Egy bajor város Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

2020/03/20  ·     ·  koncert.hu

A szolidaritás igazán megható pillanatai kerültek fel a YT-ra: egy 77 ezer lakosú város, Bamberg lakói érezték úgy, hogy dalban mondják el, mennyire együtt éreznek az olaszokkal – és a spanyolokkal, a görögökkel, valamint az osztrákokkal.

Egy bajor város  Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

Talán ez volt az utolsó alkalom, hogy az utcárn tartózkodjanak: mivel Bajorországban egyre emelkedik az esetek száma, már nem tudják azonosítani a kontaktokat, ezért szigorúbb intézkedésekre van szükség, különben olyan sorsra jutnak, mint az olaszok vagy a franciák. Ezért péntek éjféltől kijárási tilalmat rendelnek el két hétig: eljárhatnak dolgozni és orvoshoz az emberek, de a kórházi látogatás tilos. A lakosság kimehet sétálni vagy sportolni, de kizárólag egyedül. (Index)

Mai (03.20.) szemmel nézve a videón (03.16.) szereplők közül néhányan kicsit közel vannak egymáshoz, a kukán dobolástól is visszariad az ember és hát a gyerkek sem karaténhoz vannak öltözve – ilyet az életben nem vettünk volna észre normál körülmények között... :( 

A dal amúgy Németországért is szól, mert Olaszország és Spanyolország után ők következnek a "fertőzéslistán", ahol az 5. helyen állnak pillanatnyilag, 16.626 megbetegedéssel. Ezt egyébként az úr is elmondja: "Nehéz nektek – és nehéz nekünk is..." Szóval, ebből a helyzetből duplán ér szolidaritás...

Szép gesztus hogy a választás a Bella ciao-ra (Fütyül a szél) esett, mert ez az egyik leghíresebb olasz mozgalmi dal, egyben a világ egyik legismertebb „partizánnótája”. És arra is figyelmet fordítottak, hogy olaszul énekeljenek: kiosztották kinyomtatták a szöveget.

 

 

 

szolidaritás, közös énekls, Bamberg, koronavírus-fertőzés

 

 

Szólj hozzá!


Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári...

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Ingyenes Color Emlékest lesz ma Debrecenben

A Debreceni Egyetem híradása szerint az együttes slágerei ma este a 9. Debreceni Reumatológiai Oktatási Program kongresszusához kapcsolódó emlékesten csendülnek fel. A Debreceni Egyetemhez kötődő, korábban DOTE (és Bokor) néven működő együttes több oszlopos tagja is színpadra lép kedden a Kölcsey Központban.

Lovasival zár a MAI DAL, igyekezz!

Május 17-én zár a Mai Dal szervezésében létrejött mesterkurzus-sorozat, amely azt vállalta, hogy hat alkalommal hat különböző releváns dalszerző ad betekintést a saját alkotói metódusába. Az utolsó etén a tíz szerencsés Lovasi Andrástól tanulhat.
Új koncertek
Ecce Gratum IV./2.
Cherry koncert
Cherry koncert
Budapest 
Kovács Kati...
Kovács Kati...
Veszprém 
Koncz Zsuzsa koncert
Koncz Zsuzsa koncert
Székesfehérvár 
Trio Sideris
Trio Sideris
Budapest 
ORGONAKONCERT
ORGONAKONCERT
Kaposvár