Jazzbois és Kaláka együtt az Öböl Amfiteátrumban

2023. szeptember 9-én közös koncertet ad a Jazzbois és a Kaláka együttes a BudaPart Öböl Amfiteátrumában. Generációk párbeszéde, különleges élmény, hangulatos környezet, Kopaszi-gát.

Jazzbois és Kaláka együtt az Öböl Amfiteátrumban
Újra Kaláka Fesztivál Egerben

Újra Kaláka Fesztivál Egerben

A szervezők tavaly viszonylag sokáig reménykedtek, de aztán a tudjukmi miatt elmaradt a rendezvény, ám idén június 24. és 27. között újra megrendezik a Kaláka Fesztivált Egerben.
 
Akarsz-e játszani? Ingyenes online Kosztolányi-estet tart a Kaláka

Akarsz-e játszani? Ingyenes online Kosztolányi-estet tart a Kaláka

Élő online Kosztolányi-estet tart a Kaláka együttes március 27-én szombaton este a Marczibányi Téri Művelődési Központ közösségi oldalán. Az esemény megtekintése ingyenes.
 
 
A friss Kossuth-díjas Kaláka a Kobuciban

A friss Kossuth-díjas Kaláka a Kobuciban

A "Gyerekkoncertek a Kobuciban" eseménysorozatnak rangos vendége lesz most szombaton 10:30-tól. Feltételezzük, sőt: biztosak vagyunk abban, hogy a magas rangú elismerés birtokában sem fognak másképpen zenélni a színpadon, mint eddig is bármikor, bárhol :)
 
Fotó: Kaláka/FB

Kossuth-díjat kapott a Kaláka zenekar

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott. Tudjuk, mi volt márciusban, azért csúszott a díjátadó.
 
Újpesti Karácsonyi Vásár

Carbonfools, Tolvai Reni, Caramel: koncertek az újpesti karácsonyi vásárban

November 29. és december 23. között, 4 hétvégén át tart a koncertekkel tarkított Karácsonyi Vásár Újpesten a Szent István téren, ahol egy ideiglenes jégpályával is készülnek a szervezők. A programok természetesen ingyenesen látogathatók.
 
Ezt kapta a magyar underground zenekaroktól 50. szülinapjára a Kaláka

Ezt kapta a magyar underground zenekaroktól 50. szülinapjára a Kaláka

Hogy a Kaláka nem csak a kisgyermekek zenéje – vagy, ha igen, akkor miután felnőnek, akkor is velük marad, és nem dobják el, mint a csattogós lepkét –, azt a De jó elhagyni magamat című album is bizonyítja, amely egy kedves kollegális gesztusként, de egy nagyon is komolyan vehető...
 
 
Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt

Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt

Idén már 19. alkalommal rendezik meg a savanyúság-imádók mekkájának is nevezhető Vecsési Káposztafesztet. A szeptember 21-én és 22-én elcsíphető rendezvényen a finomságok mellett olyan előadókkal is találkozhatunk, mint a Magna Cum Laude, vagy a Korda házaspár.
 
Új orgonát avatnak a Fatemplom fesztiválon

Új orgonát avatnak a Fatemplom fesztiválon

A Fatemplom fesztivál keretében új orgonát avatnak Magyarföldön, a különleges hangszert Rákász Gergely szólaltja meg július 13-án, az esten a Budapesti Tomkins Énekegyüttes is közreműködik.
 
Fotó: Kaláka Fesztivál

A Kaláka és a Kaláka Fesztivál is kerek évfordulót ünnepel az idén

Negyvenedik alkalommal rendezik meg idén a Kaláka Fesztivált, az egri Érsekkertben június 27. és 30. között. A koncertek mellett kiállításokkal és irodalmi eseményekkel is várják a közönséget.
 
Fotó: www.tvm.com.mt

A soul zene koronázatlan olasz királya az Örvényeshegy Piknikre látogat

A tavalyi nagy sikerű debütálás után idén májusban is lesz Örvényeshegy Piknik Zalacsányban, ahol a külföldi sztárvendég ezúttal a Mario Biondi lesz.
 
Fotó: kalaka.hu

Jubileumi Kaláka fesztivál Egerben

Idén 40. alkalommal rendezik meg Eger városában a Kaláka Fesztivált, ahol a gyerekek és a szülők egyaránt találnak maguknak való koncertet. A fesztivál június 27. és 30. között várja az érdeklődőket, ezúttal az Érsekkertben.
 
Fotó: Sipos Zoltán

Kultikus bakelitek kerülnek kalapács alá a jótékonysági árverésen

B32 december – jótékonyságra hangolva címmel különleges programokra várja vendégeit a B32 Galéria és Kultúrtér. December 4-én a Kaláka zenél a budai kultúrhelyen, és a teljes bevételt Petróczki Bors gyógyítására ajánlják fel, aki egy ritka szindrómával jött világra. A B32...
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek