Mamma Mia!

Ilyen még nem volt Magyarországon: egyetemen oktatják a könnyűzenét!

2017/12/16  ·     ·  koncert.hu, MTI

Könnyűzenei képzést indít a Debreceni Egyetem a Kőbányai Zenei Stúdióval közösen. Ilyen jellegű kurzus eddig még nem volt Magyarországon.

Ilyen még nem volt Magyarországon: egyetemen oktatják a könnyűzenét!

A első félév mintegy 40 hallgatóval indulhat a következő szemesztertől. Dob, basszusgitár, gitár, billentyűs hangszerek és ének közül választhatnak a jelentkezők, az oktatók egy részét a Kőbányai Zenei Stúdió adja majd, időnkét pedig más rockzenészeket is felkérnek, hogy tartsanak előadást a hallgatóknak. Az a terv, hogy a kurzust először akkreditált szakká fejlesztik, és később szó lehet akár zenei menedzser vagy hangmérnök képzések indításáról is.

"Történelmi jelentőségű hazánkban ez a mai nap, hiszen sokáig óriási szakadék állt a klasszikus és a könnyű zenészek között. Hisszük, hogy a zene világában csak két kategória létezik: a jó és a rossz zene" – mondta Lakatos Péter, a Zeneművészeti Kar dékánja.

A diákok a képzés során ismereteket szerezhetnek a könnyűzenei stílusokban alkalmazott hangszerek használatáról, az énektechnikáról, a zenekari munka sajátosságairól, az élő koncertek technikai és zenei követelményeiről, és megtanulhatják, hogyan kell stúdiófelvételt készíteni.

Mivel a hazai felsőoktatási intézmények közül a Debreceni Egyetemen tanul a legtöbb, mintegy 6 ezer külföldi diák, ezért a kurzust angol nyelven is meghirdették.

A képzésre január 17-ig lehet jelentkezni a Zeneművészeti Kar honlapján, a szintfelmérő felvételit január 19-én tartják.

További információ: music.unideb.hu

egyetem, Kőbányai Zenei Stúdió, zeneoktatás, felsőoktatás

 

 

Szólj hozzá!


Balaton Sound lesz jövőre is! Itt vannak az első nevek

Balaton Sound lesz jövőre is! Itt vannak az első nevek

Az első csokorban már most olyan top DJ-k sorakoznak, mint Armin Van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell vagy Don Diablo. A Balaton Sound...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Ajándék: Révész Sándor újra felénekelte a Piramis ünnepi klasszikusát

Az új köntösbe csomagolt Ajándékot idén maga a Piramis egykori frontembere hozta el zenésztársával, a Máté Péter-díjas Menyhárt Jánossal.

Celine Dion könnyek között jelentette be koncertjei ismételt elhalasztását

Celine Dion ma videóüzenetben jelentette be, hogy a 2023. február 24. és április 11. közé tervezett „Courage World Tour” koncertjeit egészségügyi okokból elhalasztja.
Új koncertek