendelkező élő legenda ezúttal Trilogy elnevezésű formációjával lép fel május 2-án a budai MoM Sportban.
Musicalek szünet nélkül:...
Musicalek szünet nélkül:... Folyamatos játszási rendre tér át a magyar színházak közül elsőként a Madách Színház, amely a jövő évadtól egész évben várja a közönséget.
Ingyenes programok a Pesti...
Ingyenes programok a Pesti... Kodály Zoltánhoz és a zenei neveléshez kötődő ingyenes kulturális programok állnak az idei Nyitott ház rendezvény középpontjában május 27-én a Pesti Vigadóban.
Thanks Jimi nap a komáromi...
Thanks Jimi nap a komáromi... Ma este kezdődik és hétfőig tart a komáromi Monostori Erődben a 27. Tartóshullám Mediawave Együttlét. Az idei filmes versenyprogramban kilencven alkotást mutatnak be, a zenei kínálatban negyven koncert és különböző műhelyek közötti spontán együttműködés szerepel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
 
Koncert.hu Android alkalmazásKoncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
 
Array
BDZ Quartet
BDZ Quartet1 Koncert
Geszti Péter
Geszti Péter1 Koncert
 
Új koncert helyszínek
 
Array
Csíkszereda
Csíkszereda1 Koncert