Bányató, arborétum, kőkráter – koncertek a természetre hangolva

2023/07/12  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Veszprém-Balaton 2023 EKF Kulturális és művészeti pályázati projekt keretein belül valósulhat meg a Természetre hangolva akusztikus koncertsorozat – májusban kezdődött és egészen szeptemberig tart.

 Pillanatkép a júniusi 24-i koncertről (Természetre hangolva/FB)

Mielőtt valaki felhördülne, a zenei események minimális környezetterheléssel, cserében sokszínű zenei előadókkal járnak, és az a céljuk a szórakoztatáson kívül, hogy bemutassák a térség természeti kincseit. Minden koncert kis létszámú (50 - 150 fős), családbarát, fenntartható, hulladékmentes, állatbarát – és ingyenes, csak regisztráció szükséges hozzá.

Közelgő koncertek:

2023. július 29. (szombat), Hegyesd Bányató
Műsor: Appon – gitár és konkoi –billentyű
Klasszikus zenei tanulmányai után tíz évig játszott zenekarban, majd ezt követően, 2019-ben született meg Grócz Bence szólóprojektje, a konkoi. A gyakran repetitív folyamatzene csendes és lüktető hangzásvilágának váltakozása erős atmoszférát és meditatív állapotot teremt. Művei között egyaránt szerepelnek pianínóra és harmóniumra, illetve analóg szintetizátorra és elektromos zongorára írt darabok.
Az “Appon” egy instrumentális zenei produkció, ami 2020-ban született, mikor a bezárt tavasz után Pongor András úgy döntött, hogy ezen a néven kezdi el rendszerezni és publikálni zenei ötleteit. Azóta sok és sokféle zene született, amik sokszor különböző felállásokban szólalnak meg, mindig épp az alkalomhoz illően.

2023. augusztus 26. (szombat), Zirc, Ciszterci Arborétum
Műsor: FollowTheViolin - Farkas Izsák hegedűművész
Farkas Izsák 2010-ben végzett hegedűművészként, azóta hangszerével, elektroakusztikus eszközökkel és performanszaival a zene fogalmi határainak tágításán dolgozik. A Infusion Trio egyik tagja - a formáció méltán híres a már jól ismert slágerek teljesen új, érdekes hangzásvilágban való megszólaltatásáról elektronikus hangszerek és effekt pedálok által. Izsák már egyetemi évei alatt kutatta az elektromos hegedű új, formabontó kifejezésmódjait. A vizuális előadóművészet is közel áll hozzá: a „Hegedűs a háztetőn” címszerepében például 6 évig láthatta a Vígszínház közönsége. Jelenléte a különféle színházművészeti irányzatokban folyamatos, mindemellett számos fúziós, crossover, jazz és rock zenekar tagja, vezető egyénisége.
2023. szeptember 23. (szombat), Zalahaláp, Haláp-hegy kőkráter
Műsor: Zságer Balázs solo live act
Zságer Balázs zenész, kiadó-vezető, a Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak - Wings of Love c. számát több külföldi rádió és TV-csatorna játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatóak zenéi. A számos díj és szakmai elismerés mellett azonban igazi erénye a folyamatos, megújulás és változni tudás, új szólóprojektjében inkább az ambient és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik. Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű hangzásvilágot alkot.
A zalahápi kráter bazaltkövei különleges gellert adnak majd az erre az alkalomra készített meditatív ambient live act-jének is, amelyről egy koncertvideó is készül majd.
Infók
  • Vidd magaddal s kedvenc pléded/ szőnyeged/ párnád, bármilyen ülő/fekvőalkalmatosságod, ugyanis a megvalósítás során minimalizálják az eszközbérlést.
  • Az eseményen büfé nem üzemel, de Lackó Boglárka csomagolásmentes termékei elérhetőek lesznek, ajánlott saját üveg/ re-pohárral vagy kulaccsal készülni!
  • Ügyeljetek rá, hogy a helyszínre hozott ételek és italok kapcsán minimális mennyiségű egyszerhasználatos csomagolást használjatok!

A természet  – és Punk Zsófi programgazda – hálás lesz ♥

Hétvégén!:

Fesztivál egy posztapokaliptikus kráterben – mindez Magyarországon

Természetre hangolva, Appon, konkoi, Farkas Izsák, Zságer Balázs, EKF, ingyenes

 

 

Szólj hozzá!


Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token  az MVM Dome-ban

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk...

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a május 1-jei tabáni koncertek hagyományát, sajnos, már egyikük sem lehet ott, de mutatjuk, kik igen!

Csak magyar zeneszámok hangzanak majd el a Tour de Hongrie május 9-i szakaszán

Az Él a Zene! elnevezésű kezdeményezés keretén belül május 9-én bizonyos üzletekben és rádióadókon – valamint liftekben – csak magyar dalok szólnak majd, reflektorfénybe helyezve ezáltal a magyar szerzőket és előadókat.
Új koncertek