Hogy került Johnny Depp az Oasisbe?

2017/09/27  ·     ·  Juhász Vali

Tudjátok, mi az a cameo? Nem, nem a zenekarról van szó, akik a Word Up!-pal lettek méltán híresek, és nem is a görög szigetről. A "cameo" egy apró, de emlékezetes rész egy filmben, sorozatban vagy zeneszámban, amit egy (másik) híres színész/zenész ad elő.

Hogy került Johnny Depp az Oasisbe?

Például Bob Dylan Londonban forgatott Subterranean Homesick Blues klipjében Allen Ginsberg amerikai költő jelenik meg. Ugyanő, saját magát alakítva, a Kopaszkutya című magyar film elején is megjelenik. Vagy ott van a Magyar vándor című film: egyes jeleneteiben kifejezetten a cameo a humor forrása, pl. amikor a karavánszerájban a turbános vendégek a gyakori török személyneveket sorolják, és végül Bárdy György mondja be a Jumurdzsákot. Ehhez hasonlóan a korábbi szerepére utalva tűnik fel Helyey László Mátyás királyként, vagy Zenthe Ferenc mint a Tenkes kapitánya. Ismert foglalkozásuk okán kelt derültséget, hogy Fekete László játssza Toldi szerepét, a reneszánsz énekest pedig Korda György...

A zenében nem ennyire látványosak ezek a vendégszereplések, különféle okokból olykor nem is látszanak az érintettek, de izgalmas tudni, hogy kik és hova "ugrottak be", mert ez is bizonyítja, hogy a zene sokkal szabadabb dolog, mint azt néha gondoljuk.

 

Johnny Depp

Johnny Deppet általában frusztrált rocksztárként jellemzik, de az Oasis ''Fade In-out"-jában játszott slide-gitáron (ez azt jelenti, hogy blues-os hangzást érnek el egy, a húrokon mozgatott tárggyal), és ritmusgitáron működött közre Shane MacGowan mellett a Top of the Pops-ban.

 

Sheryl Crow

Sheryl Crow háttérénekes is volt: Michael Jackson-nal turnézott a Bad album világkörüli turnéján.

Taylor Hawkins

De Sheryl Crow-nak is megvolt a saját vendégzenésze. Tudtad például, hogy az "If It Make You Happy" című Sheryl-dalban Taylor Hawkins dobolt a Foo Fighters-ből ? Hát most már tudjuk.

 

Paul McCartney

Paul McCartney valószínűleg több felvételen működött közre, mint bárki más, de még mi is meglepődtünk, amikor megtudtuk, hogy a Beach Boys ''Vegetables'' című dalában zenélt a háttérben.

 

Brian Jones

Brian Jones a Rolling Stones-ból szaxofonozott a The Beatles "You Know My Name (Look Up The Number)" című nótájában, ami 1970-ben jelent meg a "Let It Be" B-oldalaként.

 

Stevie Wonder

Stevie Wonder talán a legnagyobb legendája a 70-es éveknek. A nagyszerű billentyűs az évek során sokszor vett rész szájharmonikásként különböző produkciókban. Játszott Chaka Khan "I Feel For You"-jában és a Eurythmics "There Must Be An Angel" című dalában.

 

Dave Grohl

Dave Grohl gitárosként működött közre David Bowie Neil Young-feldolgozásában, az "I've Waiting For You"-ban. Vajon miért? Mert Bowie felhívta és megkérte erre.

 

 Michael Jackson

Michael Jackson vokálozott a "Girls, girls, girls"-ben. Nem, nem a Motley Crue-félében, hanem Jay Z trackjében a The Blueprint című albumról.

 

Eddie Van Halen

Eddie Van Halen saját rockstílusát tette bele Michael Jackson "Beat It" -jébe, talán ez minden idők legnagyobb rock / pop crossover gitárszólója. Akkoriban nem engedhette meg magának, hogy szerepeljen a videóklipben, így sokan nem is tudtak róla, hogy bizony ő nyomta azt a remek szólót.

 

Eric Clapton

Mi az, amit legjobban szeretünk Eric Claptontól? Rengeteg ember tud mondani legalább egyvalamit, de az biztos, hogy a The Beatles "While My Guitar Gently Weeps" nem hangzana olyan fenségesen, ha nem Mr. Lassúkezű játékával hallanánk...

A cikk forrása

 

Johnny Depp, Oasis, cameo, Sheryl Crow, Paul McCartney, Brian Jones, Stevie Wonder, Dave Grohl, Eric Clapton, Michael Jackson

 

 

Szólj hozzá!


A hangját adta Mick Jagger – de nem énekel

A hangját adta Mick Jagger – de nem énekel

Idén ünnepli a londoni Royal Albert Hall alapításának 150. évfordulóját. A március 29-i születésnapi gálán számos híresség, köztük Eric...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Lobenwein Norbert: 2021 nyarán már jó eséllyel lesznek tömegrendezvények

Lobenwein Norbert nagyon sok mindennel, de alapjában véve mégis egy dologgal foglalkozik, fesztiválszervezéssel: a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound társalapító-főszervezője, a Sziget Szervezőiroda egyik tulajdonosa, a MOL Nagyon Balaton és a STRAND Fesztivál társalapítója, az Akváriumot üzemeltető cég egyik tulajdonosa, a Road...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Dokumentumfilm (is) készül Billie Eilish-ről (is)

Úgy tűnik, mindenki azt kutatja, hogy válhatott ekkorra sztárrá a mindössze 19 éves énekesnő. Már több könyvet írtak róla, most R. J. Cutler rendező próbálja megfejteni a titkot. A The World’s A Little Blurry című dokut 2021. február 26-án mutatja be többek között az Apple TV+.

Nem minden papsajt – nagy bejelentést tett a Glastonbury

A szólást persze Michael Eavis,a fesztivál alapítója nem ismerheti, nagyjából azt jelenti, hogy nem sikerülhet mindig minden... A tavalyi után az idei rendezvény is elmarad a Worthy Farmon, ahol most színpadok helyett sajtot készítenek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek