Akela-búcsúkoncert január 13-án, pénteken?

2017/01/10  ·     ·  Zerge

A koncert.hu-n (koncertbeszámoló formájában) többször is megénekelt Akela együttes pályája újabb fordulóponthoz érkezett.

Akela-búcsúkoncert január 13-án, pénteken?

A tavalyelőtt 25 éves zenekarban eddig is gyakori volt a dobosváltás, legalább 10 alkalommal következett be ilyen, úgy, hogy az együttesnek a csaknem 27 éve alatt volt – több részletben – összesen kb. 7 év leállása is (és voltak persze többször visszatérő dobosok, mint pl. Sobry, Retek, Stirlitz), ám az utóbbi közel 10 évben úgy tűnt, megtalálták a megfelelő embert eme fontos posztra Király „Piócaman” Zoltán személyében, aki egyúttal és egy ideje már a Vágtázó Halottkémek dobosa is (gondolom, a tavaly sajnálatos módon elhalálozott gitáros barátunk, Németh „Fritz” László rábeszélésére, aki egykoron az Akela körül is sokat sertepertélt mint road).

Az Akela január 13-ai, Barba Negra-beli, a 2. Eine Kleine Thrash Music Festival keretében az Ektomorffal, a Magorral és még néhány zenekarral közös koncertje tehát minden valószínűség szerint a jelenlegi formáció búcsúkoncertje is lesz – ki tudja, hányadik már az együttes kisvártatva 27 éves történetében –, ahol Piócamen jelen állás szerint utoljára ül a farkastestvérek dobszerkója mögött. Hiába, a péntek 13-a kombináció úgy látszik, tényleg nem jó ómen.

Az információ egészen hitelesnek tűnik, mivel első kézből származik, maga Katona „Főnök” László, az Akela énekese közölte velem a TV Manci – Bikini közös koncert után, és engedélyezte az információ közzétételét, valamint kötötte lelkemre, hogy ha írnék erről, okvetlenül írjam meg: értetlenül áll a történtek előtt, Zolit nem a zenekar rúgta ki, ismeretlen ok miatt távozik.

25 év Akela

 


 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek