Miért nem lett futball-legenda Balázs Fecó?

2017. október 30.  ·     ·  ATV

Focistának készült, de egy sérülés miatt lett belőle végül zongorista. Az utóbbi időben aggasztó hírek jöttek egészségi állapotáról, ám most a Korállal életműkoncertre készül. Az ATV Heti Naplója Balázs Fecónál járt.

Miért nem lett futball-legenda Balázs Fecó?

Balázs Fecó 1979 és 1984 között egymás után hatszor lett az év billentyűse. A Heti Napló riporterének, L. Dézsi Zoltánnak arról is mesélt, hogy hogyan lett zenész.

Gyerekkorában, szombatonként vándormuzsikusok játszottak a bérházuk udvarán. Hallgatta őket, és megtanulta a dalaikat. Egyszer azután nem jöttek a zenészek, és így megtarthatta első fellépését.

Egy darabig mégsem volt biztos, hogy zenész lesz, hiszen jó volt a fociban is. A Fradi egyik kölyökcsapatában nyomta. Élete legnagyobb és egyben legrövidebb meccsén a felnőttek előtt léphetett pályára, egy előmérkőzésen.

„A harmadik percben ráestem a kezemre, és eltört. Ez volt a vízválasztó, hogy nem focista leszek, hanem zongorista” – idézte fel Balázs Fecó, aki fiatal korában a Beatlesért és a Deep Purple-ért rajongott volt.

Itthon az első igazi együttese az ős-Neoton lett, amely akkor még nem diszkót játszott, de nem is karcos rockot. Később megcsinálták a saját rock bandájukat, a Taurust a már akkor is legendás Radics Bélával.

A három T kultúrpolitikájának időszaka volt ez: Támogatott, Tűrt, Tiltott. A Taurus bekerült a tűrt kategóriába. Játszhattak, de lemezt nem adhattak ki. Márpedig akkoriban a zenekarok még ebből éltek. Szét is esett hamarosan a Taurus, és néhány év vendéglátózás után jött a máig is létező Korál.

Az interjú itt látható:

 

Ne állj meg soha: Korál-születésnap az Arénában

Korál, koncert, Papp László Budapest Sportaréna, Balázs Fecó

 

 

Szólj hozzá!


Lovasi András élete talán legkülönösebb díját kapta tegnap

Lovasi András élete talán legkülönösebb díját...

Családok Angyala (Angelus Familiarum) díjat kapott Lovasi András szerdán a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomtól.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

Egyedüli magyar fellépőként a Romano Drom a Womexen

Az idén húszéves jubileumát ünneplő Romano Drom zenekar egyedüli magyar fellépőként koncertet ad a világ legrangosabb világzenei eseményén, a Womexen, amelyet idén ősszel Tamperében rendeznek.

A világpremierrel egy időben jön a Roger Waters-koncertfilm Magyarországra is

Roger Waters nagy sikerű, Budapestet is érintő US+THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített film a világpremierrel egy időben, október 2-től érkezik hozzánk.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek