A Partizán Kandech Evelyne emlékének ajánlja Megasztár-különkiadását

2021/12/28  ·     ·  koncert.hu

A Partizán régóta készült egy produkcióra Megasztárral kapcsolatban – most, karácsony alkalmából meg is valósították. Megszólaltatták az egykori versenyzőket, a produkció háttérdolgozóit, kreatív csapatát, a zsűri tagjait, a műsorvezető Till Attilát. Az adást Gulyás Márton a közelmúltban elhunyt Kandech Evelyne emlékének ajánlja.

A Partizán Kandech Evelyne emlékének ajánlja Megasztár-különkiadását

"Csillogó szemű, csupaszív csajszi volt" – mondta az egykori megasztáros énekesnőről az egykori megasztáros, Galambos Dorina. "Mindig mosolygott a szeme, de szerintem egy nagyon szomorú és nagyon magányos ember volt" – tette hozzá Oláh Ibolya, aki azt is megjegyezte, hogy ha tudtak volna a betegségéről, akkor egy percre sem hagyták volna magára.

A két énekesnőn kívül Varga István – emlékszünk? a dalos villamosvezető! – vett részt a felvételen a versenyzők közül az "ős-Megasztárból", a második blokkban, a "másik Megasztárt"  – a 3. évad után lecserélték a stábot – pedig Patai Annát, Szecsődi Karit és Giorgót (Djordjevic István) szólaltatták meg.

"Ahhoz, hogy megértsük 2021 Magyarországát, a Megasztárral kapcsolatban is fel kell tennünk kérdéseket. Meg kell hallgatnunk a sikersztorik mellett azoknak az értelmezését is, akik csak abban a három hónapban voltak sztárok.

A sikerek mögött pedig meg kell látnunk, hogy mik azok az áldozatok, amelyek kegyetlenek és talán feleslegesek is voltak, a tőkelogika diktálta őket. Ahogyan választ kell találnunk arra is, hogy a bulvárlapok és a kereskedelmi csatornák hogyan hangolták össze a működésüket a 2000-es évek elején. Hogy a Megasztár, és a megasztáros pályafutás hogyan (nem) illeszkedik a magyar zenei szakma belső struktúrájába, ranglétrájába. Hogy mit jelent, vagy magyar kontextusban egyáltalán hogyan értelmezzük, hogy valaki „sztár”" – írta a Partizán egyik szerkesztője, Vida Kamilla a 24.hu-n.

Hogyan lehet megoldani azt, hogy egy műsorvezetőnek néha arcát kell adnia olyan dolgokhoz, amikhez morálisan nem feltétlenül tud csatlakozni – erről Tilla mesélt a műsorban, az első széria készítői pedig azt is elmondták, hogyan kerültek ki három év után a műsorból.

Megszólal az adásban Presser Gábor, Falusi Mariann és Bakáts Tibor Settenkedő egykori zsűritagok.

"Nem szabad összekeverni az első hármat és a többit..." (Presser G.)

"Borzalom lett a vége..." (Bakáts)

"A sajtónyomás elviselhetetlenné tette a dolgot..." (Falusi M.)

Műsor, tehetség, nézettség, bulvár, valóságshow – a valóságtól eltartva, pánikrohamok, csuklótörés, trash szereplők, gyerekek, tehetséggondozás, siker, kimelkedés, ígéret, lehetőségek – ezeket a témákat járja körbe a Partizán különkiadása.

 

 

Partizán, Megasztár, tehetségkutató, Kandech Evelyne, Galambos Dorina. Patai Anna, Szecsődi Kari, Tilla

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek