A Che Sudaka is fellép Füreden a Márton-napi gasztrofesztiválon

2019/10/28  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu, MTI

A balatonfüredi Gastro fesztivál nagyszínpadán fellép majd mások mellett Hangácsi Márton, Charlie Winston brit muzsikus, a Gabin nevű olasz nu-jazz formáció, valamint Spanyolországból a Che Sudaka. Vasárnap a veszprémi Kabóca Bábszínház produkcióját láthatják az érdeklődők, zárásként pedig a Random Trip ad koncertet.

Fotó: Laura Adán/ Che Sudaka FB

Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik, melyek egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, másrészt az advent közeledtéhez kötődnek, valamint ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

A fesztivál látogatói Balaton-környéki éttermek és borászatok kínálatából válogathatnak november második hétvégéjén, amikor a Szent Márton-napi libahagyomány megidézése mellett színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket: a fesztiválon tizenöt borászat és étterem kínálja különlegességeit november 9-én és 10-én. A libából és libabelsőségből készült ételek mellé a balatoni régió fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció Egyesület ajánl majd borokat – a Szent Márton-nap hagyományához kapcsolódva elsősorban újborokat. A fesztivál séfjei látványkonyhán mutatják be a liba felhasználásának sokszínűségét, hogy népszerűsítsék a 2012 óta hungarikumnak számító alapanyagot.

A koncertmenü:

November 9., szombat
10.00 – Belvárosi Betyárok
11.30 – Hangácsi Márton
13.00 – Szeder
17.00 – Charlie Winston (UK)
18.15 – Gabin (I)
20.15 – Che Sudaka (ES)

November 10., vasárnap
10.00 – Kabóca bábelőadás
13.00 – Random Trip

A lemezeket mindkét napon DJ INFRAGANDHI pörgeti.

 

Máron-nap, liba, gasztro, fesztivál, Che Sudaka, Random Trip, Balatonfüred, néphagyomány

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek