Év koncertje

Miért nem lett futball-legenda Balázs Fecó?

2017. október 30.  ·     ·  ATV

Focistának készült, de egy sérülés miatt lett belőle végül zongorista. Az utóbbi időben aggasztó hírek jöttek egészségi állapotáról, ám most a Korállal életműkoncertre készül. Az ATV Heti Naplója Balázs Fecónál járt.

Miért nem lett futball-legenda Balázs Fecó?

Balázs Fecó 1979 és 1984 között egymás után hatszor lett az év billentyűse. A Heti Napló riporterének, L. Dézsi Zoltánnak arról is mesélt, hogy hogyan lett zenész.

Gyerekkorában, szombatonként vándormuzsikusok játszottak a bérházuk udvarán. Hallgatta őket, és megtanulta a dalaikat. Egyszer azután nem jöttek a zenészek, és így megtarthatta első fellépését.

Egy darabig mégsem volt biztos, hogy zenész lesz, hiszen jó volt a fociban is. A Fradi egyik kölyökcsapatában nyomta. Élete legnagyobb és egyben legrövidebb meccsén a felnőttek előtt léphetett pályára, egy előmérkőzésen.

„A harmadik percben ráestem a kezemre, és eltört. Ez volt a vízválasztó, hogy nem focista leszek, hanem zongorista” – idézte fel Balázs Fecó, aki fiatal korában a Beatlesért és a Deep Purple-ért rajongott volt.

Itthon az első igazi együttese az ős-Neoton lett, amely akkor még nem diszkót játszott, de nem is karcos rockot. Később megcsinálták a saját rock bandájukat, a Taurust a már akkor is legendás Radics Bélával.

A három T kultúrpolitikájának időszaka volt ez: Támogatott, Tűrt, Tiltott. A Taurus bekerült a tűrt kategóriába. Játszhattak, de lemezt nem adhattak ki. Márpedig akkoriban a zenekarok még ebből éltek. Szét is esett hamarosan a Taurus, és néhány év vendéglátózás után jött a máig is létező Korál.

Az interjú itt látható:

 

Ne állj meg soha: Korál-születésnap az Arénában

Korál, koncert, Papp László Budapest Sportaréna, Balázs Fecó

 

 

Szólj hozzá!


Tábort szerveznek tanulnivágyó zenészeknek Zsennyén

Tábort szerveznek tanulnivágyó zenészeknek Zsennyén

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Outbreakers' Lab, ezúttal csendes és nyugodt vidéki környezeteben, Zsennyén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Megvan a válasz: a Whitney Houston hologramkoncertet is rühellik a rajongók

Mi jeleztük, hogy már Amy Winehouse esetében sem ment át a dolog a jó ízlés szűrőjén: a nagy tervezgetésiből akkor az lett, hogy lemondták a hologramturnét.

2020-ban 20 koncerten 20 féle műsorral turnézik Bogányi Gergely. Zongora hány lesz?

Élete legfontosabb és legnagyobb volumenű koncertsorozatának nevezte a 2020-as turnét Bogányi Gergely zongoraművész.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek