Ez lesz a legelső nemzetközi orgonafesztivál Budapesten

Először rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Orgonafesztivált a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban, a plébánia alapításának 975. évfordulója alkalmából.

Fotó: Zelnik Péter Zénó
Goran Bregovic, Godfater, Roby Lakatos – fesztivál a templomkertben

Goran Bregovic, Godfater, Roby Lakatos – fesztivál a templomkertben

Május 25. és 28. között minifesztivál lesz a mikepércsi Templomkertben, amely koncertekből, performanszokból, kiállításokból és egyéb meglepetésekből áll. A Towerful Events Fest of Fifty elnevezésű programja idén kerül először megrendezésre pünkösdkor – hagyományteremtő céllal.
 
Fotó: BFZ

Teherautóról zenélt a Fesztiválzenekar

Szerdán és pénteken a belvárosban és Újlipótvárosban bukkant fel a zenélő autó. A Budapesti Fesztiválzenekar a mobil utcazenélés mellett ismét országszerte fellép: templomokban, zsinagógákban adnak ingyenes koncertet.
 
 
Fotó: Öt Templom Fesztivál

Budapest Bár: Klezmer – Mező Misivel kiegészülve

Az Öt Templom Fesztivál is átköltözött az online világba. Május 14-18. között koncertek, virtuális templom-túrák, és felvételről közvetített istentisztelet is szerepel a műsorfolyamban. A zenei csemegék közt szerepel a 30Y, a Budapest Bár Mező Misivel kiegészülve, Barabás...
 
Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

A keresztény kultúra fellegvárában megrendezésre kerülő koncert két világot és két kultúrát köt össze, melynek közös pontja a zene. A nagy találkozásra február 24-én és 25-én este nyolc órakor kerül sor.
 
Új orgonát avatnak a Fatemplom fesztiválon

Új orgonát avatnak a Fatemplom fesztiválon

A Fatemplom fesztivál keretében új orgonát avatnak Magyarföldön, a különleges hangszert Rákász Gergely szólaltja meg július 13-án, az esten a Budapesti Tomkins Énekegyüttes is közreműködik.
 
Utoljára szólal meg teljes felújítása előtt az orgona!

Utoljára szólal meg teljes felújítása előtt az orgona!

A kötetlen hangulatú, különleges estére invitálja a fiatal felnőtteket – és azokat is, akikhez a megszokott templomi orgonaszó nem áll közel – a Jézus Szíve Jezsuita Templom (Mária utca).
 
 
Különleges adventi Makám-koncert a terézvárosi templomban

Különleges adventi Makám-koncert a terézvárosi templomban

A terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz Templomban ad adventi koncertet a Makám együttes december 22-én szombaton Ó, gyönyörű éj címmel.
 
Fotó: Makám/FB

Karácsonyi MAKÁM koncert a Terézvárosi templomban

Három éve indította akarácsonyi konce Makám rtsorozatát Budapest szívében, az Avilai Nagy Szent Teréz – népszerű nevén a Terézvárosi – templomban. A műsor törzsanyagát azon ádventi, karácsonyi és telet idéző dalok adják, melyek a zenekar 30 éves pályafutása során megjelent...
 
Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek