Fritz elvágtázott

2016/07/23  ·     ·  Zerge

Csütörtök este érkezett a hír, hogy meghalt Németh László, a zenésztársai és a zenerajongók és nagyjából mindenki más által csak Fritz becenéven ismert gitáros, 1982–2001 között a VHK, majd annak feloszlása után a Magura Napotvet, illetve az abból továbbfejlődött Magura, még később a Yava, majd sokáig azzal párhuzamosan a VHK tagjaiból újjáéledt Vágtázó Életerő, aztán később újra VHK gitárosa.

Fritz elvágtázott

Már hónapok óta emésztette a kór, és néhány hete már tudta azt is, hogy halálos beteg.

Mivel itt a koncert.hu-nál többünknek is jó barátunk volt, most épp emésztjük a hírt, és ahogy tolulnak fel az emlékek, ahogy ilyenkor szoktak, ahogy például közös barátunk, Boli esetében is tették, titokban reméljük, hogy csak egy rossz álomba keveredtünk, pedig valahol azért tudjuk közben, hogy nem, ez a valóság.

Ennélfogva nem is tudunk most sokkal többet írni. Majd később, amikor már valamennyire leülepedett, jelentkezünk egy hosszabb nekrológgal.

Ez a július, bár a harmada még hátra van, már eddig is elég jól megszedte az áldozatait, és ehhez ki sem kell lépnünk a határon valamiféle terrorba.

Esterházy, Somló, Körmendi – és most Fritz.

Utóbbi három egy héten belül.

 

Fotó: Nagy J. Zsuzsanna


Képtár

  • Fritz elvágtázott kép 51968
  • Fritz elvágtázott kép 51970
 

 

Szólj hozzá!


Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

A megátkozott ember – film készül Radics Béláról

A drámaian korán meghalt magyar Jimi Hendrixről dokumentarista elemekkel gazdagított játékfilmet forgatnak – tudtuk meg a 24.hu interjújából, amelyet Klacsán Gábor rendező-társoperatőrrel készítettek.

Django Feszt a Kobuciban – Na de ki az a Django?

Az Óbudai nyár programsorozat keretein belül augusztus 14-én Django Feszt lesz a Kobuci kertben. A fesztivál méltó emléket szeretne állítani Django Reinhardt gitáros és Stephane Grappelli hegedűs zenéjének.
Új koncertek