Minden koncertjét IS elhalasztja Justin Bieber, Budapestre sem jön

Justin Bieber nem pótolja budapesti lemondott koncertjét sem

Bieber októberben jelentette be, hogy elhalasztja a Justice World Tour összes hátralévő időpontját, amelynek keretein belül 2023. március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett volna. Az új időponttal kapcsolatban később várható tájékoztatás – kaptuk akkor az...
 
Fotó: Tom Jones/FB

Július 1-jén pótolja Tom Jones az elmaradt budapesti koncertjét

A tavaly júliusra, majd augusztusra tervezett időpont helyett jövő júliusban végre várhatóan fellép Budapesten Tom Jones. A tavalyi dátumra korábban megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új időpontra.
 
 
Fotó: Fotó: Adamkó Péter/Mordái FB

A Mordái is fellép a Müpa parádés népzenei gálaműsorán

A Müpa hagyományos, 2008 óta megrendezett magyar népzenei gálája 2023-ban is a táncházi zenétől a világzenei produkciókig mutatja meg a hazai folkzenét jellemző sokszínűség megannyi árnyalatát.
 
 Egész évben ünnepel az Ocho Macho

Egész évben ünnepel az Ocho Macho

20 éve vágott neki a színpadoknak a ma már háromszoros platinalemezes, Fonogram-jelölt zenekar, az Ocho Macho. Egy egész éves majálissal készülnek megünnepelni a jeles évfordulót, aminek legelső állomása egy új dal.
 
Csontok a szekrényből

Csontok a szekrényből

Új dallal és videóklippel lepte meg magát születésnapja alkalmából (péntek 13.) Belényi Mihály, azaz Audiopoeta, a kortárs verseiből szőtt csavaros popot és más stílusjegyeket ötvöző dalszerző-előadó. A „Csontok a szekrényből" című track többek között arra is rávilágít,...
 
Amikor a dallamos garázsrock és a punk találkozik a hormonoktól mentes, érett szexet követelő indie rockkal

Amikor a dallamos garázsrock és a punk találkozik a hormonoktól mentes, érett szexet követelő indie rockkal

Budapesten búcsúztatja az évet a The Trousers. December 28-án, szerdán lépnerk fel a Robotban a Jackmans, valamint a HallucinatorZ társaságában.
 
 
Fotók: Pexels.com

Ha fülhallgatót kapnál karácsonyra...

Több mint egymilliárd fiatal hallása van veszélyben a különböző fülhallgatós eszközök túlzott hangerővel történő használata és a túl hangos zenés helyek látogatása miatt – figyelmeztetett egy új tanulmány, amely a British Medical Journal Global Health folyóiratban jelent meg,...
 
Fotó: BBC

A The Specials frontemberét gyászolja a zenészvilág

63 éves korában elhunyt Terry Hall, a brit The Specials együttes frontembere, akinek közreműködésével olyan sikerszámok születtek, mint a Ghost Town, a Gangsters és a Too Much Too Young – számolt be róla a BBC News és nyomán a teljes világsajtó.
 
A magyar fiatalok zöme minden nap hallgat zenét – leginkább okostelefonon

A magyar fiatalok zöme minden nap hallgat zenét – leginkább okostelefonon

A Music Hungary konferencián mutatta be 2022-es Zeneipari Jelentését a ProArt –Szövetség a Szerzői Jogokért. A jelentés szerint a magyarok 70%-a hallgat naponta zenét. A 30 alatti felnőttek esetén ez az érték 86%. A zenehallgatás legfőbb eszköze az okostelefon.
 
A nagy hangok estéje: Mammoth WVH, Halestorm, Alter Bridge

A nagy hangok estéje: Mammoth WVH, Halestorm, Alter Bridge

Metálarcokkal teli, többszörösen is nagyon hangos estét töltöttünk 15-én az Arénában. Három különböző, de mégis hasonló zenekar tüzelte fel a lassan, de biztosan egyre nagyobb számban megjelenő közönséget.
 
Fotó: Alena Darmel

Hogyan hallgatunk zenét?

Visszatérő témája ez a tudományos vagy majdnem tudományos kutatásoknak: az EEnlarge Europe azt tűzte ki céljául, hogy olyan területekről gyűjtsön adatokat és információkat, amit korábban még nem kutattak, a vizsgálódást pedig évente megismétlik, hogy a trendek változásait is...
 
A Duran Duran szomorú bejelentést tett

Szomorú bejelentést tett a Duran Duran a Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniáján

A Duran Duran gitárosa, Andy Taylor nem tudott részt venni a zenekar szombati beiktatásán a Rock & Roll Hall of Fame-be – kiderült, hogy 4. stádiumú rákot diagnosztizáltak nála.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek