Nagy-Szín-Pad!

Nagy-Szín-Pad!: a verseny elmaradt, az eredményhirdetés nem

Idén nem a megszokott formában jelentkezik a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató: versengés nélkül megvan a nyertes. Mind a négy.
 
Nem áprilisi tréfa: itt az első magyar szájmaszk design-verseny

Nem áprilisi tréfa: itt az első magyar szájmaszk-design verseny

Most bárki megmutathatja, hogy a Bárányok hallgatnak, a Maszk, vagy a V, mint vérbosszú című filmek legendás maszkjain túl egy, a koronavírus diktálta élethelyzetben használt arcmaszkból mi hozható ki...
 
 
Bongor felesége engedélyezte a klipet

Bongor felesége engedélyezte a klipet

A rapID tehetségkutató Critics' Choice kategóriájának győztese előrukkolt egy dallal, amelyet a kiadója "2020 egyik legnagyobb durranásának" aposztrofál, de nekik ez a dolguk :) Nézzétek meg, aztán el lehet dönteni!
 
Fotó: Pexels.com

A Tankok online videós versenyt hirdettek

A Tancsapda versenyt hirdet, melyre vers- és prózamondók, énekesek, zenészek táncosok, humoristák, egyszóval bárki jelentkezhet, „aki otthon van, és szeretne előadni egy általa kedvelt Tankcsapda dalt”.
 
Megvannak a rapverseny győztesei

Megvannak a rapverseny győztesei

Öt kategóriában kerültek ki győztesek az év rap versenyén, a rapID-n. A felhozatal versenyzői közül szakmai zsűri válogatta ki a befutókat, akik profi videóklippel indíthatják be a karrierjüket.
 
YT csatorna: rapID tehetségkutató

Felkerültek a videómegosztóra a rapcsata versenyzőinek dalai

A Stereo Network ősszel saját rapper tehetségkutatót indított rapID néven. Az NKA támogatásával indult programon összesen öt nyertest hirdetnek, akik egy profi videóklippel indíthatják be karrierjüket.
 
 
Egy maraton, amelyen egy szál futó sem lesz, nemhogy Eliud Kipchoge

Ezen a maratonon egy szál futó sem lesz, nemhogy Eliud Kipchoge

Bár a 21. században már 2 órán belül is le lehet futni egy maratoni távot, a szervezők kényelmesebbre veszik a tempót: az igazi fanatikusok 11 órán át hallgathatják Beethoven műveit. Az esemény részletes programja már elérhető, a koncertekre jegyet október 30-tól vásárolhat a...
 
Fotó: BFZ

A Sziget egyik legszórakoztatóbb eseményét emelte versennyé a BFZ

A Sziget komolyzenei helyszínén az egyik legkedveltebb program, amikor a színpad nagyzenekarát vállalkozó szellemű amatőrök vezényelik. Mind a zenekar, mind a közönség kiválóan szórakozik ilyenkor, de láthatóan a Harry Potter-i magasságokba emelkedő karmesterek élvezik legjobban a...
 
Fotó: Pexels.com

A bálnák éneke

A kutatók – véletlenül – arra jöttek rá, hogy dalversenyre gyűlnek össze a hosszúszárnyú bálnák Új-Zélandon minden évben. Állítják, hogy az állatok bemutatják egymásnak dalaikat, és új dallamokat tanulnak egymástól – olvastuk a HVG-ben.
 
A fotó illusztráció

Fish and Roll – zenészek vs. rajongók horgászverseny Délegyházán

2019. június 10-én a délegyházi Csendespart Horgásztavon lesz az a különleges fellépés", ahol az erre az alkalomra verbuválódott formáció – színpadi felszerelését maga mögött hagyva – pecabotot ragad, és rajongóival egy horgászverseny keretein belül méri össze erejét.
 
Pápai Joci búcsúzott az Eurovíziós versenytől, de ez nem az ő szégyene...

Pápai Joci búcsúzott az Eurovíziótól, de ez nem az ő szégyene

Tegnap este ismét útjára indult a szokásos évi eurovíziós őrület, ahol a döntő többségben élvezhetetlen, érthetetlen és értékelhetetlen produkciók mellett Pápai Joci megpróbálta a lehetetlent. Bejutni a döntőbe. A küldetést ezúttal nem sikerült teljesíteni, de nem rajta múlt.
 
Fotó: utcazeneszekversenye.hu

Egymilliós fődíj az utcazenészek egri versenyében!

Az életed a zene, és minden vágyad, hogy színpadra állhass? Szeretnél muzsikálni az utca közönségnek? Ha igen a válasz, akkor jó hírünk van! Június 14-18.között idén is megrendezik Eger városában az Utcazenészek Versenyét, melyre bárki jelentkezhet.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek