Ilyen még nem volt Magyarországon: egyetemen oktatják a könnyűzenét!

2017/12/16  ·     ·  koncert.hu, MTI

Könnyűzenei képzést indít a Debreceni Egyetem a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen. Ilyen jellegű kurzus eddig még nem volt Magyarországon.

Ilyen még nem volt Magyarországon: egyetemen oktatják a könnyűzenét!

A első félév mintegy 40 hallgatóval indulhat a következő szemesztertől. Dob, basszusgitár, gitár, billentyűs hangszerek és ének közül választhatnak a jelentkezők, az oktatók egy részét a Kőbányai Zenei Stúdió adja majd, időnkét pedig más rockzenészeket is felkérnek, hogy tartsanak előadást a hallgatóknak. Az a terv, hogy a kurzust először akkreditált szakká fejlesztik, és később szó lehet akár zenei menedzser vagy hangmérnök képzések indításáról is.

"Történelmi jelentőségű hazánkban ez a mai nap, hiszen sokáig óriási szakadék állt a klasszikus és a könnyű zenészek között. Hisszük, hogy a zene világában csak két kategória létezik: a jó és a rossz zene" – mondta Lakatos Péter, a Zeneművészeti Kar dékánja.

A diákok a képzés során ismereteket szerezhetnek a könnyűzenei stílusokban alkalmazott hangszerek használatáról, az énektechnikáról, a zenekari munka sajátosságairól, az élő koncertek technikai és zenei követelményeiről, és megtanulhatják, hogyan kell stúdiófelvételt készíteni.

Mivel a hazai felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb, mintegy 6 ezer külföldi diák, ezért a kurzust angol nyelven is meghirdették.

A képzésre január 17-ig lehet jelentkezni a Zeneművészeti Kar honlapján, a szintfelmérő felvételit január 19-én tartják.

További információ: music.unideb.hu

egyetem, Kőbányai Zenei Stúdió, zeneoktatás, felsőoktatás

 

 

Szólj hozzá!


Ez kész: VeszprémFest 2021

Ez kész: VeszprémFest 2021

Teljes a VeszprémFest idei programja: a Cotton Club Singers, a Concerto Budapest és az LGT slágereket játszó Zenevonat is fellép az augusztus 17. és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha bevezetik a kötelező kártyát, az ifjúsági...

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Martin Garrix feat. Bono & The Edge: megjelent az Európa-bajnokság hivatalos dala

Egy év várakozási és titkolózási után a dal végre letölthető és elérhető minden digitális platformon.

Az ÁLARCOS után jön a ZACSKÓS énekes!

Május 17-én debütál a Comedy Centralon a Family Guy 19. szezonja, ennek apropóján a humorcsatorna egy különleges – ám nem teljesen ismeretlen – tízhetes játékkal készül.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek