Idén nem került be a Judas Priest a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

2017/12/14  ·     ·  Inforádió

A néhai Nina Simone és a Bon Jovi is bekerül jövőre a clevelandi Rock and Roll Hírességek Csarnokába – adta hírül az Inforádió.

Idén nem került be a Judas Priest a Rock and Roll Hírességek Csarnokába

A rockmúzeum szerdai bejelentése szerint a 2018-as "újoncok" között lesz a The Cars amerikai rockegyüttes, valamint a Dire Straits, a The Moody Blues és a néhai Sister Rosetta Tharpe is, akik - Simone-hoz hasonlóan - első nekifutásra bekerültek a rockhírességek közé.

A hatos fogatot 19 jelölt közül választották ki, köztük volt a nagy esélyesnek tartott angol alternatívrock-banda, a Radiohead is.

A gitárjáték egyik úttörőjeként ünnepelt Tharpe-ot, akit a "rock `n' roll keresztanyjaként" is emlegetnek, az Award for Early Influence elismeréssel iktatják be a csarnokba. Az amerikai énekes-dalszerző 1973-ban halt meg.

Ugyancsak posztumusz kerül a hírességek közé Nina Simone. A 2003-ban elhunyt amerikai énekesnő, zongorista és emberi jogi aktivista olyan előadóművészekre volt hatással, mint Alicia Keys és Aretha Franklin.

Az 1976-ban, Bostonban alapított The Cars-t a new wave és a klasszikus rock képviselőjeként ünneplik. A bandának harmadik, míg a Livin' on a Prayer és az I'll Be There for You című slágereket jegyző Bon Jovinak második nekifutásra sikerült bejutnia a rockhírességek közé.

A csarnok a progresszív rock képviselői előtt is megnyitotta a kapuit, amiből ezúttal a The Moody Blues angol rockegyüttes profitált. A Dire Straits angol rockegyüttest alkotó testvérpár, Mark és David Knopfler pedig blues-zal vegyített zenéjének köszönheti az elismerést.

Az Ohio állambeli Clevelandben található Rock and Roll Hírességek Csarnokába (Rock & Roll Hall of Fame) minden évben a könnyűzene történetének azon jelentős alakjait jelölhetik, akiknek legalább 25 évvel korábban jelent meg az első albumuk. A jelöltekről egy művészekből, zenetörténészekből és a lemezipar képviselőiből álló ezerfős testület szavaz, és a nagyközönség is leadhatja a voksát a csarnok honlapján.

A 33. beiktatási ceremóniát április 14-én tartják a clevelandi Public Auditoriumban. 

***

"Ez a mi Oscarunk,” – mondta – “és ha bejutunk, akkor az egy abszolút valóra-vált-egy-álom pillanat lesz.”

Budapestre jön a Judas Priest!

 

Rock and Roll Hall of Fame, Radiohead, Kate Bush, Rage Against The Machine, Depeche Mode, Bon Jovi, Judas Priest, Eurythmics, Dire Straits, Eurythmics, LL Cool J, Moody Blues, Chaka Khan, Nina Simone

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek