Ha Szegeden jársz és szereted Bob Dylant, ezt a kiállítást ajánljuk neked!

2019/07/27  ·     ·  koncert.hu, MTI

Bob Dylan félszáz képzőművészeti alkotásából nyílt kiállítás "Életem az utca, ahol járok" címmel pénteken a szegedi Reök-palotában. A kiállítás része a központ nemzetközileg is ismert művészeket bemutató sorozatának.

Ha Szegeden jársz és szereted Bob Dylant, ezt a kiállítást ajánljuk neked!

Noha maga Bob Dylan elsősorban nem képzőművészként, hanem zenészként, költőként ismert, megkerülhetetlen alakja a 20. század kultúrájának. A prágai Gallery of Art több száz darabos kollekciójából válogatott ötven alkotás vázlatai a zenész 1989 és 1992 közötti amerikai turnéja során születtek. A vázlatokból festmények, majd azokból grafikai munkák készültek. Bob Dylan a koncertek közötti utazása során elkapott tájak, nagyvárosi látképek és az élet hétköznapi pillanatai elevenednek meg rajtuk.

A képek ugyanazzal a lendülettel, magabiztossággal telített sallangmentes, erőteljes alkotások, mint Bob Dylan zenéi. Erőteljes analógiák fedezhetők föl a képzőművészeti alkotások és a zenék között. Szinte ugyanúgy komponálja képeit, mint a dalait, hasonló hatásokra épít – mondta  a kiállítás kurátora.

A Magyarországon először bemutatott kollekció képeinek témái magukért beszélnek: csendéletek, utcaképek, klasszikus tájképek, portrék és aktok láthatók a kiállításon. A művész hol élénk, hol pasztell színekkel, dinamikus vonalvezetéssel és expresszív kompozíciókkal mutatja be az általa ábrázolni kívánt világot. Az alkotásokon egyaránt megfigyelhető az impresszionisták térfelfogása, a 20. század eleji expresszionistáktól átvett színhatások, némely képen pedig a hiperrealizmusba hajló ábrázolásmód is – magyarázta Nátyi Róbert.

Az Életem az utca, ahol járok című tárlat szeptember 22-ig látható Szegeden.

Szeged, Reök-palota, Bob Dylan, kiállítás

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek