Miért nem lett futball-legenda Balázs Fecó?

2017/10/30  ·     ·  ATV

Focistának készült, de egy sérülés miatt lett belőle végül zongorista. Az utóbbi időben aggasztó hírek jöttek egészségi állapotáról, ám most a Korállal életműkoncertre készül. Az ATV Heti Naplója Balázs Fecónál járt.

Miért nem lett futball-legenda Balázs Fecó?

Balázs Fecó 1979 és 1984 között egymás után hatszor lett az év billentyűse. A Heti Napló riporterének, L. Dézsi Zoltánnak arról is mesélt, hogy hogyan lett zenész.

Gyerekkorában, szombatonként vándormuzsikusok játszottak a bérházuk udvarán. Hallgatta őket, és megtanulta a dalaikat. Egyszer azután nem jöttek a zenészek, és így megtarthatta első fellépését.

Egy darabig mégsem volt biztos, hogy zenész lesz, hiszen jó volt a fociban is. A Fradi egyik kölyökcsapatában nyomta. Élete legnagyobb és egyben legrövidebb meccsén a felnőttek előtt léphetett pályára, egy előmérkőzésen.

„A harmadik percben ráestem a kezemre, és eltört. Ez volt a vízválasztó, hogy nem focista leszek, hanem zongorista” – idézte fel Balázs Fecó, aki fiatal korában a Beatlesért és a Deep Purple-ért rajongott volt.

Itthon az első igazi együttese az ős-Neoton lett, amely akkor még nem diszkót játszott, de nem is karcos rockot. Később megcsinálták a saját rock bandájukat, a Taurust a már akkor is legendás Radics Bélával.

A három T kultúrpolitikájának időszaka volt ez: Támogatott, Tűrt, Tiltott. A Taurus bekerült a tűrt kategóriába. Játszhattak, de lemezt nem adhattak ki. Márpedig akkoriban a zenekarok még ebből éltek. Szét is esett hamarosan a Taurus, és néhány év vendéglátózás után jött a máig is létező Korál.

Az interjú itt látható:

 

Ne állj meg soha: Korál-születésnap az Arénában

Korál, koncert, Papp László Budapest Sportaréna, Balázs Fecó

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek