Budapest 2016. Jun. 11. (18:30)

Párbajhős Virtuózok Viadala: A döntő


Párbajhős Virtuózok Viadala: A döntő

A Virtuózok Viadala című hangversenysorozat záró részében, valamennyi eddig főszerepet játszóhangszer ifjú párbajhősei lépnek színpadra, hogy bemutassák tudásukat és összemérjék virtuozitásukat. A különleges produkciónak a gyönyörű Várkert Bazár ad helyet, 2016. június 11-én, szombaton.

 A nem mindennapi hangversenyre a Virtuózok fiatal sztárjai egészen egyedi, eddig sehol nem látott és hallott formában mutatják majd meg a közönségnek, hogy a klasszikus zene is lehet izgalmas, szórakoztató, látványos és persze trendi. Ezen az estén a már jól ismert kis zenésztalentumok, az előző koncertek párbajainak résztvevői, Borka Ráhel, Boros Misi, Sándor Zoltán és Tóth Bettina szórakoztatják majd a közönséget. A műsor vendége pedig az ugyancsak felejthetetlen játékú klarinétművész, Lugosi Ali lesz.

 

Közreműködik a Dohnányi vonósnégyes!


A fellépőkről:

Borka Ráhel - cselló

A 12 éves lány 2009 novemberében, alig 5 évesen kezdett csellózni a Weiner Leó Zeneiskolában, Budapesten. Itt már a kezdetektől kimagasló eredményeket ért el, emiatt tanárai úgy gondolták, hogy érdemes őt versenyekre is küldeni. Igazuk lett: Ráhel 2011-től számos hazai és külföldi megmérettetésen vett részt, és előkelő helyezéseket szerzett. Pár évvel később aztán bejutott az MTV Virtuózok című tehetségkutatójába is ahol a kicsik korosztályában egyedüli csellistaként jutott a legjobb kilenc közé a középdöntőbe. A tehetséges kislány azóta számos budapesti és vidéki helyszínen koncertezett és koncertezik jelenleg is. Ezek közül különösen emlékezetes a Malek Andreával és a Magyar Virtuózok Kamarazenekarral közös fellépése a varázslatos Mátyás templomban.

Boros Misi – zongora

A fiatal zongoravirtuóz már egészen kis korában, 3 évesen elkezdett érdeklődni a zene iránt, ez év karácsonyára gitárt kért. Aztán két évvel később, 5 éves korában a bátyjával közösen zongorát kaptak, Misi pedig rátalált az „igazi szerelemre”, és lassan 7 éve minden szabad percét a zongora mellett tölti. Így nem is csoda, hogy 8 éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert. Hat éve, 2010-ben például aranyérmet szerzett a Rév Lívia I. Dél-Dunántúli Regionális Zongoraversenyen, Kaposvárott, 2011-ben pedig kiemelt arany minősítést kapott a Baranya Megyei Zeneiskolák zongora-négykezes találkozóján. „Ámokfutása” azonban itt nem állt meg, a kisfiú az évek alatt sikert sikerre halmozott, míg végül 2014-ben a legfiatalabbak korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített Virtuózok versenyt is. Azóta pedig végképp esze ágában sincsen megállni: eddig 15 nagyzenekarral és 18 karmesterrel lépett fel, nem csak itthon, hanem határainkon túl is, Münchenben, Zágrábban, Brno-ban, Milánóban, s Párizsban is játszott már.

Sándor Zoltán - hegedű

Az ifjú hegedűs komoly ellenfeleket legyőzve jutott a Virtuózok döntőjébe. Eleganciája, mely megjelenésében és játékában is megmutatkozik, a legelső pillanatban lenyűgözte a zsűrit. A jelenleg 19 éves Zoli már 12 éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, a különleges tehetségek osztályába. Virtuózitása mellé azonban páratlan kitartás is társul, így minden esélye meg van arra, hogy álmát valóra váltsa, és híres hegedűművész legyen. A Művészetek Palotájában például Bartók Béla születésének 125. évfordulója alkalmából rendezett Országos Zeneiskolai Hegedű-duó verseny másodikja lett, míg a 2009-es Rados Dezső Budapesti hegedűversenyen aranyérmet zsebelt be. Azóta pedig rengeteg felkérést kap: így játszott már a Szekszárdi Kamarazenekarral, valamint Fischer Iván vezényletével többek között Sylvia Hamingway-nek is.

Tóth Bettina - hárfa

Tóth Bettina finom személyisége és játéka sokakat tett a hárfa elkötelezett hívévé. A szegedi fiatal lány nehezen választ két szerelme, a vegyészet és a hangszer között, de azt mondja, hogy a hárfa által teremtett atmoszféra, mely kevés hangszer sajátja, olyan élmény, mely igazán meghatározó az életében. Bettina nem egyszer, 2006-ban, 2009-ben és 2012-ben is megnyerte a Budapesti Országos Hárfaversenyt, a 2007-es, I. Szegedi Nemzetközi Hárfaversenyen pedig a 13 év alattiak második díja lett az övé.  Az ifjú hárfatehetség azonban azóta sem pihen, díjat díjra halmoz, így nyerte meg például négy éve a híres Kijevi Nemzetközi Hárfaversenyt és a 2015-ös V. Országos Zeneiskolai és Szakközépiskolai Hárfaversenyt Budapesten is.

Lugosi Dániel Ali - klarinét

A most 17 éves klarinétművész Ali 10 évesen kezdett el zenélni. Nem sokkal később, a 2011 májusában megrendezett Pest megyei klarinétversenyen első helyezést ért el. A tanév végén pedig elnyerte a „Rácz Aladár Zeneiskola kiváló növendéke” címet, valamint kiemelt nívódíjban részesült a Rácz Aladár Fesztiválon. Horváth Sándor ösztönző javaslatára jelentkezett és felvételt is nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola fiatal tehetségek osztályába. Majd a 2012-es Novi Sad-i V. Anton Eberst Nemzetközi klarinétversenyt is megnyerte, csakúgy, mint 2013-ban a XII. Országos Zeneiskolai klarinétversenyt. Sikereinek köszönhetően végül 2013-ban felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia kivételes tehetségek osztályába, ahol professzor Johann Hindler tanszékvezető irányítása alatt végezhette zenei tanulmányait. Egy évvel később a Bécsben megrendezett Nemzetközi Zenei Fesztivál győzteseként pedig abban a megtisztelő jutalomban részesült, hogy részt vehetett a Japánban megtartott 15. Osakai Zenei Világversenyen. A hazai Virtuózok című komolyzenei verseny döntőjében ráadásul a szakmai zsűri Alinak ítélte korosztálya első díját.

További információ: www.virtuozok.hu

 

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek