Elindult a nagy képszavazás a Fishingen

A Fishing on Orfű az egyetlen könnyűzenei fesztivál, ahol immáron sokéves hagyomány, hogy a közönség véleményét is kikérik fontos döntésekben, a közönség hallathatja a hangját például a nagyszínpadok nevével kapcsolatban is.

Elindult a nagy képszavazás a Fishingen
Fotó: Margitszigeti Zenélő Szökőkút/FB

Önök kérték – a margitszigeti szökőkút ettől a héttől kezdve lejátssza

Mint ahogy arra mi is buzdítottunk mindenkit, a leendő közönség szavazással dönthette el, hogy mely dalok szóljanak és melyek ne szóljanak a margitszigeti zenélő szökőkút műsorán. A héten elindult a szökőkút-feszt :)
 
Fotó: Főkert

Melyik dalt játssza – és melyiket ne a margitszigeti zenélő szökőkút? Szavazz!

Budapest 150. születésnapjára megújítják a margitszigeti zenélő szökőkút programját, amelyről a budapestiek dönthetnek egy szavazás keretében.
 
 
Lévay Jenő A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak (részlet)

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia "Bárány az üres lakásban" című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István "Cseh Tamás" című domborműve lett.
 
Fotó: Little G Weevil/FB

Little G Weevilt rangos amerikai zenei díjra jelölték – szavazzatok a magyar zenészre!

A Blues Blast Music Awards-ra (BBMA) jelölték a magyar bluesgitárost, aki idén megjelent albumával került a hat legjobb közé az élő bluesfelvétel kategóriában.
 
 cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Szerinted melyik volt az elmúlt 40 év legjobb rockalbuma?

Metal Történelem címmel a Rocker Rádió újabb játékot indított. Március 15-én elindult a szavazás 1986 legjobbjaival.
 
Ők a magyar közönség jazzkedvencei

Ők a magyar közönség jazzkedvencei

László Attila, Lantos Zoltán és Sárik Péter két-két kategóriában is győzött a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán, amely több ezres részvétellel zárult.
 
 
Fotó: MAO/FB

Ők a magyar jazz legjobbjai

Legalábbis azon szavazás alapján, melyet a MagyarJazz.hu internetes portál indított útjára, s mely végeredménye szerint a Modern Art Orchestra lett az év dzsessz-zenekara, Oláh Kálmán az év dzsessz-zeneszerzője, a Lukács Miklós Cimbiózis albuma pedig az év lemeze.
 
 Varga Livius nyerte a Dalszerzők Napja alkalmából meghirdetett közönségszavazást

Varga Livius nyerte a Dalszerzők Napja alkalmából meghirdetett közönségszavazást

Az Artisjus által indított versenyben összesen 68 könnyű- és komolyzenei alkotó vett részt saját szerzői énjét bemutató videójával. A filmekre péntek éjfélig több mint 11 ezer szavazat érkezett.
 
Révész Sanyika volt a férjem.... – a Dalszerzők napjára Zalatnay Sarolta is készített egy kisfilmet

Révész Sanyika volt a férjem.... – a Dalszerzők napjára Zalatnay Sarolta is készített egy kisfilmet

Pénteken lesz a Dalszerzők napja. Az Artisjus kezdeményezésének célja, hogy nagyobb figyelem jusson a mintegy 14 ezer magyar zeneszerzőre, dalszerzőre és szövegíróra.
 
Az Év Koncertje 2019 – Íme, a nyertesek!

Az Év Koncertje 2019 – Íme, a nyertesek!

Az immáron hagyományos verseny célja most is az volt, hogy kiderüljön: a 2019-ben Magyarországon megrendezett koncertek közül – szép számmal akadtak, nem is akármilyenek – melyek voltak a legjobbak.
 
Indul AZ ÉV KONCERTJE 2019 szavazatgyűjtés!

Indul AZ ÉV KONCERTJE 2019 szavazatgyűjtés!

Február 11-én kezdetét vette AZ ÉV KONCERTJE díjra történő szavazás, ami egészen február 24-ig tart. A döntés most is a Ti kezetekben van! ;)
 
Fotók: Adam Lambert Facebook

Adam Lambert a legstílusosabb pasi

Legalábbis idén januárban. Egy online magazin szerint. Ahol bárki szavazhatott. De már februárra is benevezték, több más előadóval, és színésszel, sportolóval, üzletemberrel együtt.
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek