Egy bajor város Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

2020/03/20  ·     ·  koncert.hu

A szolidaritás igazán megható pillanatai kerültek fel a YT-ra: egy 77 ezer lakosú város, Bamberg lakói érezték úgy, hogy dalban mondják el, mennyire együtt éreznek az olaszokkal – és a spanyolokkal, a görögökkel, valamint az osztrákokkal.

Egy bajor város  Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

Talán ez volt az utolsó alkalom, hogy az utcárn tartózkodjanak: mivel Bajorországban egyre emelkedik az esetek száma, már nem tudják azonosítani a kontaktokat, ezért szigorúbb intézkedésekre van szükség, különben olyan sorsra jutnak, mint az olaszok vagy a franciák. Ezért péntek éjféltől kijárási tilalmat rendelnek el két hétig: eljárhatnak dolgozni és orvoshoz az emberek, de a kórházi látogatás tilos. A lakosság kimehet sétálni vagy sportolni, de kizárólag egyedül. (Index)

Mai (03.20.) szemmel nézve a videón (03.16.) szereplők közül néhányan kicsit közel vannak egymáshoz, a kukán dobolástól is visszariad az ember és hát a gyerkek sem karaténhoz vannak öltözve – ilyet az életben nem vettünk volna észre normál körülmények között... :( 

A dal amúgy Németországért is szól, mert Olaszország és Spanyolország után ők következnek a "fertőzéslistán", ahol az 5. helyen állnak pillanatnyilag, 16.626 megbetegedéssel. Ezt egyébként az úr is elmondja: "Nehéz nektek – és nehéz nekünk is..." Szóval, ebből a helyzetből duplán ér szolidaritás...

Szép gesztus hogy a választás a Bella ciao-ra (Fütyül a szél) esett, mert ez az egyik leghíresebb olasz mozgalmi dal, egyben a világ egyik legismertebb „partizánnótája”. És arra is figyelmet fordítottak, hogy olaszul énekeljenek: kiosztották kinyomtatták a szöveget.

 

 

 

szolidaritás, közös énekls, Bamberg, koronavírus-fertőzés

 

 

Szólj hozzá!


Ed Sheerant elnyelte az új Pokémon-univerzum

Ed Sheerant elnyelte az új Pokémon-univerzum

S nem csak azért, mert ő szerezte a hamarosan megjelenő Pokémon Scarlet és Pokémon Violet című Nintendo Switch november 18-án érkező...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek