Meghalt az az Elvis-filmben debütáló blues énekes-színésznő

Meghalt az az Elvis-filmben debütáló blues énekes-színésznő

44 éves korában elhunyt Shonka Dukureh, aki nemrég Big Mama Thorntont játszotta Baz Luhrmann új filmjében.
 
Fotó: Bujtor István Filmfesztivál/FB

Bujtor Filmfesztivál Szemesen augusztusban – koncertekkel, utcabállal

147 alkotást neveztek be, közülük mintegy száz film került a 13. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, ebből a közönség nyolcvan filmet nézhet meg augusztus 18-tól 21-ig Balatonszemesen, ahol az alkotókkal is találkozni lehet és zenés kísérőműsorok is lesznek.
 
 
Zenés horror-vígjáték készült a Foo Fighters tagjainak főszereplésével

Zenés horror-vígjáték készült a Foo Fighters tagjainak főszereplésével

A Studio 666-ot népszerűsítő legutóbbi Foo Fighters-kiadvány, a Dream Widow EP március 25-én jelent meg. Aznap, amikor a zenekar dobosa, Taylor Hawkins turné közben egy bogotái hotelszobában meghalt. A Studio 666 az utolsó vele készült filmfelvétel.
 
Együtt kezdék: Lábas Viki, Járai Márk, Szepesi Mátyás és Felcser Máté első közös filmzenéje

Együtt kezdék: Lábas Viki, Járai Márk, Szepesi Mátyás és Felcser Máté első közös filmzenéje

Lábas Viki és Járai Márk közösen énekelnek az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük főcímzenéjéhez készült dalban. Felcser Máté és Járai Márk közös szerzeménye, az Együtt én meg te az újrakezdésről szól, nosztalgiával, érzelmekkel tele. A film augusztus...
 
Fotó: Bond wiki

Elhunyt a James Bond-filmek híres zenei témájának szerzője

94 éves korában elhunyt Monty Norman zeneszerző és dalszerző, a James Bond-filmek híres zenei témájának szerzője. Mivel a Bond-témát John Barry hangszerelte, sokan neki tulajdonították a szerzeményt – Norman nem kis bánatára. Most már jegyezzük meg a nevét!
 
A fotó illusztráció!!!

Újabb dokumentum került napvilágra Barta Tamás halálával kapcsolatban

"Lost in Los Angeles" címen készül film Barta Tamás amerikai életéről és haláláról. Az alkotók közleménye szerint számos adat, információ, fotó, név, dokumentum került majd a nyilvánosság elé ily módon. Ezt a dokut is, mint az előző, "Siess haza, vár a mama" címűt, Hajdú...
 
 
Fotó: Frank Embacher

Visszajön Hans Zimmer!

A kétszeres Oscar-díjas Hans Zimmer nagy sikerű turnéjával visszatér Európába. A művész 2023. június 5-én 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet remek csapatával.
 
Rám lemez még nem volt ilyen hatással!

Rám lemez még nem volt ilyen hatással!

Június 1-én indul "Az én lemezem". A VOLT FILM által készített sorozat első évadában 20 magyar zenész mesél arról az albumról, amely igazán sokat számított neki – az első évad szereplői mind fellépnek a két év után újrainduló Telekom VOLT Fesztiválon.
 
Fotó: WMN (keretes)

Revoir Paris: A film rendezője a Bataclan elleni támadás egyik túlélője

Nagy sikert arattak a 2015-ös párizsi merényletsorozatról készült játékfilmek a 75. cannes-i fesztiválon: a terrortámadást követő napokban a terroristák utáni hajtóvadászatról szóló November című alkotást Cédric Jimenez rendezésében versenyen kívül mutatták be, míg a...
 
Fotó: Premiere.fr

Állva ünnepelték a cannes-i fesztiválon az Elvis-film két főszereplőjét

A Király életének számos eddig nem ismert epizódját bemutató, pergő ritmusú alkotás díszbemutatóját szerda este tartották.
 
Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Áramerősség? Fedett színpad? Mi kell egy jó koncerthez?

Formabontó kisfilmekkel kampányol a Magyar Zenei Menedzserek Egyesülete (ZEME): rajzfilm rocksztárral mutatják meg, mi kell a jó rendezvényhez.
 
Megjelent a nyáron érkező ELVIS-film első betétdala

Megjelent a nyáron érkező ELVIS-film első betétdala

A forgatást 2020 elején kezdték el, a bemutató azóta – az ismert okokból – folyamatosan csúszik, világpremierjére május második felében kerül sor a 75. cannes-i fesztiválon, hozzánk talán júniusban ér el, a HBO Maxon pedig augusztus közepén lesz megtekinthető
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek