Lecsengett a pesti autósmozi-láz: bezártak a drive-in vetítések

2020/07/06  ·     ·  koncert.hu

Úgy tűnik, a járvány arra is tanítgat minket (bár ne tenné), hogy semmit se gondoljunk tutinak, ami itt van egyik nap, a másik nap már nyoma sincs, minden folyamatosan változik, semmi sem biztos. Május utolsó napjaiban írtuk meg, hogy "Kitört a pesti autósmozi-láz" – s itt vagyunk július elején, és már sehol sincsenek azok a helyek, amelyekről írtunk.

Ilyen volt a

A HVG szedte össze egy cikkben mindazt, amit most (és eddig) az autós mozikról tudni érdemes. Annak idején – és ez nem volt rég –  mi is azért fogadtuk örökbe ezt a műfajt, mert ez volt az egyik (ha nem az egyetlen)  lehetőség arra, hogy a zene az otthonukon kívül  – filmek formájában – eljusson az emberekhez. Sőt, arra is, hogy a filmek eljussanak az emberekhez...   Most azonban már nyílnak a mozik, elindultak a koncertek, s immáron a kutya nem kíváncsi ezekre az autós szórakozásokra, pedig ebből azért volt némi kavarodás a Tankcsapda kapcsán.

Visszatér a 60-as évek hangulata: autós mozi nyílik a pláza tetején

– írtuk a PANAM autós moziról, ami végül alig két hetet bírt ki: június 13-án nyílt, és már be is zárt. Az utolsó napokban 10-20 százalékos kihasználtsággal működött, noha a nullszaldót a kb. 60 százalék biztosítaná – tudta mega  HVG, továbbá azt is, hogy amíg a kertmoziknál egy-egy vetítés jogdíja 20 ezer forint, az autósmozinál ez a bevétel 30 százaléka.

Közhírré tettük hogy megnyílt a Westend autós mozija, a

Budapest Rooftop Cinema

is, ez a hely június végén húzta le a rolót.

A Lupa Beach melletti parkolóban működő moziról a FB-on adtunk hírt – ez még tartja magát, bár a portál tudomása szerint átlagosan félházzal működik, de ez nagyon filmfüggő: van, hogy 20, van, hogy 80 százalékos a kihasználtság.

Azt nyilván mindenki észrevette, hogy ezen mozik műsora nem a legfrissebb filmekből áll: inkább a hangulat vonzó, nem maga a film, ami azt jelenti, hogy csak a nagyon elszántak mennek el és ők is max. egyszer. Aztán persze az autósmozi-feelinghez (az amerikai filmeken szocializálódva) hozzátartozik a romantika, így, ha nem tömjük meg az autót a haverjainkkal, akkor kettőnknek ez kb. 2000 forint fejenként + fogyasztás, ami egy ötször látott filmért kicsit soknak tűnik.

De ha valaki szeretné kipróbálni, a Luppán, Működik még ezen kívül Újpesten, Tatabányán vagy Ráckevén is kipróbálhatja a dolgot, igaz, az újpestit csak a kerületiek látogathatják.

S bár nem mondható klasszikus autós mozinak, de a Müpa is benépesítette a felszíni parkolóját, csak ott nem filmeket, hanem koncerteket (köz)vetítenek.

Az autós mozik kimúlásával feléledt a másik nyári mozis műfaj, a kertmozi, ezekből is akad már több, szerintünk ők kihúzzák nyár végéig, bár totális biztonsággal semmit sem merünk már kijelenteni.

S akkor a cápa beúszik a Teleki térre...

 

 

 

autós mozi, kertmozi, nyár

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek