A fotó illusztráció

Ma este lesz az első 360 fokos koncert a Turbinában

Kivételes koncerthelyszínné változik a Turbina nagyterme október 28-án, szombaton. Ekkor kerül sor az első 360 fokos koncert megrendezésére, amelyet a DJ Bootsie Kvartett és Marcel adnak.
 
Közös koncertet ad a Balaton és a Belmondo a Turbinában

Megáll az idő a Turbinában – közös koncertet ad a Balaton és a Belmondo

A Víg Mihály alapította Balaton és Czutor Zoltán Belmondo nevű zenekara a VIII. kerületi Turbina Kulturális Központban 2023. november 10-én, pénteken lép színpadra. Az eseményen a Balaton egykori énekese, Méry Péter író is szerephez jut.
 
 
Fotó: Street Sixteen

A Sziget történetének első gyerekzenekara is ott lesz a Turbina tininapján

Az alsó tagozatosokat és szüleiket éppúgy a Vajdahunyad utcába várják, mint a felsőbb évfolyamosokat: a kicsiknek játékos foglalkozást szerveznek, míg a nagyobbakkal Mehringer Marci, a MEHGRINGER zenekar frontemberre beszélget.
 
Hova tartunk? Kikötünk majd valahol? Lugosi Dani és Agócs Márton friss kollabja sok kérdést vet fel

Lugosi Daninak és Agócs Mártonnak NEM KELL semmi...

Mindkét előadónak mindig volt a célja, hogy ne csak szórakoztató legyen a zene, hanem a tartalom is jelentéssel bírjon, saját élmények inspirálták a közös szerzeményt is. Most egy közös dallal tartják magukat elveikhez.
 
Nagybetűs ünnepet tart a kisbetűs ünnepnapok a Turbinában

Nagybetűs ünnepet tart a kisbetűs ünnepnapok a Turbinában

A 'kisbetűs ünnepnapok' most szombaton (10.07.) tartja ötödik szülinapját a Turbinában. A fiúk debütáló dala, a Visszafojtott ásítást 2020-ban jelent meg, amit később két single követett, míg 2022 februárjában tömegvonzás címmel hozták ki első komolyabb projektjüket, egy 5...
 
Fotó: Csákvári Péter

Új albumát mutatja be Hangácsi Márton csütörtökön a Turbinában

A konyhában ülve kezdte el megírni a lemez első hangjait Hangácsi Márton, de nagyon nem jött az ihlet egy ideig a budapesti lakásban. Úgy döntött, bérel egy házat Jenőn, elvonul egyedül, és az inspiratív térben hamar meg is született a TüköReflex című album.
 
 
Fotó: Wanda Martin

Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a Turbinában O’Sullivan

Az ír származású Ian O’Sullivan komoly belső harc után az orvosi pályát hagyta maga mögött a zenélésért, 2020-ban szólóprodukciójával is bemutatkozott. Most megjelenő első nagylemeze a nehéz döntés mögött álló érzelmi hullámvasutat és legbensőbb érzéseit tárja a...
 
Fotó: Balming Tiger

Nem minden dél-korai zene K-pop: a Turbinában májusban meggyőződhetsz róla!

Ha valaki nem hallott még a Balming Tiger-ről, ne szégyellje magát! Nehezen jutnak el hozzánk alternatív projektek, különösképpen Ázsiából. Ezt a hiányt pótolja most a Turbina Kulturális Központ, amikor elhozza a Balming Tiger nevű dél-koreai társulatot Budapestre május 2-án.
 
Ott akartunk lenni Lovasi majdnem lemezbemutatóján a Turbinában

Ott akartunk lenni Lovasi majdnem lemezbemutatóján a Turbinában

És ott is voltunk... Szeptember végén jelent meg Lovasi András új szólólemeze, a Grand Hotel Halmahera (Tréning a Mennyországhoz). A zenész a Turbinában tartott egy lemez- és könyvbemutató beszélgetés-közönségtalálkozót + egy szál gitáros koncertet.
 
Fotó: Pósalaki Anett

BUSH-ra még húztunk, avagy 5 jó érv az őszi fesztivál mellett

Október 21-22-én a BUSH (Budapest Showcase Hub) keretén belül 13 ország 40 előadója hét budapesti helyszínen adott koncertet. Mivel úgy éreztük a koncertek során, páran még elférnének a küzdőtéren, teszünk egy kísérletet arra, hogy bevéssük a fejekbe a fesztivál nevét, mert...
 
Fotó: Gurt [O] /FB

Az Eurovíziót is megjárt GURT (O) is jön a két hét múlva kezdődő BUSH-ra

A tavalyi – finoman szólva – rendhagyó év után október 21-22-én ténylegesen klubról klubra járva fedezhetjük fel új nemzetközi és magyar kedvenceinket: 13 ország 40 előadója közül válogathatunk Budapest hét helyszínén a BUSH (Budapest Showcase Hub) keretén belül.
 
Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este...
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek