Visszatér a 60-as évek hangulata: autós mozi nyílik a pláza tetején

2020/05/25  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Újra van autósmozi Budapesten! Az utóbbi hónapokban a COVID-19 elleni intézkedések miatt távol kellett tartanunk magunkat a filmszínházaktól, a júniusban nyíló PANAM autósmozinak hála többé nem kell lemondanunk a biztonságos mozizás élményéről.

A fotó illusztráció

Az autós mozik különlegességét egyébként mi sem példázza jobban, mint hogy felbukkanásuk óta több, klasszikussá vált filmben is feltűntek, általában népszerű randi helyszínként. A szabadtéri filmszínházak némelyike már 1915-ben fogadta a négy keréken érkezőket, majd 1933-ban, New Jerseyben megnyílt a világ első, kimondottan autósok számára kialakított mozija. A második, ami nem mellesleg a mai napig zavartalanul üzemel, szintén Amerikában van; az idei már a 86. szezon a mozi életében. Budapesten a 60-as években élték fénykorukat, ám a jelenlegi helyzetben nagy az esélye, hogy hamarosan újra a baráti és családi programok elsőszámú színhelyévé válnak.

Ez a hír akár el is kerülhetne minket, de egy ideje tudjuk, hogy ahol autós mozi van, ott akár autós koncerteket is lehet tartani... Mindezt a június 13-án nyíló PANAM autósmozi fenntartóinak a figyelmébe ajánljuk, bár erősen reménykedünk abban, hogy addigra lehet már"csak úgy" koncerteket tartani (500 fő alatt, persze).

Mindenesetre a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolójaában megnyíló mozi régi és új filmeket fog műsorra tűzni, az első vetítési napon például a Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült Harcosok klubját mutatják be és számos Oscar-díjas alkotást is vetítenek az elmúlt évekből, de szerepel majd a kínálatban a Rocky és a Truman Show is. Műfajt tekintve bőséges a választék: a sci-fi és horrorfilm rajongók  a Nyolcadik utas a halálon retteghetnek, míg a romantikus-zenei irányt kedvelőket Lady Gagával és a Csillag születik című filmmel várják.

A szabadtéri filmszínházban 100 autót lesz képes befogadni, és nem személyre, hanem autóra lehet majd jegyet váltani 5500 forintért a panam.hu oldalon. A mozizók biztonsága érdekében nincs helyszíni készpénzforgalom, és az autóból még az üdítőkért és az elmaradhatatlan mozis ropogtatnivalókért sem kell kiszállni: görkorcsolyás felszolgálók szolgálják fel, akiknél kártyával, érintésmentesen fizethetünk.

A vetítési napokon 21 órakor kezdődnek az előadások. A 10x6 méteres prémiumminőségű LED falra vetített filmek hangját az autók FM rádióján keresztül tudják majd hallgatni a nézők – ígéri a mozi vizuáltechnikai szolgáltatója, a Visualpower Kft.

Szóval, koncert lesz? :)

Dániában az autós mozik példájára autós koncerteket tartanak

Ha koncertet egyelőre nem is tartanak, a DumaDrive car seat comedy keretein belül láthatók-hallhatók lesznek itt az ország legnépszerűbb humoristáit. A DumaDrive látogatói saját járművük ülésének kényelméből élvezhetik az előadásokat, rálátással az autó formájú színpadra és az óriáskivetítőre, miközben a hang a járművek FM rádiójából szól.

Az általában csütörtöki és pénteki napokra tervezett stand-up előadásokon számos, a területen húzónévnek számító fellépőt láthat a közönség. Olyan ismert arcokra számíthatnak, mint az Orosz Gyuri, Al-Gharati Magyed és Bruti alkotta trió. A line-upon többek között szerepel még Hadházi László és Dennis Musimbe, Beliczai Balázs és Felméri Péter, valamint Rekop György és Trabarna párosa is, de a lista tartogat még jó pár meglepetést.

 

 A kérdés változatlan: koncert lesz? :)

autós mozi, autós koncert, Árkád, 60-as évek

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek