Elpattant egy húr – megszűnik a Dolly Roll

2017/02/11  ·     ·  koncert.hu, 24.hu

2008-tól fogva tulajdonképpen már csak duóként létezett a zenekar, s most, Kékes Zoltán halála után Dolly (Penczi Mária Ilona) úgy látja, nincs értelme fenntartani a továbbiakban a legendás nevet – értesült a 24.hu

Elpattant egy húr – megszűnik a  Dolly Roll

A Dolly Roll 1983. június 26-án alakult meg, miután a Hungária együttest feloszlatták. A Dolly Roll eredeti felállása a következő volt: Dolly, Kékes Zoltán (Sziszi), Novai Gábor (Nova), Fekete Gyula (Szaxi Maxi), Jeszenszky Béla Tibor (Flipper Öcsi), Zsoldos Gábor (Dedy).

Novai Gábor a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekarral járja az országot, Fekete Gyula 2014-ben agyvérzést kapott, egy éve jött róla hír legutóbb, hogy egy vidéki klinikán ápolják. Flipper Öcsi 48 évesen halt meg 2008-ban – talán ez is volt az oka annak, hogy a 25. éves bulit nem tartották meg. Zsoldos Dedy saját zenekarában játszik (Zsoldos Együttes) és a saját rocksulijában dobolni tanít.

A Dolly Roll együttes közel három évtizedes fennállása alatt számos koncertet adott, itthoni és külföldi turnékat bonyolított le, show műsorokban és fesztiválokon szerepelt. Több mint 4 millió hanghordozót adtak el, 15 arany-, 3 platina- és 1 gyémántlemezt kaptak.

2006-ban koncerteztek utoljára.

"A nagy fájdalom mellett egyvalamiben biztos voltam, hogy nem hagyom abba. Nekem ez az életem! Még nem szeretnék erről bővebben beszélni, de annyit elárulhatok, hogy méltó lesz a folytatás.” – nyilatkozta Dolly.


 

 

Szólj hozzá!


A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15. szülinapjukat

A falu rosszai koncerttel és új klippel ünneplik 15....

Egy minden bizonnyal eszeveszett bulit rendez május 31-én a Budapest Parkban a Bohemian Betyars, s eme jeles napon évek óta állandó tettestársuk, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Lara maga az őserő

Tegnap este Budapesten, az MVM Dome-ban zárta világkörüli turnéját a csodálatos Lara Fabian.

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:
Új koncertek