Tartsd életben zenével a némafilmeket

Tartsd életben zenével a némafilmeket

Az egyik nagy mulasztásom, hogy a tavalyi korlátos Művészetek Völgye, vagyis az általam meglátogatott egyik Völgyhétvége alkalmával kihagytam a némafilmzenés előadást. A szokásos fesztivál-para: bekarikázod, mit akarsz látni-hallani, aztán ülsz fröccsel a kezedben valahol, és...
 
Becenevét – Bollington – Boris Viantól kap

Elment a Borsalino zeneszerzője

90 évesen elhunyt Claude Bolling francia jazz-zongorista, több mint száz film, köztük a Borsalino és a Kaliforniai lakosztály zenéjének szerzője.
 
 
Fotó: pexels

Nemzetközi filmzeneszerző verseny indult – Hrutka Róbert a zsűriben

Immár második alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Pannónia Filmzeneszerző Versenyt, amely a filmzenei felvételekre szakosodott magyar szimfonikus zenekar, az Inspired Symphony és a Pannónia Stúdió közös kezdeményezése.
 
Fotó: MTI/Mohai Balázs (2017.)

Egyszer Polgár Judittal is sakkozott– Ennio Morricone

"Morricone egy csoda volt" – mondta Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője, aki többször is dolgozott a 91 évesen elhunyt Ennio Morricone filmzeneszerzővel. Mint az MTI-nek telefonon elmondta, olyan ember volt, aki zenébe öntötte mindazt, ami megérintette a lelkét és a szívét.
 
Ami egy Grammy-díjas dal mögött van: egy busz...

Ami egy Grammy-jelölt dal mögött van: egy film és egy varázsbusz

Vannak hírek, amelyeknek napokig kering az online médiában a címük, már-már beragad az agyadba, de még mindig nem tudod, mi a fenéről van szó, aztán, amikor a kíváncsiság győz az elfoglaltság felett, végre rákattintasz.
 
Ismét csúszik az új Bond-film premierje – de most visszafele

Ismét csúszik az új Bond-film premierje – de most visszafele

Megint változott az új James Bond-film bemutatásának ideje, most öt nappal előbbre hozták. Számos más nagy költségvetésű amerikai film debütálásának dátuma is módosult.
 
 
Összeállt a trollokkal Justin Timberlake

Justin Timberlake ezerrel trollkodik

Megjelent a Trolls:World Tour (Original Motion Picture Soundtrack) album, amelynek producerei Justin Timberlake és a Grammy-, valamint Oscar-díjas dalszerző, Ludwig Göransson voltak.
 
Fotó: Radio X

Elhalasztották a Bond-film bemutatóját

A koronavírus-járvány miatt áprilisról novemberre halasztották az új Bond-film premierjét – adta hírül a BBC News.
 
A Joker című film zenéjét is jelölték.

Tíz nap múlva Oscar-gála!

Timothée Chalamet, Will Ferrell, Gal Gadot, Julia Louis-Dreyfus és Lin-Manuel Miranda is díjátadóként működik közre az Oscar-gálán, amit tíz nap múlva rendeznek meg Los Angelesben.
 
Jussát várja a vaják – ma megkapja

Jussát várja a vaják – ma meg is kapja!

Tulajdonképpen meg kéne várnunk ezt, mert a Kreatív.hu szerint tuti megtörténik, de nem bírunk magunkkal.
 
A No Time To Die (Nincs idő meghalni) jövő tavasszal kerül a mozikba.

Liam Gallagher lecsúszott a Bond-filmről

Liam Gallagher (ex-Oasis) szerette volna énekelni a soron következő, 25. Bond-film témáját – proaktív módon már meg is írta a dalszövegeket...
 
Meghalni sem lesz ideje Hans Zimmernek – átadták neki a Bond-film zenéjét

Meghalni sem lesz ideje Hans Zimmernek – átadták neki a Bond-film zenéjét

A véghajrában Hans Zimmer dolgozik a Nincs idő meghalni című 25. James Bond-filmen – kürtölte világgát a Variety.com. Arról nem szól a hír, hogy mi történik majd az eddig megkomponált zenével...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek