John Lennon gyilkosa 38 év után szabadulhat a börtönből

2018/07/25  ·     ·  koncert.hu

A Mirror információi szerint kiengedhetik a börtönből Mark Chapmant, aki lelőtte John Lennont, a Beatles legendás énekesét 1980-ban, manhattani otthona előtt – tudósít lapértesülésekre hivatkozva a Blikk.

Az a bizonyos utolsó fotó. Paul Goresh az idén hunyt el.

Lennonnak sűrű napja volt 1980. december 8-án: interjút adott egy rádióműsornak, majd késő délután, 5 óra 40 perckor elindultak a Record Plant Studioba, hogy a Walking on Thin Ice című dala utómunkálatain dolgozzanak. A New York-i Dakota épület előtt kiosztott pár autogramot az ott gyülekező rajongóknak. Köztük volt egy Mark David Chapman nevű biztonsági őr is, aki Lennon Double Fantasy című lemez egy példányát nyújtotta át az énekesnek. Lennon aláírta, majd megkérdezte Chapmant: - Ez minden, amit szeretnél? A férfi bólintott, Lennon pedig ment tovább a dolgára. A fotót Paul Goresh, egy szintén ott várakozó rajongó készítette. (Forrás)

A 63 éves férfit várhatóan augusztusban fogják kihallgatni New Yorkban, immáron tizedjére – az első kilenc alkalommal ugyanis megtagadták szabadlábra helyezését.

John Lennon gyilkosa utoljára 2016-ban kaphatta volna meg a lehetőséget a szabadulásra, ám nem járt sikerrel. Az énekes özvegye, a 85 éves Yoko Ono is ellenezte a szabadlábra helyezését, ugyanis tartott attól, hogy a 63 éves férfi veszélyezteti az ő, és két fia – Julian és Sean – életét.

Az özvegy továbbá azzal is magyarázta döntését, hogy Mark Chapmanre akár az énekes rajongói is veszélyt jelenthetnek, esetleges bosszúvágyuk miatt.

Az utóbbi hónapokban azonban New York állam számos olyan rendőrségi és gyermekgyilkossági ügyet elővett, amelyek elkövetőitől már régóta megtagadták a szabadulást.

Chapmant egyébként 20 évtől életfogytiglanig terjedő szabadságvesztésre ítélték.

John Lennon, Yoko Ono, merénylet, gyilkosság, Mark Chapman

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek