Fotó: Pályi Zsófia (Müpa)

Elindult a jelentkezés a 2019-es Garázsband Fesztiválra

Lassan egy hete elindult a jelentkezés a Müpa egyik legkülönlegesebb fesztiváljára: június 1-jén ugyanis ismét koncertszínpad épül a parkoló autók helyére, a Garázsband Fesztivál fellépői pedig idén is a legtehetségesebb fiatal zenekarok közül kerülnek ki.
 
Fotó: Charlotte Gainsbourg/FB

Akinek dalt írt Paul McCartney: Charlotte Gainsbourg a Müpában

A 2018/19-es évadban már ez idáig is számos világsztár érkezett a Müpába, és ez a következő hónapokban sem lesz másként. Arról már beszámoltunk, hogy Diana Krall is visszatér Magyarországra, most itt a következő zenei különlegesség.
 
 
Diana Krall ismét Budapestre jön!

Diana Krall ismét Budapestre jön!

Szinte napra pontosan három év után tér vissza a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe Diana Krall.
 
A PUF Bródy Jánossal, Kováts Kriszta a lányával lép fel  a Müpában

A PUF Bródy Jánossal, Kováts Kriszta a lányával lép fel a Müpában

Ripoff Raskolnikov, a Pál Utcai Fiúk, Kováts Kriszta, Dj Bootsie, a Zagar, a Kistehén, a 30Y, Boggie és a Mörk is koncertet ad idén tavasszal és nyár elején a Müpában.
 
David Klavins

A zongora, ahogy még sosem hallottad

Március 29-én minden a zongora körül forog, hiszen idén a Müpa is csatlakozik a Piano Day nevű világméretű kezdeményezéshez.
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Kvartetté egészült ki Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója

A régóta együtt dolgozó két dzsesszzenész belga ritmusszekcióval rögzítette a Shapeshifter (Alakváltó) című új anyagát.
 
 
Fotó: Stuttgarter Zeitung

Django Reinhardt unokájával lép fel az Európai Roma Fesztiválzenekar

A legendás cigány dzsesszgitáros, Django Reinhardt unokája, Dotschy Reinhardt énekes is fellép az Európai Roma Fesztiválzenekarral február 10-én a Müpában.
 
Móka mára: kitárult a Müpa médiatára – bármit megnézhetsz!

Móka mára: kitárult a Müpa médiatára – bármit megnézhetsz!

Január 6-ig mindenki regisztráció nélkül érheti el a Müpa digitális médiatárát. Így a Bojtorján kivételes életműkoncertje mellett olyan világsztárok emlékezetes előadásait élhetjük újra, akik közül többen 2019-ben is visszatérnek a Müpába – Fischer Ádámtól Gyenyisz...
 
Fotó: Barta Imre

Elférnek majd a PASO zenészei a Müpa színpadán?

A kérdés költői: nyilván. Látott az a színpad már ennél számosabb felállású zenekart is... De ezért akkor is különleges dolog lesz, hogy a 15 éves Pannonia Allstars Ska Orchestra fúvósókkal és vokalistákkal kiegészülve 21 fősre bővül október 31-én a Müpában.
 
Tövisázi Ambrus (Erik Sumo/FB)

Erik Sumo Band best of a Müpában

Másfél évtizedes fennállása legjobb dalait fogja előadni az Erik Sumo Band december 29-én a Müpában.
 
Tarantino elszabadul

Tarantino elszabadul

Django elszabadul, Kill Bill, Ponyvaregény, Kutyaszorítóban – ez a lista nem egy életművet bemutató filmfesztivál programja, hanem a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében megrendezésre kerülő A mozi hangjai koncertjéé. Noha elhangoznak majd más híres filmnek dalok, az est...
 
Fotó: College Fashion

New Orleans Swingfesztivállal zárja a nyarat a MÜPA

Az 1930-as, 1940-es évekbe repíti vissza a közönséget, és a műfaj hőskorának három ikonikus alakját idézi meg az augusztus 24-26 között megrendezésre kerülő New Orleans Swingfesztivál a MÜPA-ban.
 
 Isteni lesz a hangulat: minifesztivál a mikepércsi templomkertben

Isteni lesz a hangulat: minifesztivál a mikepércsi...

Czapp József mikepércsi református lelkipásztor szervezésében minden évben pünkösdkor koncertek, kiállítások és vetítések helyszínévé...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hogyan játszik Omegát egy Omega utáni zenekar?

"Az Omega Testamentum (továbbiakban OT) érdekes hibrid. Joggal viseli az Omega nevet, mert az életben maradt tagok ötven százaléka alapította és zenél is benne. Ezzel együtt vagy éppen emiatt nem eredeti Omega, csak tribute zenekar" – Mohabá majálison járt még két hete, kis spéttel közöljük az írását, bocs.

Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Budapesten, a Városháza pop-up parkban tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat.
Új koncertek