Elton John segítségével kerültek a rivaldafénybe: Starcrawler

2017/12/20  ·     ·  koncert.hu

Mi lesz, ha egyesítjük a The Cramps, a Yeah Yeah Yeahs, Alice Cooper, Ozzy Osbourne és a The Runaways zenéjének elemeit? Megszületik a Starcrawler.

 Elton John segítségével kerültek a rivaldafénybe: Starcrawler

A Starcrawler nevű Los Angeles-i rockbanda 2015-ben alakult, amikor is a 18 éves frontember(lány), Arrow de Wilde először találkozott gitárosukkal, Henri Cash-sel közös középiskolájukban. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk a ritmusszekció Austin Smith (dob) és Tim Franco (basszusgitár) személyében. A négyes játékát üvöltő riffek és lüktető ütemek jellemzik, élőben egészen magával ragadó extázis bontakozik ki, a túlvilági vonzerővel rendelkező Wilde jóvoltából. A Gigwise angol zenei honlap szerint simán ők a legizgalmasabb és legjobb banda, amit a Rough Trade az utóbbi években szerződtetett.

Debütáló, "Starcrawler" címre keresztelt albumuk 2018. január 19-én lát napvilágot. Az anyagot Ryan Adams Pax-Am stúdiójában analóg szalagra rögzítették. A lemez 10 dala azt bizonyítja, hogy igen, ők azok, aki újra izgalmassá teszik a rock'n'rollt! Ryan Twitter-vihart indított olyan véleménynyilvánításaival, mint hogy: "A Starcrawler-lemez le fogja húzni a festéket az agyadról!" vagy "A Starcrawler eszméletlenül, őrülten jó. Hamarosan ők fogják uralni a galaxist!"

Az album első berahangozó dala, az "I Love LA" máris kapott egy ütős videóklipet, melyet a híres zenei fotós, Autumn de Wilde rendezett – aki nem mellesleg Arrow, a frontember anyukája. A kisfilm bohókás, őrült tisztelgés az "álmodozók városa", Los Angeles előtt. A történet egy kis fánküzletben/kínai étteremben kezdődik; nyomon követhetjük, amint a Starcrawler tagjai végigszaladnak munkájuk monoton napi rutinján, de amint beindul a dal, áttranszportálódnak a Hollywood Boulevardra és elbűvölő, "glam rocker önmagukba".

Mielőtt a Rough Trade kiadóhóz szerződtek volna, korábban, még ebben az évben kiadták "Ants" című debütáló dalukat, ami Elton John számára is dallamtapadást okozott; a track rögtön bekerült Beats 1 nevű rádióműsorába.

Ezek után a csapat hamar az LA Weekly - szülővárosuk lapjának - címlapján találta magát. A főcím így szólt: "A művérrel és a frenetikus dalokkal a Starcrawler ismét veszélyessé teszi a rock zenét". A cikkben Arrow azt nyilatkozta, hogy "a bandák unalmasak manapság" és, hogy "nincs mögöttük rejtély". Ez némiképp megmagyarázza, hogy ők miért is törekednek annyira élő show-ik legendássá varázsolására. Játszottak a Los Angeles-i CalJam fesztiválon is, amelynek kurátora Dave Grohl (Foo Fighters), ő maga szervezte be őket, később áradozott róluk a KRQQ rádión. Gerald Way (My Chemical Romance) szintén rajong értük, a '70-es évek teátrálisságának és a Stooges elektromosságának keverékeként írta le őket.

 

Elton John, Starcrawler

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek