Handpan és hegedű a gyenesdiási dolomitbányában

A "Természetre hangolva" sorozatról már írtunk (link a cikk végén), a koncertek során könnyűzenei formációk szólaltak meg a Veszprém-Bakony-Balaton régió ikonikus természeti helyszínein.

Handpan és hegedű a gyenesdiási dolomitbányában
 Pillanatkép a júniusi 24-i koncertről (Természetre hangolva/FB)

Bányató, arborétum, kőkráter – koncertek a természetre hangolva

A Veszprém-Balaton 2023 EKF Kulturális és művészeti pályázati projekt keretein belül valósulhat meg a Természetre hangolva akusztikus koncertsorozat – májusban kezdődött és egészen szeptemberig tart.
 
A Kistehén rábólintott

Visszatér a Kistehén!

Egyelőre nem a Sziget fesztivál kabalafigurájaként – a legborúsabb előrejelzések szerint egyelőre még veszélyben vannak a 2021-es fesztiválok, hanem a Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő petíciójának arcaként. A most induló Bólints rá! kampány keretében a Kistehén a...
 
 
Fotó: Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

Ahol csónakból lehet nézni a koncertet: Tisza-tavi Fesztivál

Idén csak háromnapos lesz, viszont az eredeti időpontban július 31. és augusztus 2. között kerül megrendezésre a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál. Természetesen szigorúan betartva a járvány miatti óvintézkedéseket.
 
Fotó: Pexels.com

A bálnák éneke

A kutatók – véletlenül – arra jöttek rá, hogy dalversenyre gyűlnek össze a hosszúszárnyú bálnák Új-Zélandon minden évben. Állítják, hogy az állatok bemutatják egymásnak dalaikat, és új dallamokat tanulnak egymástól – olvastuk a HVG-ben.
 
Paso, Saiid – az esőerdőkért mozgósítanak a magyar zenészek, lehet csatlakozni!

PASO, Saiid – az esőerdőkért mozgósítanak a magyar zenészek, lehet csatlakozni!

Az egyre-másra fellobbanó esőerdő-tüzek már mindannyiunkat – kivételek persze vannak – rémülettel töltenek el. Szumátra, Borneó, Brazília – nem telik el úgy nap, hogy ne érkezzen valami rossz hír. Ebből a távolságból elég nehéz eldönteni, hogyan lehet segíteni, melyik...
 
Amikor megalkotta a háza előtt Prince-emlékművét, még nem tudta, hogy mögötte egy bokor van...

Amikor megalkotta a háza előtt Prince-emlékművét, még nem tudta, hogy mögötte egy bokor van...

Amikor a falfestmény mögött álló bokor virágba borult, a zenész egy királyhoz illő, posztumusz koronát kapott...
 
 
Fotó: Blue Planet II.

Lenyűgöző a Radiohead, Hans Zimmer és David Attenborough közös munkája

Ámulatba ejtő képi és zenei világ a Radiohead, Hans Zimmer és David Attenborough közös filmjében, amelyet hamarosan műsorra tűz a BBC 1.
 
Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.
Új koncertek