Budapesten zárja az évet a Decadancer

Az elsősorban post-wave stílusban mozgó csapatot a rock, a pop és az elektronikus zene sokszínűsége is inspirálja, ezek az izgalmas hatások pedig mind a dalokban, mind a koncerteken megjelennek. Ebben az évben kaptak egy pompás lehetőséget a szélesebb közönség előtti bemutatkozásra: a Hollywood Vampires előtt léptek volna fel az Arénában, az ismert okokból ez sajnos nem történt meg.

Budapesten zárja az évet a Decadancer
Fotók: Shelter Amsterdam/FB

Nincs telefonnyomkodás az amszterdami Shelter Clubban

Jövő héten felbolydul a holland főváros, hogy helyszínt adjon kedvenc elektronikus zenei fesztiválunknak, az Amsterdam Dance Eventnek (ADE). Tavaly a számos remek helyszín közül a Shelter klub volt ránk az egyik legnagyobb hatással. Interjú Charro-Nathan Tanamallal, az Shelter Amsterdam...
 
Fotó: ThisIsEngineering/Pexels

Központban a mesterséges intelligencia az ADE PRO-n

A legtrendibb téma 2023-ban a mesterséges intelligencia. Nemrég az Artisjus indított kísérletet, hogy meg tudjuk-e még különböztetni a mesterséges intelligencia és az igazi dalszerzők által írt dalokat (link a cikk végén). Most pedig az október 18. és 23. között megrendezésre...
 
 
Magyarok az Amsterdam Dance Eventen

Magyarok az Amsterdam Dance Eventen

Kevesebb, mint egy hónap és újra találkozhatunk az év legjobban várt elektronikus zenei fesztiválján, a Buma kezdeményezésére létrejött Amsterdam Dance Eventen. A nemzetközi szupersztárok között hazai előadók is fellépnek majd.
 
Fotó: Decadancer

Magyar előzenekara lesz a Vámpíroknak

Most kaptuk a hírt, hogy magyar előzenekar lép fel a Hollywood Vampires előtt.
 
Már 25 éve szteppelnek az ír cipők – a LORD OF THE DANCE show ismét Magyarországra érkezik

Már 25 éve táncolnak a fekete ír cipők – a LORD OF THE DANCE show ismét Magyarországra érkezik

A világ legnépszerűbb táncshowja, a Michael Flatley által létrehozott Lord of the Dance 25 éves jubileumát ünnepli. A jeles évforduló alkalmából egy különleges európai turnéra indulnak, melynek keretében Magyarországon is fellépnek. A hazai közönség öt magyar városban láthatja...
 
 Olyan, mintha a '70-es, '80-as évek sci-fi és akció filmjei zenéi szólnának

A '70-es, '80-as évek sci-fi filmzenéi az A38-on

Időutazásra hív a Dance With The Dead június 22-én az A38 Hajón. Analóg szintetizátoraival és gitárjaival a zenekar úgy szól, mint a '60-as, '70-es, '80-as évek sci-fi és akciófilm-zenéi.
 
 
Fotó: Exit Festival

EXIT fesztivál: a Dance Aréna első napját teljes egészében a női előadók uralják majd

Az EXIT Fesztivál bjelentette be a Dance Arena, a NSNS és az Urban Bus színpadok programját.
 
Diszkóhangulat, nyolcvanas évek – öten írják Ava Max új dalait

Diszkóhangulat, nyolcvanas évek – öten írták Ava Max új dalát

A "One of Us" egy egyoldalú kapcsolat történetét meséli el, Ava írta Henry Walter (Maroon 5, Miley Cyrus), Mathew James Burns (Lady Gaga, Ariana Grande), Caroline Ailin (Dua Lipa, Selena Gomez), Brett McLaughlin (Troye Sivan, Selena Gomez) sztárszerzőkkel együtt.
 
Elhunyt Irene Cara, a Flashdance énekes-dalszerzője

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance énekes-dalszerzője

A híres film Oscar-díjas énekes-dalszerzője 63 éves volt – számolt be a BBC News. Cara publicistája elmondta, hogy a színésznő floridai otthonában hunyt el, de a halála okát nem közölte
 
Fotó: AC/FB

Ma jelenik meg az Animal Cannibals vadonatúj CD-je

Az nem kérdés, hogy jelenleg a legnépszerűbb zenei műfaj a világon a rap. A rétegműfaj jövőre lesz 50 éves, amit az AC is rendesen meg fog ünnepelni. Idén azonban Ricsipí és Qka MC 19 dalból álló táncos slágercsokrot kötött korábbi sikerei átdolgozásából.
 
Úristen: ezek az elmúlt 20 év legnagyobb bulislágerei!

Úristen: ezek az elmúlt 20 év legnagyobb bulislágerei!

Komoly jubileumhoz érkezett a Hivatalos magyar slágerlisták legbulisabb darabja: a Dance Top 40 slágerlista immár 1000 hete, vagyis közel 20 éve állítja dobogóra a hazai táncterek legnagyobb slágereit.
 
Fotó: ADE

A fesztivál, amitől az ember haja is leesik, nem csak az álla: ADE

Viszonylag sűrűn cikkeztünk a holland fesztiválról – ennek az az oka, hogy először vett részt rajta a Koncert.hu tudósítója. Herbály Dóri erősen szubjektív – és részletgazdag – összefoglalóját olvashatjátok arról, hogy milyen is volt a 2022-es Amsterdam Dance Event.
 
Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek