Híres pop slágerek rock-köntösbe öltöztetve

2018/07/14  ·     ·  Simonyi Éva

Néhány pop dalt már annyira megszoktunk, hogy szinte el sem tudjuk képzelni más előadótól, vagy más stílusban, főleg olyanban, ami viszonylag távol áll a dal eredetijétől (pl. rock, metal, post-hardcore). Nem így gondolkoztak azok a zenészek, akik kicsit felrázták a százszor hallott slágereket. Íme néhány a legjobbak közül!

Híres pop slágerek rock-köntösbe öltöztetve

I Prevail – Blank Space (Taylor Swift Cover)

Taylor Swift dalát az 58. Grammy-díjátadón jelölték az alábbi kategóriákban: Az év felvétele, Az év dala, Legjobb Pop Solo Előadás. Végül egyiket sem váltotta díjra, azonban a mai napig az egyik legismertebb TS- dal. Az I Prevail nevű amerikai post-hardcore banda újragondolta, egészen érdekes a végeredmény, én imádom:

 

Hands Like Houses – Torn (Natalia Imbruglia cover)

Bár a dal eredetileg Natalia Imbruglia előadásával vált híressé, a Tornt eredetileg egy Ednaswap nevű együttes írta 1995-ben, Imbruglia csak ‘97-ben énekelte fel, de máig az ő nevével kötik össze. Azonban nem mindenki tesz így: a metalcore kedvelői hallhatták már a Hands Like Houses nevű ausztrál bandától is, akik idén ősszel ismét hazánkba látogatnak. Akik szeretnék élőben is hallani a Torn feldolgozását (amire van esély, hiszen amikor legutóbb itt jártak az A38-on, mi hallottuk!), az szerezze be jegyét mihamarabb!

 

Our Last Night – Mirrors (Justin Timberlake cover)

A fent említett Hands Like Houses-zal karöltve érkezik Budapestre az OLN, így a metalcore szerelmeseinek duplán megéri ellátogatni az őszi koncertre! Az együttesnek egyébként rengeteg más feldolgozása van fent youtube-on, érdemes körülnézni a profiljukon annak, aki kedveli ezeket a covereket! Itt egy kis ízelítő:

 

Go Radio – "Rolling In The Deep" (Adele Cover)

A 2013-ban feloszlott Go Radio Adele első igazán nagy slágerét dolgozta fel. A dal 2012-ben három Grammy-díjat zsebelt be: Az év felvétele, Az év dala, Az év legjobb “rövid” klipje (eredetileg Record of the Year, Song of the Year, Best Short Form Music Video). Vigyázzatok, nagyon rá lehet kattanni, de mielőtt túlságosan megtetszik az énekes hangja, ismétlem: sajnos már feloszlott a banda! Ettől függetlenül megmaradt nekünk ez a remekmű:

 

Linkin Park – Rolling In The Deep (Adele cover)

A Rolling In The Deep Linkin Park-os verziója talán az egyik legcsodálatosabb, ami eddig megjelent, bár ehhez lehet, hogy kicsit hozzájárul a Chester által hátrahagyott űr. Szívszorító hallani, milyen fantasztikus hangja volt!

 

We Came As Romans – I Knew You Were Trouble (Taylor Swift)

Egyre jobban úgy tűnik, hogy a punk arcok imádják Taylor számait. Mi más lenne a magyarázat arra, hogy ennyien dolgozzák fel a dalait? Egyébként aki nem kedveli az énekesnőt, annak is be kell látnia, hogy kimondottan fülbemászó dalai vannak, de metálos feldolgozásban meg egyszerűen alig lehet abbahagyni az újrajátszásukat!

 

Issues – Boyfriend (Justin Bieber cover)

Na ez aztán a meglepő párosítás…. A kanadai botrányhős úgy tűnik kezd megkomolyodni, nemrég ugyanis megkérte modell párja kezét. 2011-es slágerének metalcore változata sokunkat lepett meg: így hangzik a Boyfriend az Issues feldolgozásában!

 

Bury Tomorrow – Bring Me To Life (Evanescence cover)

A brit metalcore egyik legnagyobb neve egyre jobban bebiztosítja magát a műfajban. Új albumuk július 13-án pénteken jelenik meg Black Flame címmel. Saját dalaikon kívül szeretnek cover-t is játszani, az Evanescence legalábbis jól állt nekik…. Bár nem klasszikus értelemben vett pop dal, igazából ehhez a verzióhoz képest van annyira népszerű és dallamos az eredeti, hogy abszolút ebbe a kategóriába tartozzon.

 

... és a Viva La Vida is!

 

Asking Alexandria – Right Now (Na Na Na) - (Akon cover)

Az együttes legutóbb a Bullet For My Valentine-nal közösen adott koncertet a Budapest Parkban, erről itt írtunk, de toltak már teltházas estét is az Akváriumban is, ezt is imádtuk! (utóbbiról itt olvashattok). Most azonban egy feldolgozást mutatunk nektek: ez Akon “Right Now” -ja:

 

Pierce The Veil  – Just The Way You Are (Bruno Mars cover)

A san diego-i banda 2016-ban és 2017-ben járt nálunk, nagyon remélem, hogy idén sem hagynak ki minket a listáról! Bruno Mars dala “Legjobb férfi pop előadó dala” kategóriában hozta el a Grammy-t 2011-ben, ezt gondolták újra a Fuentes tesók által alapított zenekarban.

 

cover, feldolgozás, pop, metál

 

 

Szólj hozzá!


HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

HangFeszt Fóton a Szent Efrém zenekarral (is)

Azért a férfikart emeltük ki, mert éppen hétfőn hallottuk őket az Artisjus-díjátadón – életünkben először. Ez a rövidke fellépés annyira...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Szerdán nyílik Tarján Zsófi kiállítása a Dantéban

Az esemény szerint a témák: popszakma, megáll az idő, repülés. A képeket meg lehet vásárolni és egy hónapig meg tudjátok nézni a helyszínen (1023 Török utca 1.).

Charlie, Margaret Island, Magna Cum Laude, Kiscsillag, Honeybeast: 20 helyszínen több mint 50 program a Gizella Napokon

Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 ingyenes zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon.
Új koncertek