24.hu: Tool-koncerten vett részt egy fertőzött pár

2020/03/06  ·     ·  koncert.hu

Pár nappal azután, hogy Észak-Olaszországból hazaérkezett, egy koronavírusos férfi és szintén fertőzött párja, a Tool új-zélandi koncertjén vettek részt február 28-án – írja a portál.

Fotó: rnz.co.nz

A Guardian azt írja, hogy az egészségügyi hatóságok szerint a 30 éves férfi és élettársa is pozitívnak bizonyultak a koronavírus teszten.

Az új-zélandi egészségügyi miniszter szerint elacsony a kockázata annak, hogy a koncerten bárki is megfertőződött volna. Azt nem tudjuk, mire alapozza állításait, de biztos igaza van. (Az is igaz, hogy Szingapúrban mindenkit, akit koronavírus-fertőzéssel diagnosztizálnak, karanténba helyeznek, mindazokkal, akiket az illetékes nyomozócsoport kéthetes intervallumra visszamenően megtalált, hogy érintkeztek vele.) A miniszter egyébként a koncert résztvevőinek azt javasolja, figyeljenek a tünetekre.

A TOOL két koncertet tartott a Spark Arénában Auckland-ben, a férfi és párja az elsőn vettek részt. Az említett arénába 12.000 ember fér be.

Ami a párocskát illeti, a híradások nem említenek konkrét dátumot (az inkriminált koncert 28-án volt), hogy mikor érkeztek vissza Olaszországból, rendre a "nemrég" szócskát használják, ami akár azt is jelentheti, hogy akkor landoltak Új-Zélandon, amikor a világsajtó már tele volt az észak-olaszországi helyzettel. Szóval, megeshet, hogy nem a vírusok a legpusztítóbbak, hanem az emberi hülyeség, az a fajta "leszarom" pökhendiség, amely szerint minden rossz csak mással történhet meg, én minden törvény és történés fölött állok, a többiek meg konkrétan akár meg is dögölhetnek...

A 24.hu híre itt olvasható

 

 

Tool, koncert, Új-Zéland, koronavírus, fertőzés

 

 

Szólj hozzá!


Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda Scott egy színpadon!

Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda...

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában*. Rhoda Scott és Dés László elsőként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.

Elhalasztották a Maneskin turnéját, nem jönnek most Budapestre sem

A jegyek Budapesten is és a legfontosabb európai városokban is pár óra alatt elfogytak, azt már szinte említeni sem kell, hogy a legnagyobb olasz arénákba meghirdetett koncertek szintén fullosak. Na, ezeknek lehet most – remélhetően csak átmenetileg – búcsút inteni :(
Új koncertek