Év koncertje

Kedves Misi és Mecky! – nyílt levél az Omegán belüli konfliktusról

2018. február 21.  ·     ·  Mult Attila

Levelet kaptunk. Olvasónk – aki igen régen, személyesen is ismeri az Omegát – azt írta, nagyon szeretné, ha továbbítanánk vagy közzétennék levelét, hogy mindkét fél elolvashassa, elgondolkodjon rajta... Nincs okunk nemet mondani.

Itt még béke van (Fotó: MTI)

Kedves Misi és Mecky!

Már régóta töröm a fejem, hogyan tudnám elmondani véleményemet a köztetek kialakult konfliktusról.

1976 augusztusától ismerjük egymást, és a nagy leállásig eléggé szoros kapcsolatban voltunk. 76 és 85 között minden nyíregyházi koncert után találkoztunk, számomra a mai napig felejthetetlen beszélgetéseket s élményt adott a közösen elfogyasztott vacsora. 78-tól, főiskolás éveim alatt az ORI székházban és rengeteg helyen találkoztunk. Együtt mentünk a Békával nagyon sok helyre. Ha az elejétől számítom, ennek már negyven éve is elmúlt. Az ötvenedik születésnapi koncerteteken még Nyíregyházán is találkoztunk.

Nagy örömmel töltött el, amikor megkaptátok a Kossuth-díjat, végre elismerték azt a rengeteg erőfeszítést, amit a hosszú évek alatt tettetek mindazért, hogy ne csak az ország ELSŐ zenekara legyetek, hanem a nemzetközi porondon is elismertséget szerezzetek.

2015 júniusában az Omega koncertet adott Felcsúton, az Orbán Viktor háza mellé épült Pancho Arénában. A zenekar azonban nem volt teljes: Mihály Tamás nem ment el. A zenész azt mondta: már az Omega oratórium-koncertsorozatában sem vett részt, mert sem a formájával, sem a céljával, sem a helyszínekkel nem értett egyet, szerinte a rockzene a templomba, a mise a stadionba nem való. Felcsút ráadásul szimbolikus helyszín – mondta Mihály Tamás, aki hozzátette: nem akarja megbántani azokat, akik ott élnek és az az otthonuk, mert ők nem tehetnek róla, de a jelenlegi helyzetben ha valaki Felcsútra megy koncertezni, annak mögöttes jelentése van. (24.hu)

Nagyon elszomorított, amikor a média első híre lett: Mihály Tamás szakít az Omegával az „ominózus” koncert elvállalása miatt. Minden újság, tévé ezen csámcsogott, Kálmán Olgáról nem is beszélve.

Drága Barátaim! A rajongók szemében úgy néztek ki, mint két kis iskolás gyermek, akik öriharit játszanak. Azért írom le ezeket a sorokat, hogy vegyétek észre, nagyon sokan (értelmiségi idős rajongók) osztoznak véleményemben.

  1. Kaptatok egy Kossuth-díjat, ami, szerintem, kötelez!

  2. Az ország egyes számú zenekaraként semmilyen felkérésnek, koncertigénynek nem szabad politikai színezetet adni! (Kivételt képez, ha egy ember lett volna a közönség.)

  3. Ez a magatartás már rontott meg neves hazai zenészek közötti barátságot és kapcsolatot. (Szörényi – Bródy)

  4. Azon a településen is rengeteg rajongótok él, és ugyanúgy akarnak látni Titeket, mint Debrecenben, Alsóörsön vagy a Budapest Parkban.

  5. Amíg a rendező szerv kifizeti a koncertért járó apanázst, nektek kutya kötelességetek fellépni, amennyiben valamilyen külső gátló tényező bele nem szól.

  6. Az Omega már régen elég nagy stábbal dolgozik, egyikük – másikukkal elég sokat lógtam a kezdetekben. (Spulniék, Tokos Zoli, Tibusz). Ezek az emberek már évtizedekben számolják hűségüket odaadó munkájukat az Omega iránt. Ők a Rock Napszámosai, akik a Ti alkalmazottaitok, nekik és családjuknak a megélhetése a Ti kezetekben van. Róluk gondoskodnotok kell, így Ők is addig tudnak dolgozni, amíg mentek, koncerteztek.

  7. Kedves Misi! Szekeres Tomi már a Jancsó féle 25 éves koncerttől veletek van, mint meghívott vendég, ugyan így Görömbei Zsolt is.

  8. A december 28.-án rendezett arénai bulin is ott voltam, sajnos nem volt teljes.

Én mint magánember, rajongó, egy kicsit barát szépen kérem mindkettőtöket, felejtsétek el a bulvár lapokat, a rágcsáló médiát, a színfalak mögött, minden feltétel és sérelem nélkül boruljatok egymás nyakába, kérjetek egymástól bocsánatot, próbáljátok meg újra, hogy minden a régi legyen. Nem tudhatjuk, mit hoz a sors, lesz-e időtök a békülésre vagy minden túl késő...

Nagyon szeretnék még részt venni egy hatvan éves jubileumon, ami a teljes OMEGA részvételével jön létre.

Nyíregyháza, 2017. február 21.

Üdvözlettel: Mult Attila

 

Az egész úgy jött most, hogy tegnap írtunk a Piramis készülődő nagykoncerjéről, és ebben a cikkben volt egy link, amely az omegás konfliktusról szóló írásra mutatott... – aszerk.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


 A gyilkos tekintetű frontember visszatér a tett színhelyére: jön a Therapy? az A38-ra

A gyilkos tekintetű frontember visszatér a tett...

Másfél évvel a tavaly januári fullos koncertje után idén novemberben ismét tiszteletét teszi az A38 Hajón a 30 éves fennállását ünneplő...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az ígéret földjére visz az Amberjack

Az Amberjack mozgalmas évet tudhat maga mögött, sok koncerttel és személyi változásokkal, amelynek eredményeképpen a csapat öttagú lett: Láng Vince (tényleg így hívják!) és Remete Marcell, valamint a billentyűs Budai Benjamin és a basszusgitáros Németh Csaba mellett a dobos Moczó Martin lett az új családtag. A zenekar második...

Az All Time Low lesz a 5 Seconds of Summer vendége a Parkban

2020. június 4-én első alkalommal ad koncertet a Budapesten az ausztrál pop-rock csapat, a 5 Seconds of Summer. A Park nagyszínpadán a Baltimore-i dallamos emo-pop formációval, az All Time Low-val osztoznak majd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek