Hangfoglaló: Immár 4 millió forintos támogatásra pályázhattak az induló előadók

2023/09/01  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

Az induló előadók számára megpályázható összeg az egykori Cseh Tamás Program indulásától kezdve 2 millió forint volt, ezt 2021-ben emelték 2,5 millió forintra, amivel párhuzamosan az addigi 40 milliós keretösszeg 50 millióra nőtt; ez így maradt 2022-ben is – írja a Dalszerző.

Fotó: José Luis Reveles/Pexels

Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a teljes keretösszeget kiosztották, és minden támogatott megkapta a teljes igényelhető összeget. A támogatott előadók számát 2017-ben csökkentették húszra. Emellett 2019 és 2021 között elektronikus zenei előadók pályázhattak 1,5 milló forintra, de itt a keretösszeg két pályázó támogatására volt elég – írja a blog. Pályázni 2023. augusztus 31-én éjfélig lehetett.

Mivel a keretösszeg (50 millió forint) nem változott, úgy tűnik, idén kevesebben jutnak majd támogatáshoz. A pályázati kiírás szerint továbbra is egy-egy mentorral működnek együtt a támogatott induló előadók, rögzíteniük kell legalább 5 dalt, készíteni egy videóklipet és promóciós portfóliót, működtetniuk kell a webes felületüket.

A tavalyi évhez hasonlóan a klubtámogatói felhívás keretében a budapesti, vidéki, illetve határon túli játszóhelyek (művelődési házak, klasszikus klubok, zenekarokat fogadó mozik) összesen 260 millió forint keretösszegben nyerhetnek el támogatást havonta legalább egy, élőzenés, belépőjegyes koncert megvalósítására.

A Kollégium a jövő évre összesen 21 millió forintot különít el a magyar könnyűzene szereplőit, ágait, tendenciáit, irányait bemutató, lehetőleg rendszeresen jelentkező podcast műsorok, illetve offline és online megjelenő szakmai cikkek megírásának támogatására, de a magyar nyelvű dalok és dalszerzés népszerűsítésének elősegítésére is rendelkezésre áll további 6 millió forint, amit 2024-ben használhatnak fel a sikeres pályázatot benyújtók.

 

 

Hangfoglaló, NKA, induló előadók

 

 

Szólj hozzá!


A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek