Neoton 1000

Riff Cohen


Zenei stílusVilágzene
Riff Cohen

A jelenleg Tel-Avivban élő francia énekesnő rendkívül színes kulturális háttérrel rendelkezik. Apai nagymamamája Tuniszból menekült Palesztinába a német megszállás elől, míg édesanyja Algériából költözött Izraelbe. A Franciaországban felnőtt és nyolcévesen már saját dalait író Riff Cohen sosem feledte el saját gyökereit. Ezt persze nem is kérdőjelezhetik meg azok, akik hallották tőle a YouTube-on is nagy sikert elért kislemezes dalait, az A Paris-t és a J’aime-et, melyekhez ő maga rendezett videóklipeket. Dalaiban a világzenei ösztönösség a lehető legtisztább orgánumon keresztül szólal meg egy igazi kozmopolita szájából, aki légiesen könnyed bájjal biztosít olyan átjárást tradíciók és kultúrák között, melyre nagyon rég volt példa. Az eddig egyetlen, tavalyi szólólemezzel rendelkező énekesnő pedig épp azért tudott kitűnni fiatal pályatársai közül, mert az orientalizmus tiszteletén túl zenéje és önkifejezése sem merül ki az egyszeri hagyományegyesítésben: előszeretettel formálja saját képére a francia avantgarde popzene útkereső szabadságát, a klasszikus rockzene nyers erejét, valamint a maghrebi rai zene dallamvilágába ágyazott hiphopot. Mindezek együtt pedig úgy rendelődnek alá Riff Cohen végtelenül színes, magával ragadó és bájosan őszinte karakterének, hogy a végeredmény épp annyiban lesz slágeres, amennyire megőrzi kifejezőerejének hatását is. Az A Paris címet viselő lemez borítóján Riff Cohen apai nagymamájának portréja látható, a dalokat pedig héber, núbiai és francia nyelveken szólalnak meg.


Hírek és rajongók
http://www.facebook.com/riffcohen
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát:...

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kitört a pesti autósmozi-láz

Gombamód szaporodnak az autósmozik a fővárosban. Júniustól már a Westend parkolójában is megkezdődnek a vetítések, és a szervezők még azokra is gondoltak, akik nem rendelkeznek kocsival.

Budapest Restart: buli lesz a rakparton!

Nagytakarításra, színezésre – és utcazenére hív a rakpart. A pünkösdi hosszú hétvégén és gyereknapon igazán klassz közösségi akciókra lehet számítani holnapól a pesti alsó rakparton, mely egészen szeptemberi iskolakezdésig várja a kilátogató sétáló, bicikliző és görkorcsolyázó városlakókat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek