Budakalász 2016. Dec. 03. (19:00)

MILOSEVITS MIRKÓ MILÁN önálló estje Budakalászon


MILOSEVITS MIRKÓ MILÁN önálló estje Budakalászon

Mirkó, azaz Milosevits Milán az ország egyik legnagyszerűbb billentyűs zenésze, december 3-án, idei első önálló budakalászi estjén zenésztársaival, barátaival lép majd színpadra. Vendége lesz többek között Kullai Timi, és a TRio 3PO is.

A zenészről bővebben:

Milosevits Mirkó Milán (Budapest, 1982. január 7.) magyar előadó- és zongoraművész, zeneszerző, producer, a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő egyénisége. A fiatal zenész közismert vintage hangszerparkjáról, extrém színpadi megjelenéséről, valamint szinte óraműpontos ritmusérzékéről.

Zenei stílusát számos műfaj alakította, az elektronikus new age-től és filmzenéktől kezdve az afro-amerikai műfajokon át egészen az italo discóig és az eurodance-ig, ezek közül személyiségéhez a legközelebb a soul-zene áll. Az évek során előadásmódját Chick Corea, George Duke és Herbie Hancock játékstílusa formálja legerősebben, de nagy hatással van rá Angelo Badalamenti, David Frank és Vangelis zenei világa is. Zeneszerzői példaképei Jerry Goldsmith, James Horner és John Williams.

1988-tól 1994-ig a szentendrei Vujicsics Tihamér Állami Zeneiskolában tanul klasszikus zongorát.
1995-től 2000-ig jazz-zongorát tanult a pomázi Teleki-Wattay Művészeti Iskolában.
2003-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Budapesti Tanárképző Intézete Jazz Tanszékének hallgatója, ahol a szakma legjelesebb képviselői tanítják (Binder Károly, Borbély Mihály, Faragó Béla, Friedrich Károly, Gőz László és László Attila).
2010-től 2014-ig Nagy János utódaként a Teleki-Wattay Művészeti Iskola jazz-zongora és zeneelmélet pedagógusa.

Legfontosabb turnéjai és session-munkái: az A.D. Stúdió, az Anna & The Barbies, a Barabás Lőrinc Eklektric, a Bestiák Showband, a Budapest Jazz Orchestra, a Csináljuk a fesztivált!, Delhusa Gjon, Farkas Zsófi, Farkasházi Réka, a FunKing, a Funk Factory, a Garami Funky Staff, a Ghymes, a Groovehouse, Harcsa Veronika, Hoffman Mónika, a Hooligans, Janicsák Veca, a Jamsterdam, Keresztes Ildikó, Kovács Kati, Kökény Attila, a Mindflowers, Mujahid Zoli, Nagy Adri, Nyári Károly, Oláh Ibolya, a Pesty Party Showband, mely Angliában, Norvégiában, Németországban, Tunéziában és Djiboutiban adott nagyszabású koncerteket, a Random Trip, a Retrocelli, a Romantic, Sárközi Anita, Tóth Vera, valamint Varga Feri. Dolgozott Bárdy György, Eszenyi Enikő, Pap Vera, Rajhona Ádám, Tordy Géza és a néhai Vallai Péter oldalán a Pesti színházban, valamint Cs. Németh Lajos és Töreky Zsuzsa oldalán a Kamaraszínházban, valamint szerzett zenét TV-magazinhoz és filmtrailerhez. A Koós-Hutás Áron ET Projecttel fellépett a marokkói Jazzablanca fesztiválon, majd lemezbemutató koncertet adott Kenny Garrett előzenekaraként.

Alkotói és szerzői munkái:
– a Hollywood Nights, melyben Jász Andrással film- és sorozatzenéket vonultat fel a XX. század derekától napjainkig
– a Magyarországi Szerb Színház, melynek évek óta közreműködő zenésze és színésze
– a Real Giana Brothers, melyben Bokor Péterrel és Hetényi Zoltánnal computerjátékok zenéit dolgozza fel egészen bizarr színpadi jelmezekkel, posztnukleáris cyberpunk atmoszférában
– a Silhouette, mellyel albumot készít és országszerte koncertezik a project megálmodójával, Banai Szilárddal valamint Vinxszel, aki Sting, Herbie Hancock és Stevie Wonder Grammy-díjas vokalistája
- a Tápszínház, melyben volt tanára, László Attila vezetésével stúdiómunkákat folytat
– a Megasztár 5 győztes Tolvai Reny, kinek albumán társszerzőként és hangszerelőként dolgozik
– a Trio 3PO, melyben Hárs Viktorral és Madai Zsolttal modern space-jazzt játszik

***

A koncert a Hangfonó sorozatban, a Cseh Tamás Program támogatásával jöhetett létre.

MILOSEVITS MIRKÓ MILÁN önálló estje

Időpont: 2016. december 3., 19:00
Helyszín: Koós Károly Művelődési Ház, Budakalász

További információ: www.koskarolymh.hu

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek