Márton-napi fesztivál koncertekkel és lámpás felvonulással a szentendrei Skanzenben

Kézműves borászatok boraival, libaételekkel, lámpás felvonulással, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja a Szent Márton Újborfesztiválon és Libatoron a szentendrei Skanzen egész hétvégén az érdeklődőket.

Márton-napi újborfesztivál és libator koncertekkel a szentendrei Skanzenben
A Cimbaliband régi slágereket csonagol újra a Fonóban: REMASTER

A Cimbaliband régi slágereket csomagol újra a Fonóban: REMASTER

A Cimbaliband legnépszerűbb műsorában régi slágereket keveriújra, igazítja saját hangzásvilágukhoz. A dalok két nagyszerű vendéggel, Maszkurával és Csorba Lócival együtt szólalnak meg a Fonóban január 28-án.
 
Margaret Island-koncert, Lúdas Matyi-futam, szakácsné-szépségverseny: a hétvégén libafesztivál Kiskunfélegyházán

Margaret Island-koncert, Lúdas Matyi-futam, szakácsné-szépségverseny: a hétvégén libafesztivál Kiskunfélegyházán

Libából készült ételek versenyével, Lúdas Matyi-futammal, libamakett-festéssel, baromfitermékek vásárával, valamint számos könnyűzenei koncerttel várják az érdeklődőket pénteken és szombaton a huszonharmadik libafesztiválra Kiskunfélegyházán.
 
 
Fotó: Debreceni Virágkarnevál (2021.)

Félmillió szál dália érkezik a debreceni virágkarneválra

A kötöttségek két éve után teljességében, néhány elemében megújulva tér vissza a virágkarnevál, amelyet 56 éven belül 53. alkalommal rendeznek meg. A karneváli menetben félmillió élővirággal feldíszített tizenkét virágkocsit, és ezerhatszáz felvonulót láthat majd a közönség.
 
Fotó: Fonó Budai Zeneház

Így indulnak az élő koncertek a Fonóban

Májusban a Cimbaliband, a Chalaban, a Balázs Elemér Group és a Branka trió is játszik a nagyteremben – ültetett közönség előtt, a járványügyi szabályoknak megfelelően.
 
Új klippel jelentkezett a szülinapját ünneplő Barbaro Attila bandája, a Bulibanditák

Új klippel jelentkezett a szülinapját ünneplő Barbaro Attila bandája, a Bulibanditák

Barbaró Attila tegnap ünnepelte 50. születésnapját. A Junkies és a Zorall gitárosa pont egy évvel ezelőtt mutatta be az új formációját, amelynek egészen pontosan Barbaró Attila és a Bulibanditák a neve. Akkor egy roppant hiteles dallal rukkoltak elő, ez volt a "Kedvenc italom a szóda".
 
A karakteres hangú roma díva meg a húrzsonglőrök

A roma díva meg a húrzsonglőrök

A Fonó gondozásában megjelent a GIPSY FUSHION című album – Horváth Alexandra és a Cimbaliband két éve turnézó közös produkciójának zenei lenyomata.
 
 
A Junkies és a Zorall gitárosa új zenekarban debütál

A Junkies és a Zorall gitárosa új zenekarban debütál

Új formáció élén jelentkezik szólólemezzel a Junkies gitárosa. már a nevük is sokatmondó: Barbaró Attila és a Bulibanditák.
 
Charlie és Odett a Libadalomban

Charlie és Odett a Libadalomban

A siófoki Libadalom három napja alatt a gasztroélmények mellett ingyenes koncertek és gyerekprogramok várják a látogatókat a Fő téren november 15-17. között.
 
Fotó: Laura Adán/ Che Sudaka FB

A Che Sudaka is fellép Füreden a Márton-napi gasztrofesztiválon

A balatonfüredi Gastro fesztivál nagyszínpadán fellép majd mások mellett Hangácsi Márton, Charlie Winston brit muzsikus, a Gabin nevű olasz nu-jazz formáció, valamint Spanyolországból a Che Sudaka. Vasárnap a veszprémi Kabóca Bábszínház produkcióját láthatják az érdeklődők,...
 
Libafesztivál Kiskunfélegyházán, szilvanapok Szarvason

Libafesztivál Kiskunfélegyházán, szilvanapok Szarvason

Szeptember 6-án és 7-én Kiskunfélegyházán sok lúd disznót győz, a Szarvasi Szilvanapokon pedig a kulináris élményeken túl koncertekkel és gyermekprogramokkal várják a látogatókat szeptember 6-tól 8-ig.
 
Mindenki táncol: a néptánc legnagyobb ünnepe készülődik az Arénában

Mindenki táncol: a néptánc legnagyobb ünnepe készülődik az Arénában

Harmincnyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2019. április 5-7. között, közel 2600 közreműködővel, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeként.
 
Öt magyar lemez is felkerült a 2018-as nemzetközi világzenei listára!

Öt magyar lemez is felkerült a 2018-as nemzetközi világzenei listára!

Öt magyar lemez is felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájának idei összesítésére. A 150-es elitben a legjobb helyezést Lakatos Mónika érte el, akinek Romanimo című, a Gryllus Kiadó gondozásában megjelent albuma a 14. lett.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek