Szécsi Pál 80

Riff Cohen


Zenei stílusVilágzene
Riff Cohen

A jelenleg Tel-Avivban élő francia énekesnő rendkívül színes kulturális háttérrel rendelkezik. Apai nagymamamája Tuniszból menekült Palesztinába a német megszállás elől, míg édesanyja Algériából költözött Izraelbe. A Franciaországban felnőtt és nyolcévesen már saját dalait író Riff Cohen sosem feledte el saját gyökereit. Ezt persze nem is kérdőjelezhetik meg azok, akik hallották tőle a YouTube-on is nagy sikert elért kislemezes dalait, az A Paris-t és a J’aime-et, melyekhez ő maga rendezett videóklipeket. Dalaiban a világzenei ösztönösség a lehető legtisztább orgánumon keresztül szólal meg egy igazi kozmopolita szájából, aki légiesen könnyed bájjal biztosít olyan átjárást tradíciók és kultúrák között, melyre nagyon rég volt példa. Az eddig egyetlen, tavalyi szólólemezzel rendelkező énekesnő pedig épp azért tudott kitűnni fiatal pályatársai közül, mert az orientalizmus tiszteletén túl zenéje és önkifejezése sem merül ki az egyszeri hagyományegyesítésben: előszeretettel formálja saját képére a francia avantgarde popzene útkereső szabadságát, a klasszikus rockzene nyers erejét, valamint a maghrebi rai zene dallamvilágába ágyazott hiphopot. Mindezek együtt pedig úgy rendelődnek alá Riff Cohen végtelenül színes, magával ragadó és bájosan őszinte karakterének, hogy a végeredmény épp annyiban lesz slágeres, amennyire megőrzi kifejezőerejének hatását is. Az A Paris címet viselő lemez borítóján Riff Cohen apai nagymamájának portréja látható, a dalokat pedig héber, núbiai és francia nyelveken szólalnak meg.


Hírek és rajongók
http://www.facebook.com/riffcohen
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Megvan a Pokolgép új énekese – új klippel debütál

Nemrég arról számoltunk be, hogy 14 év után távozik a Pokolgép éléről Tóth Attila énekes. Akkori közleménye szerint egészségügyi okból,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Az újrakezdés nehéz ügy – a Woodstock Barbie megugrotta

A Woodstock Barbie még nyár elején búcsúzott el előző énekesnőjüktől, de hamar megtalálták méltó utódját Ördög Dóra (nem Nóra!!!) személyében, akivel új lendületet kapott a zenekar, és ezt élőben is bizonyították a decemberi A38-as koncertjükön.

Másodpilótaként az Air France kötelékében dolgozik a csodagyerekként feltűnt karmester

Daniel Harding nem az egyedüli zenész, aki a fellegekbe vágyik: Bruce Dickinsonnak (Iron Maiden) is megvan az összes vizsgája és fokozata, akár nagy Boeing utasszállítókat is vezethetne. Dickinson június elsején ad koncertet a Barba Negrában, Harding pedig március 4-én, Észak-Európa legkiválóbb zenei együttese, a Svéd Rádió...
Új koncertek
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest 
Dido & Aeneas
Dido & Aeneas
Budapest