Koncerttel emlékeznek meg Oroszországban a Budapesten elhunyt zongoraművészről

2019/12/27  ·     ·  koncert.hu, MTI

Magával az eseménnyel kapcsolatban eléggé szűkszavú az MTI közleménye, ennyit tudunk csak. Egyre valószínűbb, hogy szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg a fiatal orosz zongoraművész, Elina Valieva vasárnap Budapesten.

Koncerttel emlékeznek meg Oroszországban a Budapesten elhunyt zongoraművészről

Az M1 kereste a XIII. kerületi szálláshelyet is – külföldi lapértesülések szerint ez az Otto Studios Apartman Budapest, nem megerősített értesülés! –, de elzárkóztak a nyilatkozattól.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: a mentők hosszan küzdöttek a fiatal nő életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Egy férfit enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel a toxikológiára vittek.

Olvastuk azt is, hogy magyar újságírók megkeresték a zongoraművész tanárát, akitől azt a tájékoztatást kapták, hogy a lány barátja már nemhogy kórházban, de Budapesten sincs, már hazarepült.

A Híradóban elmondták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem áll fenn.

Borbély Zoltán ügyvéd az M1-nek úgy nyilatkozott: ha idegenkezűség gyanúja nem áll fenn, akkor közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet a rendőrség. Az ügyvéd ugyanakkor megjegyezte, felmerülhet a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés.

A zongoraművész emlékére csütörtökön koncertet tartanak az oroszországi zeneiskolában – hangzott el az M1-en. Azt előző hírünkben megírtuk, hogy Elina édesanyjának nincs pénze arra, hogy lánya testét hazaszállítsa, feltételezzük, hogy a koncertnek a megemlékezés mellett jószolgálati feladata is lesz.

Tanára így emlékezik meg róla:

Külföldi lapok megemlítik, hogy július végén egy orosz színésznő, Veronika Nikonova (The Brest Fortress) vesztette életét tragikus körülmények között Alaszkában, amikor a nászútján beleesett egy folyóba, és megfulladt.

Elina Valijeva, tragédia, szénmonoxid-mérgezés, zongoraművész, Baskírföld

 

 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek