Év koncertje

Fábián Juli családja és zenésztársai alapítványt hoztak létre a beteg zenészek megsegítésére

2018. július 10.  ·     ·  koncert.hu

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban egy emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre – írják az alapítvány honlapján.

Fotó: Fábián Juli Emlékalapítvány

Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni-dolgozni, így elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Az alapítvány másik célja az énekesnő emlékének ápolása.

Az alapítók és a kuratórium tagjai mind Juli legközelebbi személyes köréből kerültek ki, rokonok, családi barátok, illetve Szepesi Mátyás a kuratórium elnöke. A tanácsadó testületben Juli legfontosabb zenésztársai, illetve egészségügyi területen mozgó szakemberek kaptak helyet, akik azonban nemcsak Juli életének fontos szereplői, hanem olyanok is, akik kellő szakmai rálátással rendelkeznek a támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalról.

Az első pályázati kiírás hamarosan megjeleni, ígérik.

"Egyelőre az emlékkoncert bevételeiből gazdálkodunk, de folyamatosan fogunk adománygyűjtő akciókat-eseményeket szervezni. Évente több alkalommal írunk ki pályázatot támogatásra, előre meghatározzuk mekkora összeget tudunk felosztani a pályázók között. A döntéshozatalnál igyekszünk mérlegelni a pályázó szociális helyzetét, a betegség súlyosságát. Egyik legfontosabb célkitűzésünk hogy mi is igyekszünk műfajtól függetlenül segíteni minden zenésznek a lehetőségeinkhez mérten" – idézik Szepesi Mátyást.

A tanácsadó testület tagjai között olyan zenészek szerepelnek, mint Delov Jávor, Palásti Kovács Zoltán "ZOOHACKER" és Mező Misi.

Aki szeretné a kezdeményezést támogatni, itt kaphat információt.

Fábián Juli-emlékpadot avatnak a Normafánál

 

Fábián Juliról nevezték el a Paloznaki Jazzpiknik egyik színpadát

Fábián Juli, gyász, rajongók, jazz, emlékkoncert, alapítvány

 

 

Szólj hozzá!


 A gyilkos tekintetű frontember visszatér a tett színhelyére: jön a Therapy? az A38-ra

A gyilkos tekintetű frontember visszatér a tett...

Másfél évvel a tavaly januári fullos koncertje után idén novemberben ismét tiszteletét teszi az A38 Hajón a 30 éves fennállását ünneplő...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az ígéret földjére visz az Amberjack

Az Amberjack mozgalmas évet tudhat maga mögött, sok koncerttel és személyi változásokkal, amelynek eredményeképpen a csapat öttagú lett: Láng Vince (tényleg így hívják!) és Remete Marcell, valamint a billentyűs Budai Benjamin és a basszusgitáros Németh Csaba mellett a dobos Moczó Martin lett az új családtag. A zenekar második...

Az All Time Low lesz a 5 Seconds of Summer vendége a Parkban

2020. június 4-én első alkalommal ad koncertet a Budapesten az ausztrál pop-rock csapat, a 5 Seconds of Summer. A Park nagyszínpadán a Baltimore-i dallamos emo-pop formációval, az All Time Low-val osztoznak majd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek