Fritz elvágtázott

2016. július 23.  ·     ·  Zerge

Csütörtök este érkezett a hír, hogy meghalt Németh László, a zenésztársai és a zenerajongók és nagyjából mindenki más által csak Fritz becenéven ismert gitáros, 1982–2001 között a VHK, majd annak feloszlása után a Magura Napotvet, illetve az abból továbbfejlődött Magura, még később a Yava, majd sokáig azzal párhuzamosan a VHK tagjaiból újjáéledt Vágtázó Életerő, aztán később újra VHK gitárosa.

Fritz elvágtázott

Már hónapok óta emésztette a kór, és néhány hete már tudta azt is, hogy halálos beteg.

Mivel itt a koncert.hu-nál többünknek is jó barátunk volt, most épp emésztjük a hírt, és ahogy tolulnak fel az emlékek, ahogy ilyenkor szoktak, ahogy például közös barátunk, Boli esetében is tették, titokban reméljük, hogy csak egy rossz álomba keveredtünk, pedig valahol azért tudjuk közben, hogy nem, ez a valóság.

Ennélfogva nem is tudunk most sokkal többet írni. Majd később, amikor már valamennyire leülepedett, jelentkezünk egy hosszabb nekrológgal.

Ez a július, bár a harmada még hátra van, már eddig is elég jól megszedte az áldozatait, és ehhez ki sem kell lépnünk a határon valamiféle terrorba.

Esterházy, Somló, Körmendi – és most Fritz.

Utóbbi három egy héten belül.

 

Fotó: Nagy J. Zsuzsanna


Képtár

  • Fritz elvágtázott kép 51968
  • Fritz elvágtázott kép 51970
 

 

Szólj hozzá!


 Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay – féltik a bolygót

Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay –...

Nem indul lemezbemutató turnéra a brit zenekar, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Jövőre ilyenkor veletek a Dürerben: Budapestre jön kedvencünk, a The Death South!

A The Dead South pedig most először Magyarországon – vagyis 2020. november 26-án a Dürer Kertben – is bemutatja, milyen az a whiskey és western áztatta zene, amitől világszerte megőrülnek az emberek.

Sohase mondd, hogy vége: a Mötley Crüe turnéra indul

A zenekar tagjai hat éve aláírtak egy szerződést vagy mit, hogy TÖBBÉ SOHA nem turnéznak. Na, ezt most összetépték (vö. felrobbantották), és engedve a rajongói nyomásnak, visszalépkednek az élőzene színpadára.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek