Fotó: GRAMMY.com

Elhunyt a Hair zeneszerzője

89 éves korában meghalt Galt MacDermot Grammy- és Tony-díjas zeneszerző – közölte a Pitchfork értesüléseire hivatkozva a 24.hu. A hírt MacDermot unokája közölte.
 
Fotó: Mediaklikk.hu

Miért halt meg Szécsi Pál?

1974. április 30-án a nemzet bálványa öngyilkosságot követett el. Mindössze 30 éves volt. A tragikus-romantikus verzió szerint szerelme, Domján Edit halála – ő is önkezével vetett véget életének – sodorta a kétségbeesett döntésig másfél év elteltével. S van, aki szerint...
 
 
A profi megmutatja, hogy kell filmzenét írnod!

A profi megmutatja, hogy kell filmzenét írnod!

Nemzetközi filmzeneszerző versenyt hirdet a tavaly újranyitott Pannónia Stúdió a Magyar Virtuózok és az Inspired Selection magyar zenész katalógus közreműködésével.
 
Zenész vagy? Így növelheted a bevételedet!

Zenész vagy? Így növelheted a bevételedet!

A Tangram blog vette észre, hogy a Spotify nagy dobásra készül.
 
Fotó: Follow The Flow Facebook

Tarolt a rap a magyar lejátszási listákon a nyáron

A Follow The Flow formáció szinte minden slágerlistán bezsebelte az aranyérmet a nyári összesítésben, de általában elmondható, hogy a rapzene jeles képviselőire kíváncsiak a legtöbben a YouTube-on és a Spotify-on is a most közzétett friss adatok alapján.
 
Fotó: ESC Hungary

Egy 16 éves orosz zongorista vitte el a pálmát Bencze Máté elől

Ivan Besszonov orosz zongorista nyerte a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyét csütörtök este az edingburghi Usher Hallban.
 
 
A fotó forrása: YouTube

Bencze Máté döntős!!!

A Magyarországot képviselő Bencze Máté szaxofonos bejutott a döntőbe a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében Edinburghben.
 
Fotó: Kaszner Nikolett

BMX-es szaxofonossal indul Magyarország a Fiatal Zenészek Versenyén

Mindössze 18 éves, de már kétszer is láthattuk itthon a Virtuózok sorozat versenyzőjeként a valószínűleg a világ legmagasabb szaxofonosa címet is elnyerő Bencze Mátét, aki idén Magyarországot képviseli az Eurovízió égisze alatt meghirdetett Fiatal Zenészek Versenyén.
 
A kormányon a gyerekek kedvéért festette színesre a piktogramokat, a tekerőket pedig azért mintázta domborúra, hogy a vakok és gyengén látók is könnyen beazonosíthassák a különböző zenealapokat.

A terápiás okoskerékpáron a bringás komponálja a zenét

Pancsa Emeséről a Kreativ.hu-n olvastunk: évek óta azon dolgozik, hogy olyan eszközöket tervezhessen, amitől egy kicsit mindenkinek jobb lehet a világ. A TEMPO elnevezésű okosbringával például pedálozás közben lehet zenét komponálni az edzéshez, de fejlesztést igénylő gyerekek,...
 
Nem fogod elhinni, hány előadóművész van Magyarországon...

Nem fogod elhinni, hány előadóművész van Magyarországon...

Már az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) is a tízezredik tagját regisztrálta a minap: Szenthelyi Krisztián énekművésznek Sztevanovity Zorán, az egyesület elnökségének tagja és Gyimesi László elnök adta át az ezt tanúsító plakettet.
 
Több száz milliónyi jogdíj keresi gazdáját... Valaki?

Több száz milliónyi jogdíj keresi gazdáját... Valaki?

Összesen 645 millió forintnyi jogdíj és mintegy 65 ezer magyar zenemű keresi gazdáját az Artisjusnál. Az úgynevezett függő számlán maradt, azonosítatlan művek után járó jogdíjak három év elteltével a közös kasszába kerülnének.
 
Bono és a lovagkereszt

Akiket a királynő lovaggá ütött: zenészek a SIR-klubban

II. Erzsébet királynő minden évben lovaggá üt néhány embert. Szép számmal vannak közöttük rockzenészek is. Miként lehet csatlakozni a Brit Birodalom lovagjaihoz?
 
Világsztár amerikai gitárossal turnézik májusban a Djabe

Világsztár amerikai gitárossal turnézik májusban a...

Chieli Minucci a nyolcvanas évek elején alapított, világhírű amerikai jazz/funk/world formáció, a Special EFX alapító tagja és mai napig...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

A Zene Házában május 18-tól egész nyáron látogatható tárlaton Rihanna, Björk, Billie Eilish, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Beyoncé, Sade, Janelle Monáe, Whitney Houston, Maria Callas, Edith Piaf mellett Blaha Lujza, Karády Katalin, Cserháti Zsuzsa, Rúzsa Magdi és még sokan mások "szerepelnek".

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek belőle, erre bizonyság a Körút nevet felvevő projekt, amely a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek klasszikus és kultikus magyar filmjeit idézve jelentette meg "Zenéje vagy valakinek" címmel...
Új koncertek