John Lennon gyilkosa 38 év után szabadulhat a börtönből

2018/07/25  ·     ·  koncert.hu

A Mirror információi szerint kiengedhetik a börtönből Mark Chapmant, aki lelőtte John Lennont, a Beatles legendás énekesét 1980-ban, manhattani otthona előtt – tudósít lapértesülésekre hivatkozva a Blikk.

Az a bizonyos utolsó fotó. Paul Goresh az idén hunyt el.

Lennonnak sűrű napja volt 1980. december 8-án: interjút adott egy rádióműsornak, majd késő délután, 5 óra 40 perckor elindultak a Record Plant Studioba, hogy a Walking on Thin Ice című dala utómunkálatain dolgozzanak. A New York-i Dakota épület előtt kiosztott pár autogramot az ott gyülekező rajongóknak. Köztük volt egy Mark David Chapman nevű biztonsági őr is, aki Lennon Double Fantasy című lemez egy példányát nyújtotta át az énekesnek. Lennon aláírta, majd megkérdezte Chapmant: - Ez minden, amit szeretnél? A férfi bólintott, Lennon pedig ment tovább a dolgára. A fotót Paul Goresh, egy szintén ott várakozó rajongó készítette. (Forrás)

A 63 éves férfit várhatóan augusztusban fogják kihallgatni New Yorkban, immáron tizedjére – az első kilenc alkalommal ugyanis megtagadták szabadlábra helyezését.

John Lennon gyilkosa utoljára 2016-ban kaphatta volna meg a lehetőséget a szabadulásra, ám nem járt sikerrel. Az énekes özvegye, a 85 éves Yoko Ono is ellenezte a szabadlábra helyezését, ugyanis tartott attól, hogy a 63 éves férfi veszélyezteti az ő, és két fia – Julian és Sean – életét.

Az özvegy továbbá azzal is magyarázta döntését, hogy Mark Chapmanre akár az énekes rajongói is veszélyt jelenthetnek, esetleges bosszúvágyuk miatt.

Az utóbbi hónapokban azonban New York állam számos olyan rendőrségi és gyermekgyilkossági ügyet elővett, amelyek elkövetőitől már régóta megtagadták a szabadulást.

Chapmant egyébként 20 évtől életfogytiglanig terjedő szabadságvesztésre ítélték.

John Lennon, Yoko Ono, merénylet, gyilkosság, Mark Chapman

 

 

Szólj hozzá!


Na, milyen volt Orfű az első napon?

Na, milyen volt Orfű az első napon?

Telt házzal és magasra tekert fűtéssel indult el az egy héttel későbbre tolt Fishing on Orfű fesztivál. Az első nap után még mindig áll...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Nem csak fesztivál, hanem Bánki Nyár is lesz a tónál

Pénteken kezdődik és két hónapig tart a Bánki Nyár rendezvénysorozata színházi előadásokkal, koncertekkel, sporteseménnyel. A bánki tó víziszínpadán fellép többek között Charlie, Kovács Kati vagy a Tankcsapda, továbbá lesz dzsesszkívánságműsor és stand up is.

Jönnek a hollandok!

A következő három évben Budapest – Hollandia kiemelt kulturális partnereként – a korábbiaknál is több holland kulturális esemény befogadója lesz.
Új koncertek