Kalapács Józsival indult a Rockmobil TV

Úgy tűnik, online több esélye van szóhoz jutni a kemény zenének is: a napokban újabb csatorna nyílt meg, az eddigi rockműsorok és nem csak popot játszó rádiók mellett beköltözött az éterbe a Rockmobil Tv.

Kalapács Józsival indult a Rockmobil TV
Fotó: Alcohol zenekar

Két év szünet után ismét ingyenes fesztiválra gyűlnek össze a RoCkányok

A Békés megyei Okányban 2019-ben első – és akkor még egyszerinek tervezett – alkalommal jött létre a RoCkány Feszt, de a kedvező fogadtatásnak köszönhetően már akkor érlelődött az elhatározás, hogy rendszeres, évente visszatérő fesztivállá váljon.
 
RockMobil – így jótékonykodik a Tankcsapda

RockMobil – így jótékonykodik a Tankcsapda

Ez itt a reklám helye lesz, normál esetben nem közölnénk a hírt, bármennyire is tiszteljük a benne szereplő zenekarokat – de mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy napjainkat és a mögöttünk levő két évet a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk normálisnak.
 
 
Szelíd metálosok

Szelíd metálosok

A július 2-i Barba Negrás dupla, Kalapács 20 – Omen 30 koncert napján egy szintén dupla Kalapács-album is megjelenik.
 
Kikalapált dalokkal jön a születésnapos Kalapács

Kikalapált dalokkal jön a születésnapos Kalapács

November elején egyszerre két Kalapács kiadvány is napvilágot lát: "Világvégre" címmel egy vadonatúj stúdióalbum, 12 új Kalapács dallal, illetve "Kikalapált dalok" címmel egy nagyon különleges, 30 dalos dupla feldolgozás album, ahol 30 különböző zenekar játszik egy-egy Kalapács...
 
Kanizsa Feszt

Lesz Kanizsa Feszt: Magyarkanizsán!

Szerbia enyhített a megszorításokon és lehetővé tette a szabadtéri rendezvények megtartását, így kicsit irigykedve nézzük a dátumot. Ami a határ ezen oldalán is jó hír ebben, hogy a magyar zenekarok egy kis levegőhöz juthatnak.
 
Fotó: Dalriada/FB

A más bánata a mi örömünk: mégis fellép a Dalriada Győrben!

A Dalriada e hét szombaton a németországi Wacken fesztivál téli nagy buliján, a Wacken Winter Nights-on játszott volna, ám a szervezők kénytelen voltak lefújni a rendezvényt a veszélyes időjárási körülmények miatt.
 
 
Metál Villa fesztivál

Kutyakemping, metálvásár, rockernyaraló: Metál Villa fesztivál Velencén

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Kalapács zenekar szervezésének köszönhetően a Metál Villa fesztivál. A helyszín Velence, ahol június 11. és 14. között a koncerteken kívül például hagyományőrző programokkal is várják a látogatókat.
 
ROCK ON: Öt zenekar indul közös országos turnéra 2020 elején

ROCK ON: Öt zenekar indul közös országos turnéra 2020 elején

A 20 éves születésnapot ünneplő KALAPÁCS már a 2018-as "Örökfekete" utódján dolgozik, és a szintén készülő friss nagylemezét bemutató DALRIADA muzsikusaival fogtak össze a Rock On! Tour-A névre keresztelt közös országos turnén. Hozzájuk csatlakozik a jövőre új albumot tervező...
 
Egy korábbi, 2018-as londoni turné rajtja (Kalapác/FB)

Repül a Kalapács

Négyállomásos miniturné keretében beveszi a Brit Szigetek négy városát a KALAPÁCS novemberben.
 
Fotók: Mohácsiné Palásti Márta

Tudsz énekelni? Nem! Úgy lesz az igazi! – Ez volt a Fezenen pénteken

A Fezen nekünk második, egyébként harmadik napjára már rutinosan autóval mentünk. Elég korán értünk ki, és legnagyobb meglepetésünkre az egész placc ragyogott a tisztaságtól, már amennyiben egy füves, homokos tér ragyogni tud. Mindenesetre az előző este eldobált söröspoharaknak,...
 
Lecsap a Kalapács a Halász-Rock Fesztiválra

Lecsap a Kalapács a Halász-Rock Fesztiválra

Augusztus 19-én - tehát most vasárnap - Halászteleken kerül megrendezésre a Halász-Rock Fesztivál. Az ingyenes, családi nappal összekapcsolt rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő szórakozási lehetőségeket, délután 2-től pedig koncertekkel várják a...
 
Legendák és a jelenkor kedvenceinek találkozása a RockBalatonon, ahol csak élő zenét hallhatsz!

Legendák és a jelenkor kedvenceinek találkozása a RockBalatonon, ahol csak élő zenét hallhatsz!

Augusztus 9-12 között ismét nagyágyúk koncerteznek Fonyódon, a már hagyományos, minden évben nagysikerű RockBalaton keretében. A fesztiválon csak és kizárólag élő zene van, tátogás nincs.
 
Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek