Fábián Juli családja és zenésztársai alapítványt hoztak létre a beteg zenészek megsegítésére

2018/07/10  ·     ·  koncert.hu

Fábián Juli halála után nem sokkal felmerült a családjában és közeli zenésztársaiban egy emlékkoncert alapgondolata, illetve az, hogy a koncert bevételeiből alapítványt hozzanak létre – írják az alapítvány honlapján.

Fotó: Fábián Juli Emlékalapítvány

Az alapítvány célja olyan zenészek támogatása, akik hosszan tartó betegség miatt nem tudnak fellépni-alkotni-dolgozni, így elesnek a pénzkereset lehetőségétől. Az alapítvány másik célja az énekesnő emlékének ápolása.

Az alapítók és a kuratórium tagjai mind Juli legközelebbi személyes köréből kerültek ki, rokonok, családi barátok, illetve Szepesi Mátyás a kuratórium elnöke. A tanácsadó testületben Juli legfontosabb zenésztársai, illetve egészségügyi területen mozgó szakemberek kaptak helyet, akik azonban nemcsak Juli életének fontos szereplői, hanem olyanok is, akik kellő szakmai rálátással rendelkeznek a támogatásokkal kapcsolatos döntéshozatalról.

Az első pályázati kiírás hamarosan megjeleni, ígérik.

"Egyelőre az emlékkoncert bevételeiből gazdálkodunk, de folyamatosan fogunk adománygyűjtő akciókat-eseményeket szervezni. Évente több alkalommal írunk ki pályázatot támogatásra, előre meghatározzuk mekkora összeget tudunk felosztani a pályázók között. A döntéshozatalnál igyekszünk mérlegelni a pályázó szociális helyzetét, a betegség súlyosságát. Egyik legfontosabb célkitűzésünk hogy mi is igyekszünk műfajtól függetlenül segíteni minden zenésznek a lehetőségeinkhez mérten" – idézik Szepesi Mátyást.

A tanácsadó testület tagjai között olyan zenészek szerepelnek, mint Delov Jávor, Palásti Kovács Zoltán "ZOOHACKER" és Mező Misi.

Aki szeretné a kezdeményezést támogatni, itt kaphat információt.

Fábián Juli-emlékpadot avatnak a Normafánál

 

Fábián Juliról nevezték el a Paloznaki Jazzpiknik egyik színpadát

Fábián Juli, gyász, rajongók, jazz, emlékkoncert, alapítvány

 

 

Szólj hozzá!


A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az Akváriumban énekel

A Netflix-sorozat Lisa nővére jövő januárban az...

Megvan a Christmas Home című széria? A második évadban Dagny Norvoll Sandvik norvég dalszerző-énekesnő is feltűnik, mi több, Bye Bye Baby című...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

HVG: Lefújták az angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is – írja a hírportál.

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két állam határain belül korlátozás nélkül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek