Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat

Pályázatot hirdet zenekarok számára a Budapest Open Road Days 2024 fesztivál. A nyertes az idén 35. jubileumát ünneplő Tankcsapda előzenekaraként lép fel június 29-én a Műegyetem rakparton megrendezésre kerülő Budapest Open Road Days fesztivál nagyszínpadán.

Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat
Fotó: Tankcsapda

Tankcsapdát állít a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz, a Petőfi híd és a Szabadság híd között.
 
Fotó: Urbán Tamás

Levetítik a Diósgyőri Popfesztiválon 1973-ban forgatott egyetlen dokumentumfilmet

A rocktörténetírók által csak "magyar Woodstockként" emlegetett fesztiválon olyan zenekarok/előadók léptek fel, mint az Ex Vér, Theatrum, V’73, Nonstop, M7, Delhusa Gjon, Neoton, Mini, Syrius, Corvina, P. Mobil, Generál, KITT-Egylet (Koncz-Illés-Tolcsvay), Bergendy.
 
 
Fotó: unideb.hu

Zenészképzés – nem középiskolás fokon

2023 szeptemberében a Debreceni Egyetemen indult az országban elsőként könnyűzenei alapképzés, amelyet a 2024. évi felvételi eljárásban is választhatnak azok a tehetséges fiatalok, akik diplomás könnyűzenészként képzelik el jövőjüket.
 
A Dzsungel könyve próbákat egy igazi színházi macska, Turbó H. Júlia ügyeli :) (oDEon)

Könnyű?zenész életek

Ezzel a mottóval várja háromhetente, csütörtökönként a közönséget az oDEon új beszélgetős programsorozata, melyben az ország ismert, sokat tapasztalt zenészei lépnek színpadra és vallanak őszintén személyes zenei múltjukról, élettörténetükről.
 
Fotó: Müpa (2019.)

Egy napra az egyetemistáké lesz a Müpa

Május 16-án a hallgatók kora délutántól késő estig, első kézből tapasztalhatják meg, milyen az élet egy ekkora kulturális intézményben, és a vizsgaidőszak előtt eltölthetnek egy sűrű, de annál élvezetesebb napot társaikkal és az intézmény dolgozóival.
 
 Majka, 30Y, Bëlga, Halott Pénz: PEN fesztivál (04.28-30.)

Carson Coma, Krúbi, Dzsúdló, Valmar: PEN fesztivál (04.28-30.)

Mintegy száz, többségében könnyűzenei produkció – köztük a címben említetteken kívül Majka, a 30Y, a Bëlga és a Halott Pénz koncertje – lesz látható az április 28. és 30. között zajló Pécsi Egyetemi Napokon (PEN).
 
 
Vajon A DAL zsűrijében is benn lesz idén? (Fotó Wolf K./ FB)

Sokan érdeklődnek a debreceni kortárs könnyűzenei szak iránt

Több új szakot indítanak szeptembertől a Debreceni Egyetemen (DE), köztük a hazánkban egyedülálló, de a világban is ritka kortárs könnyűzenei szakot, amely iránt máris komoly a hallgatói érdeklődés – közölte az intézmény oktatási rektorhelyettese sajtótájékoztatón...
 
Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Az MZH Multimédiás Könyvtár és Klubban 2022-ben havi rendszerességgel indult állandó program, Rock and Roll Szabadegyetem címmel, ahol a nemzetközi poptörténet legfontosabb folyamatait és előadóit mutatja be Jávorszky Béla Szilárd – a kezdetektől az ötvenes évek alkonyáig.
 
 40 ezret költenek a fiatalok átlagosan egy fesztivál alatt, Krúbi a nagy kedvenc

40 ezret költenek a fiatalok átlagosan egy fesztivál alatt, Krúbi a nagy kedvenc

A fiatalok több mint fele szülői forrásból jár fesztiválozni évente jellemzően 1-2 alkalommal, melyeken egyenként átlagosan 39.312 forintot költenek el – derült ki a BME Egyetemi Napok szervezőinek megbízásából készült kutatásból (nem reprezentatív – aszerk.)
 
Fotó: 30Y

Zenélő Egyetem: Beck Zoli vezeti a kurzust Pécsen

A már több mint tíz esztendeje működő komplex program az eddigiekben is a populáris zenei kultúra sokféle elemét emelte be az egyetemi-tudományos térbe. Az őszi szemeszterben egyebek mellett a zenészek egymás közötti és a publikum irányába zajló kommunikációját is vizsgálják –...
 
Annie Lennox a Royal Academy of Music diplomaosztó ünnepségén, ahol tiszteletbeli doktor lett. (2017; AL/FB)

Innentől fogva egy skót egyetemi épület Annie Lennox nevét viseli

Annie Lennox világhírű brit énekesről nevezte el egyik épületét a Glasgow-i Caledonian Egyetem (GCU) - írta a BBC hírportálja szerdán.
 
 Tima Miroshnichenko fotója a Pexels oldaláról

Ingyenes hangosító képzés indul a Kodolányin

Itt a vissza nem térő lehetőség, hogy államilag finanszírozott formában, államilag elismert végzettséget szerezz hangosító szakmában a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetemen. Ezen a területen jelenleg munkaerőhiány van, ezért megéri ilyen irányban továbbtanulni. Az...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek