13 vagány feldolgozás – rezesbandáktól

2017/12/18  ·     ·  Simonyi Éva

Íme néhány középiskolai és egyetemi menetelős rezesbanda, akik kiléptek komfortzónájukból, és a szokványos gyerek-és családbarát, hazafias dallamok helyett bevállalták, hogy rendhagyóan valamelyik pop/rock/metál bandának egy-egy dalát tanulják meg és adják elő!

Foó: Wikimedia.com

RAGE AGAINST THE MACHINE – “Bulls On Parade”
George Mason University

Ebben a videóban a George Mason University rezesbandája látható, amint a RATM egyik legnépszerűbb számát játsszák. Ki ne érezné az energiát magában, miután látta a headbangelő fiatalokat az első sorban? A zenetanár előtt pedig természetesen le a kalappal!

PANIC! AT THE DISCO – “Victorious”
Ohio University’s Marching 110


Szinte megható a konferanszié lelkesítő beszéde, mely szerint: Győztesek vagyunk! (Victorious). Az Ohio Egyetem rezesbandája jól tud dalt választani: ennél bíztatóbbat mi sem tudnánk elképzelni!

COHEED AND CAMBRIA – “Welcome Home”
Trojan marching band, University of Southern California

A Trojan Marching Band is tudja, hogyan kell ezt a műfajt igazán profin művelni: a dalválasztás mellett a profi koreográfia is mutatja: nem ma kezdtek együtt dolgozni!

PARAMORE – “Ain’t It Fun”
Temple University

A Paramore egyik legpattogósabb dala kelt életre- kicsit máshogy, egy focipályán, de ez még mindig elég mókás, nem?

AVENGED SEVENFOLD – “Almost Easy”
Trojan marching band, USC

Igen, ők kétszer is felkerültek a listára, de mennyire szuper már, hogy AS-t adtak elő? Nem véletlen, hogy a Trojan Marching Band szokott szerepelni a tévében, és még a Grammyre is elhívták őket játszani (2009).

METALLICA – “Seek And Destroy,” “Master Of Puppets,” “Enter Sandman,” “Turn The Page”
University Of Nevada Wolf Pack marching band

A Nevadai Egyetem rezesbandája egy teljes műsorral tiszteleg a Metallica előtt, belekeverve dalaikat a műsorba. 1:30-tól például a “Master Of Puppets” hallható.

FALL OUT BOY – “My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up),” “Centuries,” “I Don’t Care,” “Thnks Fr Th Mmrs”
University Of Northern Iowa

Ismét egy rendhagyó előadás: a FOB több dala hallható egybegyúrva a produkcióban.

TWENTY ONE PILOTS – “Tear In My Heart”
Bellevue High School

Bármely banda örülne, ha kicsit felturbózhatná a repertoárt: valószínű a Bellevue gimi is így tett, hiszen napjaink egyik legnépszerűbb együttesének, a Twenty One Pilotsnak dolgozták fel egy dalát.

P!ATD – "LA Devotee," "Nine in the Afternoon," "Victorious" and "I Write Sins Not Tragedies"
Bowling Green State University

Van rá esély, hogy ők a legkirályabb rezesbanda, ugyanis egy teljes félidős produkciót a PATD-nak szenteltek. Az együttes Twitterre posztolta, mennyire tetszett nekik az előadás. Nem semmi!

SYSTEM OF A DOWN – “Question!”
Leland Stanford Junior University

Meglepő, de valaki a SOAD-tól is választott dalt. Ami még meglepőbb, hogy ez nem a “Chop Suey”.

GREEN DAY – “Basket Case”
Alabama University Million Dollar Band

Zseniális nézni, ahogyan átéli a banda a Basket Case-t. Mi is így élveznénk, ha egy focimeccsen egyszercsak ezt a dalt hallanánk!

MY CHEMICAL ROMANCE – “Welcome To The Black Parade”
Union Grove High School

“When I was a young boy, my father took me into the city to see a marching band.” Mivel ez a MCR- Welcome To The Black Parade nyitómondata, nem volt nehéz kitalálni, hogy legalább egy együttes el fogja játszani. És milyen jól tették!

IMAGINE DRAGONS SHOW
Temple University Diamond Marching Band

A banda vérprofi, rengeteg más kortárs előadásuk is van, érdemes nézelődni a YouTube csatornájukon!

A cikk forrása

 

feldolgozás, cover, rezesbanda, fúvószenekar, marching band

 

 

Szólj hozzá!


A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek