Dirty Slippers


Zenei stílusPop/Rock
Dirty Slippers

A kezdetek: 

A gyulai Dirty Slippers 2005-ben alakult. A szerencse hamar a fiúkra mosolygott, hiszen negyedik koncertjüketmár a Supernem előtt, a kilencediket pedig a Petőfi Csarnokban adhatták. A srácok azóta felléptek a Supernem, Heaven Street Seven, 30Y, Jamie Winchester, Magna Cum Laude előadókkal.
2008-ban jelent meg első lemezük „Dirty Slippers” néven, melynek producere Takács Zoltán Jappán (Hs7) volt, s mely lemezmegjelenést egy 20 állomásos önálló magyar turné követett.
2009-ben a zenekar a GlaxoSmithKline gyógyszergyár méhnyakrákellenes kampányának reklámarca lett, s megjelent az Élned Kell című kislemez. Producere az a George Shilling volt Londonban, aki az Oasis, Blur, Mike Oldfield, Primal Scream zenekarokkal is dolgozott.

Közel Hozzád:

2009 nyarán a zenekar az Egyesült Államokba kapott meghívást, egy clevelandi kiadónak (Standby Records) köszönhetően itt vették fel új lemezüket a, melyen az USA szerte elismert fiatal producer Johny Burke bábáskodott, a már említett George Shilling mellett.
A lemez első kislemez dala a „Waiting for You” azonnal felkerült a vidéki rádiók slágerlistáira, ezzel országos népszerűséget hozva a zenekarnak.
2010 nyarán a srácok több neves magyar fesztiválon is felléptek, olyan legendás magyar előadók előtt, mint az EDDA vagy a Republic. Az utóbbinak annyira elnyerte a zenekar a tetszését, hogy a remekül sikerült közös fesztiválkoncert után három évig a Republic vendégzenekaraként is járták az országot, környező országokat, gyakran több tízezer ember előtt fellépve, emellett folyamatossá váltak a saját telt házas koncertek.

2010. szeptember 26-án az Élned kell videoklipet az MTV Hungary zenecsatorna kiemelt rotációban kezdte játszani, ugyanezen, napon a YouTube videó megosztó portálon mindössze 24 óra alatt több mint 1000-ren nézték meg.
A banda második videoklipjét, a „Te vagy a Fény”-t, mely 8 hétig vezette az MTV Hungary slágerlistáját. A dalt a Magyar Televízió egyik műsora számára a zenekar különleges, szimfonikus verzióban is elkészítette.
2011 őszére érkezett meg az új videoklip, a „Hang vagy Jel”, mely 22 héten át a VIVA TV slágerlistáján szerepelt, s áttörést hozott a rádiókban is. A VIVA TV 2011-es év végi összesített Top 100-as listáján pedig az előkelő 95. helyet szerezte meg a Hang vagy jel, úgy, hogy „csak” október 24 óta látható a legnagyobb zenetévében.

2012. október 8-án megjelent Közel Hozzád nagylemez, melyet hazánk egyik legnagyobb független nagykiadója, a HungaroSound adott ki. A megjelenés hetében a MAHASZ albumeladási lista 18. helyén nyitott olyan előadókat megelőzve, mint Lady Gaga vagy Radics Gigi, s az óta tucatnyiszor szerepelt a slágerlistán, s elég volt ahhoz is, hogy az ezt követő turnéja a zenekarnak teltházzal záródjon.
2012 novemberében a fiúk, Paul McCartney és a U2 elő zenekarával, az ír The Coronas-szal turnéztak Európában, teltházas koncerteket adva Berlinben, Hamburgban és Budapesten.

Múzsa: 

2013 nyarán a zenekar megkezdte új nagylemezének munkálatait George Shilling sztár producerrel, aki a Közel Hozzád lemez után, immáron a második, „Múzsa” címre keresztelt anyagon is bábáskodik a fiatal négyes fölött. 
A lemez első rádiós dala, a „Minden lány múzsa akar lenni” az Mr2 Petőfi rádióban debütált, s az óta minden magyar, erdélyi és vajdasági rádióban hallható. 
Az idei év nyári turnéja meghozta a várva várt sikert. Több mint 25 nagy koncerten, minden alkalommal több ezer ember előtt lépett színpadra az együttes, ezzel együtt óriási sikereket elérve. 
Ez év októberében a román legenda, a Rezident Ex, meghívására Aradon és Temesváron teltház előtt játszott a banda.
December 22-én megjelent a legújabb videoklip, a „Caroline”, melyet hatalmas várakozás övezett a rajongók részéről, ezt bizonyítja az a tény,hogy kevesebb,mint 24 óra alatt, több,mint 12.000-ren nézték meg a Vube.comvideóportálon, valamint a környező országok zenecsatornái is műsorukra tűzték!

2013-ra a Dirty Slippers hazánk egyik legkeresettebb koncertzenekara lett. 


Fontosabb mérföldkövek:

2005 – Petőfi Csarnok koncert
2006 – Supernem turné
Heaven Street Seven turné
Jamie Winchester turné
2008 – Első nagylemez 
Önálló turné
2009 – USA – lemezfelvétel
2010 – Meghívások: Republic
EDDA
Magna Cum Laude
első közös turnék
2011 – Suliturné (az első rák-, drog- és alkoholellenes prevenciós koncertje és előadása)
2012 – Közel Hozzád nagylemez és turné 
Európa turné a The Coronas-szal (teltház előtt)
2013 - Múzsa lemez
Nagyszabású nyári turné
Teltházas romániai mini turné


Érdekességek:

A zenekar Bódi László „Cipő” elvesztése óta minden koncerten az „Ahol Te vagy” dalukkal állít emléket fiatalon elhunyt barátjuknak.
2011 óta létrehozták a Suliturné programot, mely Európa egyetlen méhnyakrák-, drog- és alkoholellenes prevenciós koncertje és előadása. Több mint 200 intézménybe jutott már el a programsorozat.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/dirtyslippers
 
Képtár
  • Dirty Slippers kép 46288
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Az USA nagykövetsége ösztöndíj-programot hirdetett zenészeknek!

Az USA nagykövetsége ösztöndíj-programot hirdetett...

A OneBeat program 19 és 35 év közötti fiatal zenészeket invitál minden ősszel egy egy hónapos rezidenciaprogramra az Egyesült Államokba, hogy...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

A Kiscelli Múzeum Nagy Gyula emlékének ajánlja a Fekete-Lyuk-kiállítást

Szomorú aktualitást ad ennek a tárlatnak, hogy a "Big Boss" a közelmúltban hunyt el, már nem érhette meg a megnyitót.

Csak most búcsúztatták el Aviciit

Avicii családja, barátai és rajongóinak százai gyűltek össze Svédországban pénteken, hogy emlékezzenek a DJ-re. Arról nem szólnak a híradások, hogy miért vártak hét hónapig a svéd dj tragikus halála után.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek