Mamma Mia!

Jó hír bulizóknak: egy órával tovább jár hétvégén a metró!

2017/11/22  ·     ·  koncert.hu

Akkorát azért nem lépett a változás útján a BKK, ahogy azt hájpolják, de a bulizók nyilván értékelik ezt a 60 percet is, hiszen nem mindegy, hogy éjfélkor vagy 11-kor kell elhagyni a hajót.

Fotó: plusskozlekedes.hu

Ahogy honlapjukon írják, Budapestnek egyre mozgalmasabb az éjszakai élete (szerintünk eddig is elég combos volt), plusz az elmúlt években a fővárosba látogató turisták száma is megugrott (köszi, brit legénybúcsúsok), ezért egyre többen használják a késő esti közösségi közlekedési járatokat. Hétvégén pláne.

Ezért december 1-től az M2-es és az M4-es metró szerelvényei minden pénteken és szombaton a megszokottnál egy órával tovább közlekednek. A belvárosi állomásokról körülbelül fél egykor indulnak az utolsó szerelvények az M2-es vonalon a Déli pályaudvar, illetve az Örs vezér tere, valamint az M4-es vonalon a Keleti pályaudvar, illetve Kelenföld, vasútállomás felé.

Új menetrendjük szerint a metrók 10 percenként közlekednek majd mindkét vonalon, az éjszakai járatok menetrendje nem változik.

A BKK azt is írja, hogy szeretnék az éjszakai közösségi közlekedést a megváltozott utazási szokásokhoz és igényekhez igazítíni, ez a plusz egy óra csak az első lépés. Jobban mondva, a második, mert nemrég az utolsó szentendrei HÉV indulását is megtolták egy órával.

Izgatottan várjuk a többit is! Még az is lehet, hogy végre az agglomerációban élők is megérik, hogy hétvégén éjszaka legalább óránként egy HÉV-szerelvényt elindítanak minden irányban?

BKK, buli, közlekedés, Budapest, éjszaka

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem...

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben. A névválasztás tökéletes, innen is gratulálunk!

Magyar szál: Miley Cyrus mindenhol taroló új klipjének Rév Marcell volt az operatőre

Miley Cyrus új slágere hazánkban és külföldön is rekordokat döntött.
Új koncertek