Ilyen még nem volt Magyarországon: egyetemen oktatják a könnyűzenét!

2017/12/16  ·     ·  koncert.hu, MTI

Könnyűzenei képzést indít a Debreceni Egyetem a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen. Ilyen jellegű kurzus eddig még nem volt Magyarországon.

Ilyen még nem volt Magyarországon: egyetemen oktatják a könnyűzenét!

A első félév mintegy 40 hallgatóval indulhat a következő szemesztertől. Dob, basszusgitár, gitár, billentyűs hangszerek és ének közül választhatnak a jelentkezők, az oktatók egy részét a Kőbányai Zenei Stúdió adja majd, időnkét pedig más rockzenészeket is felkérnek, hogy tartsanak előadást a hallgatóknak. Az a terv, hogy a kurzust először akkreditált szakká fejlesztik, és később szó lehet akár zenei menedzser vagy hangmérnök képzések indításáról is.

"Történelmi jelentőségű hazánkban ez a mai nap, hiszen sokáig óriási szakadék állt a klasszikus és a könnyű zenészek között. Hisszük, hogy a zene világában csak két kategória létezik: a jó és a rossz zene" – mondta Lakatos Péter, a Zeneművészeti Kar dékánja.

A diákok a képzés során ismereteket szerezhetnek a könnyűzenei stílusokban alkalmazott hangszerek használatáról, az énektechnikáról, a zenekari munka sajátosságairól, az élő koncertek technikai és zenei követelményeiről, és megtanulhatják, hogyan kell stúdiófelvételt készíteni.

Mivel a hazai felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb, mintegy 6 ezer külföldi diák, ezért a kurzust angol nyelven is meghirdették.

A képzésre január 17-ig lehet jelentkezni a Zeneművészeti Kar honlapján, a szintfelmérő felvételit január 19-én tartják.

További információ: music.unideb.hu

egyetem, Kőbányai Zenei Stúdió, zeneoktatás, felsőoktatás

 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 13 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 13 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek