Hogy került Johnny Depp az Oasisbe?

2017/09/27  ·     ·  Juhász Vali

Tudjátok, mi az a cameo? Nem, nem a zenekarról van szó, akik a Word Up!-pal lettek méltán híresek, és nem is a görög szigetről. A "cameo" egy apró, de emlékezetes rész egy filmben, sorozatban vagy zeneszámban, amit egy (másik) híres színész/zenész ad elő.

Hogy került Johnny Depp az Oasisbe?

Például Bob Dylan Londonban forgatott Subterranean Homesick Blues klipjében Allen Ginsberg amerikai költő jelenik meg. Ugyanő, saját magát alakítva, a Kopaszkutya című magyar film elején is megjelenik. Vagy ott van a Magyar vándor című film: egyes jeleneteiben kifejezetten a cameo a humor forrása, pl. amikor a karavánszerájban a turbános vendégek a gyakori török személyneveket sorolják, és végül Bárdy György mondja be a Jumurdzsákot. Ehhez hasonlóan a korábbi szerepére utalva tűnik fel Helyey László Mátyás királyként, vagy Zenthe Ferenc mint a Tenkes kapitánya. Ismert foglalkozásuk okán kelt derültséget, hogy Fekete László játssza Toldi szerepét, a reneszánsz énekest pedig Korda György...

A zenében nem ennyire látványosak ezek a vendégszereplések, különféle okokból olykor nem is látszanak az érintettek, de izgalmas tudni, hogy kik és hova "ugrottak be", mert ez is bizonyítja, hogy a zene sokkal szabadabb dolog, mint azt néha gondoljuk.

 

Johnny Depp

Johnny Deppet általában frusztrált rocksztárként jellemzik, de az Oasis ''Fade In-out"-jában játszott slide-gitáron (ez azt jelenti, hogy blues-os hangzást érnek el egy, a húrokon mozgatott tárggyal), és ritmusgitáron működött közre Shane MacGowan mellett a Top of the Pops-ban.

 

Sheryl Crow

Sheryl Crow háttérénekes is volt: Michael Jackson-nal turnézott a Bad album világkörüli turnéján.

Taylor Hawkins

De Sheryl Crow-nak is megvolt a saját vendégzenésze. Tudtad például, hogy az "If It Make You Happy" című Sheryl-dalban Taylor Hawkins dobolt a Foo Fighters-ből ? Hát most már tudjuk.

 

Paul McCartney

Paul McCartney valószínűleg több felvételen működött közre, mint bárki más, de még mi is meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy a Beach Boys ''Vegetables'' című dalában zenélt a háttérben.

 

Brian Jones

Brian Jones a Rolling Stones-ból szaxofonozott a The Beatles "You Know My Name (Look Up The Number)" című nótájában, ami 1970-ben jelent meg a "Let It Be" B-oldalaként.

 

Stevie Wonder

Stevie Wonder talán a legnagyobb legendája a 70-es éveknek. A nagyszerű billentyűs az évek során sokszor vett rész szájharmonikásként különböző produkciókban. Játszott Chaka Khan "I Feel For You"-jában és a Eurythmics "There Must Be An Angel" című dalában.

 

Dave Grohl

Dave Grohl gitárosként működött közre David Bowie Neil Young-feldolgozásában, az "I've Waiting For You"-ban. Vajon miért? Mert Bowie felhívta és megkérte erre.

 

 Michael Jackson

Michael Jackson vokálozott a "Girls, girls, girls"-ben. Nem, nem a Motley Crue-félében, hanem Jay Z trackjében a The Blueprint című albumról.

 

Eddie Van Halen

Eddie Van Halen saját rockstílusát tette bele Michael Jackson "Beat It" -jébe, talán ez minden idők legnagyobb rock / pop crossover gitárszólója. Akkoriban nem engedhette meg magának, hogy szerepeljen a videóklipben, így sokan nem is tudtak róla, hogy bizony ő nyomta azt a remek szólót.

 

Eric Clapton

Mi az, amit legjobban szeretünk Eric Claptontól? Rengeteg ember tud mondani legalább egyvalamit, de az biztos, hogy a The Beatles "While My Guitar Gently Weeps" nem hangzana olyan fenségesen, ha nem Mr. Lassúkezű játékával hallanánk...

A cikk forrása

 

Johnny Depp, Oasis, cameo, Sheryl Crow, Paul McCartney, Brian Jones, Stevie Wonder, Dave Grohl, Eric Clapton, Michael Jackson

 

 

Szólj hozzá!


Pressert még mindig jó olvasni

Pressert még mindig jó olvasni

„Azt mondták, a második sokkal nehezebb lesz. Az biztos. De én nem ijedtem meg. Mert ez a könyv nem a második, hanem az első könyv második...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.

Csak egyetlen napon látható világszerte a Gorillaz koncertfilmje

A Song Machine Live From Kong címmel érkező, több mint két és fél órás koncertfilmet Magyarországon csak a Cinema MOM és a Pólus Mozi vetíti.
Új koncertek