Lampionos vízi karnevál Esztergomban – majális koncertekkel

Esztergomban 2024-ben is folytatódik a Fesztiválsziget programsorozat, melynek első nagyszabású eseménye az Akkor és Most Jármű Expo mellett a Lampionos Vízi Karnevál lesz – zenei aláfestéssel.

Fotó:  Kornreich Gábor (www.szeretgom.hu)
A mentorok. Fotó: Karczag Dániel

Mint a filmeken – új játékszabállyal és új zsűrivel jön a Budapest Open Mic 2024

Elindult a jelentkezés a hiphopos tehetségkutatóra: harmadszor lehet nekifutni a megmérettetésnek, az ideire április 19-ig lehet jelentkezni.
 
Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

A Szerbiában – nem messze a magyar határtól – található oromi szélmalom tövében rendezett fesztivállal kapcsolatban ismét be kell jelentenünk az elfogultságunkat: egyszerűen imádjuk, és idén is kisebb szabadcsapattal szálljuk meg az Öreg Rocker Tanyáját.
 
 
Fotó: Tót Mea

Kerekecske, dombocska: a nyúl elhozta a Kerekdomb Fesztivál első fellépőit

Csaknem minden napra jut egy fesztiválbejelentés, ami azt jelenti, jön a nyár, hurrá. A Kerekdomb viszont ősszel van. (De előtt még ott nyár.) A fesztivál koncertekkel, borkóstolókkal, színházzal, irodalommal és családi programokkal vár mindenkit egy nyárbúcsúztatóra.
 
Fotó: Koncert.hu (Szeláví, 2023.)

Ilyen ez a Szeláví: költözködik kedvenc kisfesztiválunk – és így már nem is olyan kicsi!

Jenőnek és Pilisborosjenőnek idén búcsút mond a 4. Szeláví. A fesztivál – sokunknak a fesztiválszezon nyitányaként – 2024. május 31-től három napon át várja a látogatókat – ezúttal Dömösön.
 
Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

36 évvel a legutóbbi koncert után 2024 novemberében visszatér Budapestre az AL DI MEOLA ELECTRIC BAND. A koncertről a cikk végén csatolt írásunkban található részletes infó, most a zenész gitárjáról lesz szó.
 
Visszatér Budapestre Lara Fabian

Áprilisban Budapesten Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
 
 
Fotó: Kardos Gábor

Hova lesz a séta? Torta helyett lemezzel ünnepel a Besh o droM

Úgy elszállt ez a 25 év, hogy észre sem vettük... 25 gyertya helyett tíz új dal szerepel a Fonó gondozásában megjelenő új albumon, amit a zenekar Patreon oldalának támogatóin teszteltek le – s úgy tűnik bejött a népeknek. Jubileumi koncert pedig a Dürerben lesz április elején.
 
Fotó: Komróczi Dia

Carson Coma: Paul McCartney halott (?)

Az összeesküvés-elméletekre reflektál a Carson Coma legújabb dala. A Paul McCartney halott? – a nemrég megjelent Frida Kahlo mellett – a zenekar ötödik születésnapi koncertjén lesz először élőben hallható, április 6-án, az MVM Dome-ban.
 
Eltáncolják a Liliomot

Eltáncolják a Liliomot

Liliom címmel tart bemutatót a Feledi Projekt: a Molnár Ferenc műve alapján készült táncprodukció premierje április 5-én lesz a Nemzeti Táncszínházban. Molnár Ferenc Liliom - egy csirkefogó élete és halála című művét táncban itthon még nem láthatta a közönség, külföldön is...
 
Al Di Meola – 2024-ben harmadszorra is

Al Di Meola – 2024-ben harmadszorra is

Az óriási érdeklődésre való tekintettel Al Di Meola a március 14-i, telt házas estje után két nappal újabb koncerttel örvendeztette meg rajongóit. Aki még így is lemaradt, vagy esetleg újrázna, 2024. november 9-én, az Erkel színházban láthatja-hallhatja újra őt.
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest PArkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan igen: július 1-jén lép fel a Budapest Parkban.
 
Idén sem kerüli el Budapestet Hans Zimmer turnéja

Ha Hans Zimmer maga nem is, de dallamvilága Budapestre érkezik

"The World of Hans Zimmer - A New Dimension" 2024. november 7-én, az MVM Dome-ba is ellátogat. Bár Zimmer maga nem lép fel személyesen, a produkció a világ legkiválóbb szólistáival és egy lenyűgöző szimfonikus zenekarral ígér emlékezetes estét.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek