A támogatásodra számít a magyar zene – nem kerül pénzbe!

2020/03/20  ·   Programtörlés   ·  koncert.hu, MTI

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben.

A támogatásodra számít a magyar zene – nem kerl pénzbe!

Az Artisjus már lépett is – igaz, nem a zenészek felé, de a zenészek nevében. Április végéig lemondanak a vendéglátóiparból származó gépzenei és élőzenei jogdíjaikról a szerzők, előadók és kiadók – tudatta az MTI-vel Németh Alajos dalszerző-előadó, a Bikini együttes alapítóját, az Artisjus vezetőségi tagja.

A magyar könnyűzene számára nagy segítség lenne, ha a következő hónapokban az egyébként a könnyűzenére szánt pénzeket továbbra is mindenki a könnyűzenére fordítaná... Ez lenne az álom-kategória, de természetesen a zenészek, előadók is élnek hétköznapi életet, pontosan tisztában vannak eme vágy valóságos korlátaival.

Jó hír, hogy a tudatos zenefogyasztással is további támogatást kaphat a magyar könnyűzene. Azzal, hogy mindenki csak olyan helyekről tölt le, néz és hallgat magyar előadókat, amelyekről biztosan állítható, jövedelemhez juttatják a dalszerzőket és az előadókat, lehet segíteni a zenészeket és a magyar zene jövőjét.

És ez fokozható!

Új dalok, zenék, előadók megismerésével, hallgatásával, ajánlásával növekedhet a magyar könnyűzene részesedése a zenefogyasztásból, ami üzenet lehet a hazai rádiók és televíziók szerkesztői felé: érdemes több magyar dalt játszani.

A magyar könnyűzene szereplői is szeretik a jó külföldi zenéket, zenészeket. Ugyanakkor most nagy szükség van a hazai könnyűzenei élet támogatására. A növekvő magyar zene fogyasztása, a magyar dalok lejátszásának előtérbe kerülése a tévékben és rádiókban az egyébként is megfizetendő jogdíjakat az országban tarthatják, a magyar alkotókhoz irányíthatják. Mindez pedig segíthet abban, hogy a jövőben is szülessenek magyar dalok, az újra induló koncerteknek és fesztiváloknak is legyenek fellépői. Ezért kell a magyar dal.

(Nem akarunk ünneprontók lenni, de talán ez az üzenet nem a mostani/leendő hallgatóknak, hanem éppen az állami rádióadók/tévék szerkesztőinek kellene hogy szóljon elsősorban...)

Amit tehetsz nemzenészként:

  • Amíg nincsenek élő koncertek, hallgass magyar zenéket!
  • Ha van rá módod, hallgass minél több magyar zenét úgy, hogy fizetsz is érte!
  • Ha ezt megteheted, olyan platformokat válassz, amelyeken keresztül a lehető legtöbb bevételhez juthatnak a magyar dalok szerzői és előadói!
  • Támogasd ezzel kedvenceidet!
  • Fedezz fel magadnak és másoknak új előadókat!

A #mertkelladal playlist itt:

 

Szerettesd meg másokkal is a magyar dalt!

 

 

Szigeti Ferenc drámai helyzetjelentése

Szigeti Ferenc drámai helyzetjelentése

Szigeti Ferenc Facebook-on hosszú posztban fejtette ki, mekkora bajban van a zeneipar, módosítás nélkül közöljük (kivéve kiemelések).
 
Az energiáimat a közönségből merítem, és nekik is adom vissza – Karanténnapló Csepregi Évával

Az energiáimat a közönségből merítem, és nekik is adom vissza – Karanténnapló Csepregi Évával

Csepregi Évát senkinek sem kell bemutatni. A Neoton önálló fejezet a magyar könnyűzene történetében, szólókarrierje nem halványul el a zenekari mellett, s amit talán kevesebben tudnak, színésznőként is megállja a helyét.
Fotó: Dürer kert

A zenekaroknak muszáj lesz kipróbálniuk, milyen egy szerdai koncert...

A Szeretlekmagyarorszag.hu közölt egy körképet, amelyben a budapesti nagy koncerthelyszínek képviselőit szólaltatja meg. Mi a Dürert emeltük ki, mert szerintünk van benne pár fontos gondolat, a többit a forrásoldalon találjátok, link alul.
#mertkelladal, zenészek, magyar zene, zeneipar, válság, koronavírus-járvány, kampány

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek