Pogány Induló az MVM Dome-ban

Van az a műsor az egyik kereskedelmin, ahol celebek verik össze egymást – no, az egyik ilyenben Molnár Áron a Pogány Induló Hajnal című számára vonult be. Aki pedig szereti a fiatal rappert, március 2-án az MVM Dome-ba vonulhat utána.

Pogány Induló az MVM Dome-ban
Ezek a zenekarok jutottak be a Hangfoglaló induló zenekari meghallgatására

Ezek a zenekarok jutottak be a Hangfoglaló induló zenekari meghallgatására

A Hangfoglaló Program minden évben élőben meghallgat együtteseket, és az alapján dönt a támogatásukról. Idén tizenöt formáció fog 2,5 és 4 millió forint közötti összeget kapni.
 
Fotó: José Luis Reveles/Pexels

Hangfoglaló: Immár 4 millió forintos támogatásra pályázhattak az induló előadók

Az induló előadók számára megpályázható összeg az egykori Cseh Tamás Program indulásától kezdve 2 millió forint volt, ezt 2021-ben emelték 2,5 millió forintra, amivel párhuzamosan az addigi 40 milliós keretösszeg 50 millióra nőtt; ez így maradt 2022-ben is – írja a Dalszerző.
 
 
Ez a húsz induló előadó kap 2023-ban támogatást a Hangfoglalótól

Ez a húsz induló előadó kap 2023-ban támogatást a Hangfoglalótól

Az élőzenei produkcióknak szóló felhívásra idén 190 pályázat érkezett, a nyolcvan fős szakmai grémium javaslatára 68 formációt hívott meg a kollégium az A38 hajón tartott élő meghallgatásra, ebből választották ki azt a húsz előadót, akik a szakmai pályafutásuk fejlődésére...
 
 Beszélgessetek minél többet olyan zenekarokkal, akik az elmúlt években már elnyerték az induló előadói támogatást!

Már lehet jelentkezni a Hangfoglaló idei Induló Előadói Alprogramjára

A program átlagosan 2-2,5 millió forintos támogatást ad az előadóknak, amelyet lemez- és videóklip készítésre, kommunikációs anyagok előállítására és turnézásra fordíthatnak
 
A fotó illusztráció (Grafierende/Pexels)

Ők lesznek az induló előadók mentorai

Összesen 20 előadó és 2 elektronikus producer jutott támogatáshoz a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjában.
 
A fotó illusztráció (Aleksandr Neplokhov/Pexels)

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
 
 
A fotó illusztráció (Thibault Trillet/Pexels)

Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

Az NKA Hangfoglaló programjának jóvoltából 22 induló előadó, két elektronikus zenei produkció és 101 könnyűzenei koncerthelyszín kapott támogatást.
 
 Photo by Harrison Haines from Pexels

A hetedik te magad légy: szeptember 8-ig jelentkezhetnek az induló előadók

Hetedik alkalommal jelentetett meg pályázati felhívást induló zenekaroknak és előadóknak az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma. A pályájuk elején járó, színpadi tapasztalattal, saját dalokkal rendelkező, nem teljesen kezdő formációk szeptember 8-ig...
 
Fotó: Kárpátia FB

Páncélos menetindulót írt a Kárpátia a Leopard 2A4HU típusú harckocsik átadására

Nem szorgalmi feladat volt: a zenekar FB-bejegyzése szerint még márciusban kaptak felkérést a tatai páncélosoktól arra, hogy írjanak nekik egy indulót.
 
MTK

Egymillió forintot kap, aki megírja az MTK új indulóját!

Zeneszerzők, szövegírók, figyelem! Új csapatinduló megalkotására írt ki pályázatot az MTK vezetősége – a nyertes a dicsőségen túl bőséges anyagi juttatásban is részesül.
 
Fotó: Pályi Zsófia/Müpa

A Müpa mélygarázsa április végéig várja a feltörekvő zenekarok jelentkezését

Április 27-ig lehet pályázni a Müpa egyik legextrémebb rendezvényére: június 6-án immáron ötödször költözik le a mélybe a Garázsband Fesztivál.
 
A DLRM (FB)

Ezek a zenekarok kaptak támogatást a Hangfoglaló keretén belül

Huszonegy induló zenekar kapott támogatást az NKA Hangfoglaló Program ötödik évada első alprogramjában. A nyertes előadók hang- és képfelvétel elkészítésére két-kétmillió forintot fordíthatnak.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek