Szerezz zenét némafilmhez!

Minden évben hírt adunk erről a pályázatról – szerintünk nagyon jó kezdeményezés: egyrészt betekintést enged a filmkészítés kezdeteibe, másrészt inspirációt nyújt a zeneszerzők számára – s nem utolsó sorban különleges élmény a közönség számára is.

Szerezz zenét némafilmhez!
A Barbie-film utolsó alkotóeleme: az all-star album

A Barbie-film utolsó alkotóeleme: az all-star album

A magyar filmpremiert követően a 17 dalból álló sztárparádé már teljes terjedelmében végighallgatható.
 
Dua Lipa vadonatúj single-je a Barbie-filmhez készült

Dua Lipa vadonatúj single-je a Barbie-filmhez készült

A '70-es évek nosztalgikus stílusával megfűszerezett popdal lett a vezető előfutár a Barbie-film sztárokat felvonultató soundtrack lemezéről.
 
 
 A bárzongoristák utolsó mohikánja A Király-klipben

A bárzongoristák utolsó mohikánja A Király-klipben

A Jimmyről készült film zenéjét hordozó album „Részegen a legjózanabb" című darabjához forgott vadonatúj klip, amibe a bárzongoristák utolsó mohikánja, Fűzy Gábor is becsatlakozott.
 
Fotó: Eichner Hanna

Mackó úr kalandjai: szerezz zenét némafilmhez!

A régi mozik hangulatát idézi meg a Némafilmhez filmzenét! pályázat, ahol a filmvetítést élő zene kíséri. A 2023-ban már negyedik alkalommal meghirdetett pályázat arra invitálja a zeneszerzőket, hogy engedjék el a fantáziájukat és régi magyar némafilmekhez alkossanak kísérő zenét.
 
Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson új filmjéhez írt filmzenét Gruff Rhys

Charlotte Gainsbourg és Rebel Wilson új filmjéhez írt filmzenét Gruff Rhys

Február 24-én, egy dupla album formájában jelenteti meg azt a filmzenét, melyet a "The Almond and the Seahorse" című filmhez készített, mindezt a Rough Trade Records gondozásában.
 
Oscar-esélyes filmdalok

Oscar-esélyes filmdalok

Közzétették a 95. Oscar-díj jelöltjeinek teljes listáját. Az Oscar-szobrokat a március 12-i Los Angeles-i ünnepségen osztják ki.
 
 
A filmre nem voltak igazán kíváncsiak a népek, de most itt a lemez: KATINKA

A filmre nem voltak igazán kíváncsiak a népek, de most itt a zenéje: KATINKA

Megjelent a Katinka című életrajzi dokumentumfilm zenéje. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról készült, idén májusban bemutatott film kísérőzenéjét Tövisházi Ambrus készítette.
 
Fotó: Hans Zimmer

Hans Zimmer a nyári koncertturnéján vette fel az új albumát

A Hans Zimmer Live című dupla lemez a zeneszerző legnépszerűbb darabjainak új feldolgozásait tartalmazza. Egyebek mellett Az oroszlánkirály, A sötét lovag, a Dunkirk, a Gladiátor és az Eredet filmzenéi is újragondolt változatban hallhatók majd a korongokon.
 
Fotó: Gordon Eszter

Szabó Balázs ismét utcazenésznek állt

Három évvel a Szabó Balázs Bandája zenekar 10. születésnapi albumának, a X megjelenése után, most egy új, ezúttal szólódallal jelentkezik Szabó Balázs dalszerző-frontember. A Naphajó, a Szia, Életem! egyik betétdala, amelyet sk ad elő a filmben, mint utcazenész
 
Fotó: Szombat.org

Zsinagógák Hete: Bernsteintől Leonard Cohenig filmzenék – és sóletfesztivál

A hagyományosnak számító Sóletfesztivállal nyitja meg idén a Zsinagógák Hete rendezvénysorozatot az EMIH-Magyar Zsidó Szövetség.
 
Együtt kezdék: Lábas Viki, Járai Márk, Szepesi Mátyás és Felcser Máté első közös filmzenéje

Együtt kezdék: Lábas Viki, Járai Márk, Szepesi Mátyás és Felcser Máté első közös filmzenéje

Lábas Viki és Járai Márk közösen énekelnek az új magyar generációs vígjáték, az Együtt kezdtük főcímzenéjéhez készült dalban. Felcser Máté és Járai Márk közös szerzeménye, az Együtt én meg te az újrakezdésről szól, nosztalgiával, érzelmekkel tele. A film augusztus...
 
Fotó: Frank Embacher

Visszajön Hans Zimmer!

A kétszeres Oscar-díjas Hans Zimmer nagy sikerű turnéjával visszatér Európába. A művész 2023. június 5-én 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet remek csapatával.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek